L’Ajuntament d’Altafulla organitza un servei d’autobús gratuït per a la Manifestació Unitària del Moviment Feminista el 8 de Març

El Pati d’Armes del Castell acollirà aquest vespre l’espectacle poètic-musical “La mirada Violeta. Marçal i Roig”, de la cantautora Meritxell Gené i l’escriptora Aina Torres

 06 MARç 2019


Edició 2018

La regidoria de Polítiques de Gènere de l’Ajuntament d’Altafulla, que encapçala l’edil Marisa Méndez-Vigo, organitzarà aquest divendres 8 de Març, Dia Internacional de la Dona, un servei d’autobús gratuït per sumar-se a la Manifestació Unitària del Moviment Feminista que tindrà lloc a la plaça Imperial Tàrraco de la ciutat de Tarragona, a les 18:30h.

Les persones que estiguin interessades en fer ús d’aquest servei cal que a les 18h estiguin a la rotonda de les Eres del Castell des d’on sortirà l’autobús en direcció cap a Tarragona. Tal com ha anunciat la regidora de Polítiques de Gènere, Marisa Méndez-Vigo, al grup de veïns i veïnes d’Altafulla l’acompanyarà una pancarta on s’hi podrà llegir “Dones d’Altafulla”, que se sumarà així a la manifestació convocada a la ciutat tarragonina.

D’aquesta manera, l’Ajuntament d’Altafulla se suma a l’aturada feminista del 8 de Març sota el lema “Juntes som més fortes. Cap pas enrere”. Cal recordar que el consistori amb la col·laboració d’entitats del municipi dedica tot el mes de març al Dia Internacional de la Dona amb un ampli programa d’activitats que va donar el tret de sortida el passat 1 de març i s’allargarà fins al dia 29.

Avui segueix amb el concert del festival Barnasants amb l’espectacle poètic-musical “La mirada Violeta”, que tindrà lloc aquest dimecres 6 de març a les 19:30h al Pati d’Armes del Castell, a càrrec de la cantautora Meritxell Gené i la poetessa Aina Torres que oferiran un espectacle teatralitzat de caire femení. L’entrada té un preu de 5 € i es podrà adquirir directament a taquilla el mateix dia del concert, a l'Oficina de Turisme de la plaça dels Vents, als dispositius Infotactile i per internet a www.altafulla.cat.

Aquesta edició 2019 compta amb dues novetats destacades. Per una banda, el taller de defensa personal per a dones i joves, que es desenvoluparà en dues sessions; primer, el 22 de març a les 18:30h a les antigues escoles Teresa Manero, amb una sessió més teòrica, que anirà a càrrec de la caporala de la Policia Local d’Altafulla, Isabel Fernàndez; i segon, la sessió més pràctica, el 29 de març a les 17:30h, a càrrec del caporal de la Policia Local, Joan Flores. I per una altra banda, l’obra de teatre “Hi ha res més avorrit que ser una princesa rosa?”, del Tricicle Paco Mir, que tindrà lloc el pròxim 24 de març a la sala d’actes de l’Institut d’Altafulla, a les 17:30h. L’entrada serà lliure.

Els actes més institucionals tindran lloc el divendres 8 de març, Dia Internacional de la Dona. A les 17:30h, a l’Era del Museu, es llegirà el manifest, i tot seguit, tindrà lloc la representació de la performance “FQ-M8. Freqüència Quotidiana 8 de Març”, que anirà a càrrec del grup de teatre +A Prop.

Un any més, el programa comptarà amb la col·laboració de diferents entitats del municipi. Una de les que hi participarà per primera vegada és el Club Marítim Altafulla, que dedicarà la jornada del 9 de març a una classe oberta de pàdel per a nenes a partir dels 4 anys, a partir de les 10:30h; i a una travessa en pàdel surf fins el Castell de Tamarit per a nenes i dones a partir dels 10 anys, de 12 a 13h.

A banda de la projecció del documental “Senyora Pawlowsky”, d’Angelika Schlüter, que es va celebrar el passat divendres 1 de març al Centre d’Entitats, a càrrec de l’Ateneu Cultural de Dones, el mateix Ateneu té previstes diferents sortides com la d’aquest divendres 8 de març a Tarragona en una visita cultural; el dia 15, a les 18h al Centre d’Entitats, se celebrarà la xerrada memorial “Montserrat Anfruns (1958-2014), actriu, cantant, i poeta”, a càrrec de la veïna Joana Badia.
 
I per últim, el Cineclub Altafulla Link s’afegirà a la commemoració el dia 15 de març amb la projecció de la pel·lícula “La dona que sabia llegir”, de Marine Francen, a les 18h al Centre d’Entitats.

PROGRAMA

DIMECRES, 6 DE MARÇ, 19.30 h
Barnasants / La mirada violeta
Lloc: Pati d’Armes del Castell d’Altafulla / entrada 5€
Meritxell Gené i Aina Torres.
Projecte poeticomusical i teatralit zat encapçalat per la cantautora lleidatana Meritxell Gené i la poeta i escriptora barcelonina Aina Torres.

DIVENDRES, 8 DE MARÇ
Sortida cultural a Tarragona i dinar
Organitza / Ateneu Cultural de Dones d’Altafulla.

Lectura del manifest i representació de FQ-M8
(Freqüència Quotidiana 8 de Març) 17.30 h
Lloc: l’Era del Museu.
A càrrec del grup de teatre + A prop.
Organitza / Ajuntament d’Altafulla.

Sortida a Tarragona: Manifestació Unitària del Moviment Feminista, 18 h
Lloc: Rotonda del Castell / Servei d’autobús Gratuït
Organitza / Ajuntament d’Altafulla .

DISSABTE, 9 DE MARÇ
Pàdel femení per terra i per mar. Classe oberta de pàdel per a nenes a partir de 4 anys
De 10.30 h a 12 h
Lloc: Club Marítim d’Aaltafulla

Travessa en Paddle Surf fins al Castell de Tamarit, per a nenes a par tir de 10 anys i dones.
De 12 h a 13 h
Lloc: Club Marítim d’Aaltafulla
Organitza / Club Marítim d’Altafulla.

DIVENDRES, 15 DE MARÇ
Xerrada memorial a Montserrat Anfruns (1958-2014), actriu, cantant i poeta, 18 h
Lloc: Ateneu de Dones, Centre d’Entitats
A càrrec de Joana Badia.

A continuació sessió de música d’arpa.
Cinema link: La dona que sabia llegir, de Marine Francen, 20 h
Lloc: Sala Teresa Manero
5€ / 2€ socis i menors de 25 anys
Col·loqui posterior amb els assistents.

DIVENDRES, 22 DE MARÇ, 18.30 h
Defensa personal per a dones i joves
Lloc: Sala Teresa Manero
Primera par t / Xerrada a càrrec d’Isabel Fernández, caporal de la Policia Local d’Altafulla.

DIUMENGE, 24 DE MARÇ, 17.30 h
Paco Mir (El tricicle) presenta:
Hi ha res més avorrit que ser una princesa rosa?
Lloc: Sala d’actes de l’ Institut d’Altafulla / Entrada gratuïta. Una obra per a tota la família.

DIVENDRES, 29 DE MARÇ, de 17.30 a 20 h
Defensa personal per a dones i joves
Lloc: Sala Teresa Manero
Segona part / Taller pràctic a càrrec de Joan Flores, caporal de la Policia Local d’Altafulla.