El Castell d’Altafulla s’obrirà al públic el primer dimarts i l’últim dissabte de cada mes

Les visites inclouran el jardí, els espais comuns de la planta baixa del Pati d’Armes, l’escala entre les plantes baixa i primera, i el replà de l’escala amb la galeria renaixentista i el Pati dels Tarongers

 29 MAIG 2019


Ajuntament d'Altafulla

Acord entre la propietat del Castell, l’Ajuntament d’Altafulla i la Direcció General del Patrimoni Cultural del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya perquè el Castell d’Altafulla s’obri al públic general.

Així ho confirma la mateixa resolució de la Direcció General del Patrimoni Cultural, amb data de 7 de maig de 2019, en què, després de consensuar-ho entre totes les parts, i donant compliment a la Llei 9/1993 sobre el patrimoni cultural català que obliga a ser visitable un edifici declarat com a Bé Cultural d’Interès Nacional, el Castell d’Altafulla es podrà visitar el primer dimarts i el darrer dissabte de cada mes, de 9 a 13h, a excepció dels mesos de juliol, agost i Setmana Santa, ja que correspon als períodes en què el Castell és habitat per la propietat.

L’alcalde en funcions d’Altafulla, Fèlix Alonso, ha celebrat la notícia i ha assenyalat que s’ha intentat que l’obertura al públic coincideixi amb les visites guiades que organitza la regidoria de Turisme, com és el cas de les que programa l’últim dissabte de mes, ja que “són un atractiu pels visitants i la vila”. La intenció és obrir portes aquest proper mes de juny d’acord amb el calendari establert. En cas de no ser possible, la nova activitat es posaria en marxa al mes de setembre.

La resolució també especifica l’establiment com a zona visitable l’àmbit conformat pel jardí de davant de la façana nord, els espais comuns de la planta baixa del pati d’armes, l’escala entre planta baixa i planta primera i el replà de l’escala amb galeria renaixentista ubicat a la planta primera, així com l’espai anomenat Pati dels Tarongers, que ja és accessible al públic.