OCTUBRE 2022: L'opinió dels grups municipals representats a l'Ajuntament d'Altafulla

Llegeix el què opinen els regidors i les regidores de la Corporació Municipal

 13 OCTUBRE 2022


Ajuntament d'Altafulla

Cal triar, prioritats o necessitats

Aquests darrers dies hem patit una altra desgràcia climàtica a causa de les
pluges. Són moltes afectacions que ha patit Altafulla i la seva ciutadania, que esperem a poc a poc vagi restablint la normalitat. Hem deixat enrere setembre, que ve marcat per l’inici dels cursos escolars, entre altres i la Festa Major Petita, bastant pobra, per cert. Octubre dona el tret de sortida a l’oferta cultural del casal La Violeta, tot i que està inaugurada des de juliol, amb una programació on hem trobat a faltar els descomptes i abonaments. Aquests haurien ajudat a fer accessible l’oferta cultural per tothom.

Tot i que els preus establerts pel govern ja han entrat en vigor, des de l’EINA hem fet arribar una proposta amb la qual esperem que Alternativa, que ha tingut temps des de maig per fer una proposta pròpia, reflexioni i apliqui descomptes com més aviat millor. Creiem que aquests descomptes serien una millora de cara a buscar la màxima participació de la ciutadania i que pren com a referència el que ja es fa en altres espais culturals de la zona. D’altra banda, hem presentat una petició de Ple extraordinari, juntament amb el PSC amb tres temes: instar l’actual govern a continuar la feina per fer de La Violeta un equipament polivalent, que continuïn amb el projecte iniciat de la futura residència per la gent gran i resoldre el punt sobre les hores extres dels treballadors.

A l’últim Ple, ens volien responsabilitzar d’aquest últim punt. Des de la moció de censura no han necessitat el nostre suport per tenir majories, de fet sovint no tenim la informació amb suficient temps, però igualment es tira tot endavant amb el xec en blanc dels seus socis… que alguns ja han saltat del govern. Els canvis constants de valors en les modificacions de crèdit denota la falta d’una línia clara a seguir i el pitjor, han “gastat” uns diners sense tenir-los, essent crec, una irresponsabilitat que ha portat a no poder pagar les hores. Per altra banda, sembla a ser que hi ha cert bloqueig a continuar els projectes engegats per nosaltres, entre ells la millora de les places Vents i Martí Royo. Seguirem treballant des de l’oposició per una Altafulla millor.

Àlex Cañas Torres

L’Esquerra Independentista d’Altafulla - Esquerra Republicana de Catalunya - L’EINA-ERC

 

Alternativa garanteix la governabilitat

Els 4 membres del grup municipal d’AA són les cares visibles d’un govern amb voluntat ferma per complir el compromís adquirit amb les altres 3 formacions, el passat 10 de maig, de dur a terme una millor gestió del consistori, amb més rigor, proximitat, empatia i una experiència de més de 8 anys treballant per sanejar l’ajuntament i millorant serveis per a una ciutadania que es senti orgullosa en una Altafulla de tots i totes. Aquest govern continuarà treballant per a fer front a totes les dificultats que es presentin, fins i tot amb les maniobres de dubtosa ètica política de grups que, instal·lats en el fang de la revenja, s’esforcen en bloquejar el govern reprovant un regidor pel “delicte” d’opinar a les xarxes. Un bloqueig que també ha aconseguit que no es puguin pagar hores extres dels treballadors ni factures pendents.

A Alternativa, l’únic fang i aigua que ens ha preocupat són els de la forta tempesta del 23 de setembre que va inundar Altafulla provocant molts danys materials. Ens reconforta la resposta del voluntariat que, sense importar el color polític va treballar desinteressadament per a treure aigua de la Portalada i de la llar Hort de Pau, fent possible que obrissin l’endemà. El poliesportiu, el camp de futbol, carrers,  garatges, habitatges o produccions agràries van patir els efectes d’una climatologia cada vegada més dura, tant amb les tempestes a la platja com en aquests aiguats. Des del govern municipal es poden fer moltes coses: obrir la Violeta, tenir uns carrers més nets, millorar la recollida de la brossa, cuidar la gent gran, dignificar nuclis com Brises i treballar per recuperar i salvaguardar la platja.

Fa uns anys ens vam trobar amb una situació semblant i vam sortir endavant. Per respecte a la gent seguirem donant el millor de nosaltres amb encerts i errors, intentant fer el millor per a tothom. Tenim molta feina, però en primer lloc, cal estar al carrer i escoltar a la gent, no només a una part i el que no farem és entrar en una lluita de “egos” i acusacions que Altafulla no es mereix.

Montse Castellarnau Vicente

Alternativa Altafulla - En Comú Guanyem

 

Treballar pel poble

Se suposa que els representants de la ciutadania som al consistori per treballar pel poble, per resoldre els problemes de la gent, per crear un marc de prosperitat i de benestar. És el que com a regidor de cultura, ensenyament i esports he provat de fer en els poc més de tres mesos que ha durat el meu mandat que ha inclòs alguns avenços notoris: la reo bertura de la Violeta, l’avenç en la recuperació de l’Escola d’Adults o el nou impuls que han tingut activitats com l’Art al Carrer, l’Altafujazz o la Triatló. Amb tot, de forma increïble i delirant els grups de l’Eina, PSC i el regidor no adscrit, conscients que ja es troben en un cicle decadent, s’han unit en l’animadversió, l’enveja i el ressentiment cap a la meva persona i han decidit reprovar-me per les meves opinions polítiques sobre el vel islàmic.

Mentre votàvem una declaració a favor de la revolució feminista a l’Iran en la qual les dones es treuen el vel a mi em censuraven que critiqués el vel com a símbol d’opressió. El món al revés. La qüestió és que, precisament a causa del meu compromís amb les necessitats de la ciutadania, no estava ni estic disposat a tolerar aquestes ximpleries i aquestes baralles de pati de col·legi que crec que Altafulla no es mereix i per això he presentat la meva dimissió com a regidor de l’equip de govern. Recordo que un coalcal-de va ser reprovat pel ple i no va presentar la seva dimissió. Jo, per contra, em considero una persona amb una mínima dignitat i això m’ha obligat a retirar-me almenys fins que no torni a comptar amb el suport de la majoria del consistori.

Continuaré, però, treballant de valent, tot perfilant un projecte amb les meves idees sobre l’Altafulla que generi riquesa, cultura i justícia social, per a la qual cosa em reuniré amb tots els actors de la vila, escoltaré tothom, de manera que, finalment, serà el sobirà que decidirà als propers comicis de maig de 2023 si opta per la degradació institucional i la batalleta personal o si prefereix un projecte sòlid, rigorós, ambiciós, el projecte de Junts, que torni a Altafulla l’orgull de ser un gran poble.

Hèctor López Bofill

Junts per Altafulla - JxA

 

Els grups majoritaris a Altafulla no mantenen Governs

Ni Eina, amb 5 regidors i el 32% dels vots; ni AA, amb 4 regidors i el 24% dels vots, s’han sortit en constituir un Govern fort, que s’entengués per dins, que durés. El PSC, amb Eina, primer vam governar i després, donada la seva força democràtica al Ple, ens vam comprometre a pactar pressupostos i no apuntar-nos a cap moció de censura que retornaria al Govern els perdedors que no vam pair els resultats i vam crear al Ple el pitjor clima possible. La moció de censura va arribar.

L’excusa, l’incident a Vora-mar el dia de sant Jordi a la tarda; reparat al cap d’una setmana quan van tornar a obrir. La petita tragèdia fou aprofitava pels grups ressentits pels resultats, per les relacions passades amb Eina, atiats per l’oligarquia de comerciants de Botigues de Mar; amb motius per estar alarmada pel pla de platges de la regidora Muntades. Que també causà la meva sortida perquè em xafava via pública i mobilitat. El PSC, insisteixo, vam intentar garantir l’estabilitat del Govern d’Eina: com a socis imprescindibles, sempre disposats als diàleg i els acords. No podem dir el mateix dels altres grups petits que van permetre la moció de censura i el nou Govern.

El regidor no adscrit s’ha despenjat aquest setembre, cinc mesos després; la regidora d’Ara ha fet tots els papers de l’auca: dins el govern; dins el bloc d’oposició obstructiva; dins la moció de censura però sense integrar-se al Govern i amb votacions erràtiques. Ara, el regidor de Junts surt del Govern, no tant per la reprovació com pel reconeixement per part d’AA de la nul·la influència ideològica, dins el nou Govern, del professor de la UPF.

Com a responsabilitat immediata, el Ple hem d’aprovar l’expedient de modificació de crèdit que seleccioni el pagament d’hores extres (40 mil e.), la intervenció a la piscina que perd tanta aigua i factures pendents. Per comoditat de la intervenció no podem aprovar modificacions calaix de sastre de 500 mil i 254 mil euros.

Inmaculada Morales Navarro

Partit dels Socialistes de Catalunya - PSC

 

Altafulla no es mereix aquest espectacle

Quina llàstima quan el ple municipal es converteix en una discussió de temes personals. Ja fa temps que penso que el ple del nostre poble s’havia convertit en un partit de tenis, on certs actors no tenim ni tan sols veu d’àrbitre, però en el darrer ple del mes de setembre, en el que realment s’ha convertit, és en un ring de boxa de temes personals.

Entenc perfectament que els nostres veïns tinguin una desafecció cap a la política en general, però tenia l’esperança que, al menys, guardessin un mica de respecte a la política municipal, però amb l’espectacle que s’està donant al nostre plenari em demostren que no és així, i em fa vergonya. Dies com el del darrer ple fan que les poques persones que tenen ganes a fer coses pel municipi les perdin, ja que tot això es centra en batalles que poc tenen a veure amb la governabilitat del poble.

En les darreres hores del ple del passat dia 26, el grup Ara Altafulla va posar sobre la taula totes les possibilitats vers a seguir o no seguir, sobre com enfrontar o no el maig del 2023 en que concorreran les eleccions municipals. Però, el que realment s’ha posat sobre de la taula, és el compromís que vam adquirir, al maig del 2019, en representar al vilatans i vilatanes d’Altafulla i poder vetllar pels seus interessos.

Natalia Sanz Pijuan

Ara Altafulla

 

Sobre la reprovació del regidor de Junts

La situació al Ple, és plena de línies vermelles, creuades entre gairebé tots els grups municipals, fi ns a cert punt forma part dels posicionaments, dels models de poble, de les actituds i de les lícites aspiracions. Certament la situació estructural de la platja i el model d’explotació de la Violeta, han acabat de difi cultar l’harmonia i tot plegat s’ha convertit en una “guerra de model”. Les qüestions de país, envers a les aspiracions de nacionals, també han agreujat les patologies i difi culten la conciliació entre alguns grups, les capacitats de pacte i de progrés, en favor d’Altafulla.

El que no sembla raonable, és la falta de respecte institucional envers grups municipals i membres del Ple, els insults o els menyspreus, per motius polítics, que han afectat a varis grups del Ple. Les opinions personals efectivament que són un dret, però, ha d’haver uns límits i un respecte. Les extravagàncies, la prepotència, les sortides de to, la frivolitat i els aires de superioritat, no agraden a ningú.

També em sap greu la falta d’empatia d’alguns, envers d’aquests fets reprovables, en aquests cas per la majoria del Ple, quan també en un altre moment han pogut patir algun greuge. Finalment, després de la reprovació, va haver un abandonament del govern. Tot plegat una irresponsabilitat.  Altafulla perd. Potser una nova línia vermella futura. Ja es veurà. Els mandats haurien de ser més profi tosos per Altafulla.

Xavier Rofas Gasulla

Regidor No Adscrit