Un total de 20 bars i restaurants participaran en la 4a edició de la ruta gastronòmica “La Xoixeta. Tapes Bruixes Altafulla”

Començarà aquest divendres 29 de març i s’allargarà fins al 14 d’abril on oferiran un ampli ventall de tapes inspirades en la bruixa més popular de la vila a un preu de 2,8 €

 26 MARç 2019


Ajuntament d'Altafulla

L’Ajuntament d’Altafulla ha presentat aquest matí, a la plaça del Pou, la 4a edició de la ruta gastronòmica “La Xoixeta. Tapes Bruixes Altafulla”. Del 29 de març al 14 d’abril, un total de 20 bars i restaurants de la vila oferiran un ampli ventall de tapes inspirades en la bruixa més popular de la vila, la Xoixeta.

La tècnica de Turisme i Comerç de l’Ajuntament d’Altafulla, Núria Barba, ha remarcat el fet que enguany, restauradors i consistori, s’hagin posat d’acord en celebrar la mostra fora de la temporada de vacances de Setmana Santa amb la finalitat de desestacionalitzar el turisme.

La ruta gastronòmica “La Xoixeta. Tapes Bruixes Altafulla” té la voluntat que tothom gaudeixi de les seves receptes, i per això estableix un preu de 2,8 €, que inclou la tapa més una quinto de cervesa Estrella Damm, col·laborador de la mostra.

L’oferta de tapes parteix d’una carta ben imaginativa que fa volar la inspiració dels restauradors altafullencs amb propostes tant creatives com el “el fruit del mal”, gambetes en la seva salsa sobre llit de musselina de patata i llagostí cruixent de fruits secs; “Poció del Pozo”, coca de tinta de calamar amb crema, pop i cruixent de parmesà, o bé, “Pastisset de bruixa”, pastisset-magdalena d’oliva negra i tomàquet assecat al sol i salsa de pebre vermell, d’entre altres.

A més a més, la bruixa "Xoixeta" es passejarà els dies 29 de març, i 4 i 11 d'abril pels diferents establiments participants amb la finalitat d'amenitzar la mostra i animar la participació del públic.

Sorteig de premis

Els participants de la ruta podran omplir un llibret amb el segell de cada establiment si es consumeix la tapa corresponent. Aquells que aconsegueixin omplir-lo tot podran anar a l’Oficina de Turisme de la plaça dels Vents, al barri marítim, i rebre l’últim segell. Rebran un petit obsequi i podran votar la tapa que més els ha agradat. La data límit per posar l’últim segell a l’oficina de Turisme serà el dia 25 d’abril fins a les 14:00h. Tots els que acabin la ruta participaran en un sorteig de 10 lots del Grup Estrella DAMM. L’establiment de la tapa guanyadora rebrà un reconeixement recordatori de l’organització, que serà un quadre inspirat en la Xoixeta.

El mapa d’establiments participants es reparteix especialment per la Vila Closa, al nucli històric d’Altafulla, i al barri marítim.  Els 20 restaurants i bars que hi participen són Voramar “Cal Vitali”, Maritime Beach Club, Hotel Yola “El tiberi”, La taberna del Quatre, La toque, Les bruixes, Solocomo, K la yaya, Gastrobar Faristol, Hotel Oreneta, El mercadet, La Violeta, La Terracita de Elena, El Pozo, El Bruixot, Ares Pastisseria, La taverna del mar, Altafulla Lounge, Ca l’Anna i el Samuel i el Bolero.

Està organitzada per la regidoria de Comerç de l’Ajuntament d’Altafulla, amb la col·laboració d’Estrella Damm, i el Consorci Turístic del Baix Gaià.

Consulta el llibret