L'Ajuntament d’Altafulla s'il·luminarà de color lila pel Dia Mundial del Lupus

Es commemora el 10 de maig i entre les accions destaca un concert multisensorial solidari a la Violeta

 05 MAIG 2023


Ajuntament d'Altafulla i Associació Catalana Lupus ACLEG

Amb motiu del Dia Mundial del Lupus, que es commemora el 10 de maig, l'Ajuntament d’Altafulla s’ha adherit a la iniciativa que impulsa l’Associació Catalana Lupus ACLEG, per a donar visibilitat a la malaltia que afecta un 1% de la població espanyola.

Per això, l’interior de l’edifici consistorial de l'Ajuntament d’Altafulla, a través dels seus finestrals, s'il·luminarà el pròxim dimecres 10 de maig de lila, color que identifica aquesta malaltia, per a solidaritzar-se amb els malalts i les seves famílies.

L’endemà dijous 11 de maig, a les 19:30 hores a la Violeta, se celebrarà un concert multisensorial solidari a càrrec del grup Sambach, una combinació de samba del Brasil i música del compositor Johann Sebastian Bach interpretada pel pianista Pol Oñate.

L’entrada al concert és amb aportació voluntària, que es destinarà a l’ACLEG. Per a aquesta ocasió, també s’il·luminarà de lila el pati de l’Escola Municipal de Música i el passadís central de la Sala la Violeta.

Amb aquestes accions es pretén sensibilitzar i conscienciar a la ciutadania sobre aquesta patologia del sistema immunitari, poc freqüent però de gran impacte, que pot afectar qualsevol òrgan del cos. El Lupus és una malaltia sistèmica, que causa discapacitat orgànica.

En l'actualitat, el lupus no té cura definitiva, però pot ser controlada. El diagnòstic primerenc i els controls són la clau per a millorar la qualitat de vida de les persones que la pateixen. 

Dossier ACLEG.

Agenda.