El Centre d’Estudis d’Altafulla dedicarà el cicle de conferències de tardor a la Memòria Històrica de la Guerra Civil a Catalunya

Hi ha programades un total de tres xerrades que se celebraran els divendres a les 19 hores a la sala polivalent de les Escoles Teresa Manero a partir del 4 d’octubre

 20 SETEMBRE 2019


Ajuntament d'Altafulla

El Centre d’Estudis d’Altafulla, amb  la col·laboració de la regidoria de Cultura de l’Ajuntament, dedicarà el cicle de conferències de tardor a la Memòria Històrica de la Guerra Civil a Catalunya. Ho farà amb la programació de tres xerrades que tindran lloc tots els divendres a les 19 hores a la sala polivalent de les escoles Teresa Manero, al carrer de les Escoles s/n.

La primera, que donarà el tret de sortida inaugural, està programada pel 4 d’octubre, i anirà a càrrec del Doctor en Història, Salvador Rovira Gómez, amb el títol “Els antecedents de la Guerra Civil. La II República i les claus socials, econòmiques, polítiques i religioses del conflicte”.

La segona, prevista per l’11 d’octubre, es desenvoluparà en format xerrada col·loqui, i anirà a càrrec del pedagog, Fonxo Blanch Canyelles, i el periodista i advocat, Isidre Virgili Pons. Porta per títol “Ajuntaments, II República i Guerra Civil en l’Altafulla republicana (1931-1939)”.

I la tercera i última, el divendres 18 d’octubre, a càrrec de Xavier Fernández, redactor en cap del Diari de Tarragona, i l’historiador Xavier Tolosana. La xerrada col·loqui du el títol “Els consells de guerra i els indrets de la repressió del franquisme a les comarques de Tarragona”.   

D’altra banda, el Centre d’Estudis d’Altafulla organitza pel dissabte 26 d’octubre una excursió a Solsona, Olius i el monestir del Miracle. Les persones interessades poden informar-se i inscriure’s a partir del dilluns 7 d’octubre a l’Agència de Viatges Sánchez & Bonet, de Tarragona, o al telèfon 977244981.