Altafulla s’adhereix a la Setmana Europea de la Mobilitat potenciant una transformació de l’entorn per fer-lo més amable

​​​​​​​La reforma de la plaça La Portalada o la reducció a un sentit del camí d’Altafulla a La Nou i el projecte de Camins Escolars, en són alguns exemples.

 15 SETEMBRE 2023


Ajuntament d'Altafulla

En el marc de la Setmana Europea de la Mobilitat l’Ajuntament d’Altafulla ha posat en marxa diferents iniciatives per fomentar la mobilitat sostenible a la vila. Algunes d’aquestes arriben per quedar-se i d’altres es fan, de moment, de manera simbòlica, com el tall del carrer de Dalt previst per fer el dia sense cotxes, que s’escau divendres 22. Aleshores es tallarà el trànsit en aquest carrer i, per proximitat, també en el de Baix. Així es podrà valorar com podria funcionar una futura zona per a vianants en aquest carrer. La coalcaldesssa Alba Muntadas ha assenyalat que serà una prova a tenir en compte de cara a la remodelació d’aquest vial, prevista per aquesta tardor.

El tall puntual del carrer de Dalt comportarà el desplegament d’un dispositiu especial per part de la Policia Local d’Altafulla com explica el sergent Jordi Gil, qui també apunta, que es permetrà el pas de veïns i les operacions de càrrega i descàrrega habituals.

La coalcaldessa, per altra banda, ha emmarcat aquesta acció i altres com ara la reconversió de part de la plaça La Portalada en zona de vianants, en la voluntat del consistori d’anar “transformant el nostre entorn per fer-lo més amable per als vianants”. Una altra de les actuacions que es duran a terme en breu és la reconversió del camí d’Altafulla a La Nou, entorn el Roquissar, en carril d’un sol sentit.

D’aquesta manera, com ha explicat Muntadas, s’incideix en una “mobilitat més sostenible i segura” començant pels entorns escolars i atenent a l’informe realitzat per la Cooperativa l’Escamot en col·laboració amb part de la comunitat educativa de la vila i diferents agents implicats en el marc del projecte Camins Escolars d’Altafulla. Un projecte del qual se’n donaran detalls aquest dissabte en una Audiència Pública que tindrà lloc a la sala de plens de l’Ajuntament d’Altafulla i que serà retransmesa en directe per Altafulla Ràdio i pel canal Youtube del consistori.