NOVEMBRE 2022: L'opinió dels grups municipals representats a l'Ajuntament d'Altafulla

Llegeix el què opinen els regidors i les regidores de la Corporació Municipal

 15 NOVEMBRE 2022


Ajuntament d'Altafulla

Tenim projectes per a Altafulla

El “pla de xoc” per a la platja anunciat pel govern el dia de la moció de censura ha acabat en un no-res. Se’ns ha anunciat que durant el proper mes de febrer o març, Costes de l’Estat acumularà sorra del Vinyet davant del Club Marítim que servirà de reservori per a redistribuir-la quan faci falta, i que per les mateixes dates es farà una injecció de formigó per assegurar els fonaments del passeig de Botigues de Mar. Res de nou, ja que aquestes mesures ja les havia acordat amb Costes el nostre govern el passat mes d’abril. Per altra banda, ens diuen que redactaran un projecte per protegir el parc del Voramar i la platja del Fortí dels embats del mar.

Un projecte que no contemplarà cap mesura per mitigar els efectes de l’escorrentia superficial de l’aigua de pluja des de la zona urbana cap a la platja, que és el que més danys va provocar durant els aiguats del passat setembre i que només es farà si s’aconsegueix una subvenció dels Next Generation. Per contra, el nostre govern ja tenia redactat un avantprojecte que contemplava la problemàtica de l’escorrentia i que Costes de l’Estat s’havia compromès a executar. Però, el que és més greu, és que Alternativa no contempla realitzar cap actuació immediata per protegir el parc del Voramar contra els previsibles temporals d’aquesta tardor-hivern. Així doncs, quan tinguin redactat el projecte, potser ja no quedarà gaire parc per protegir.

Per altra banda, el proper dia 9 a les 12h se celebrarà el ple extraordinari que vam demanar per debatre dos temes tan importants per a Altafulla com són la continuïtat dels tràmits del projecte de la Residència i la polivalència de la Violeta. Dos projectes cabdals que han quedat aturats i que l’actual govern menysté arribant a dir que és una vergonya que haguem demanat un ple extraordinari per parlar-ne. Animem a tothom a venir per donar suport a la continuïtat d’aquests projectes i demostrar al govern que són molt importants per a Altafulla. I mentrestant, gaudiu d’una bona Festa Major!

Alba Muntadas Olivé

L’Esquerra Independentista d’Altafulla - Esquerra Republicana de Catalunya - L’EINA-ERC

 

Amb la governança, gaudim de la Festa Major

Com a alcaldessa, sempre he mantingut les portes del despatx obertes a la ciutadania i per parlar amb tots els grups municipals, però per establir una negociació cal conèixer primer quines són les propostes a debatre. Mentrestant aquest govern treballa intensament per garantir la governança fins al final del mandat. L’últim expedient de crèdit es va aprovar sense cap vot en contra. Arribem a la festa major amb la reflexió que les fortes pluges i les seves conseqüències al barri marítim, així com les tempestes i llevantades amb els seus efectes a la platja, són problemes molt importants que impacten de manera significativa a la vida quotidiana i econòmica.

Ambdós fenòmens meteorològics tendeixen a ser més freqüents i accentuats: des del consistori treballem per reduir les seves conseqüències. Uns exemples recents, la llar d’infants d’Hort de Pau va patir molt l’últim episodi de pluges: la seva coberta i sistema elèctric van quedar malmesos i hem destinat 24.000€ per a la seva reparació. El fons Next Generation no ha atorgat la subvenció per fer la bassa de laminació, un projecte cabdal per reduir efectes dels aiguats a Baix a Mar.

El govern actual s’ha adreçat a l’ACA per recuperar una subvenció que es va atorgar el 2017 i per últim, la bona entesa amb Costes de l’Estat i de la Generalitat en les darreres reunions ens obre un horitzó d’esperança per a la propera temporada: reforç del passeig, aportació significativa de sorra, suport per al projecte del parc de Voramar i Fortí i estudiar les millors opcions per minimitzar els efectes dels temporals.

Temes que preocupen la ciutadania i que hi treballem per solucionar-los. I ara toca gaudir de la festa major des de la despertada dels gegants fins al retorn de Porto Bello, música, foc, seguici i una trentena d’activitats al carrer, l’envelat o la Violeta, entre altres. Anem a gaudir tothom de la nostra festa major. Visca Sant Martí i Visca Altafulla.

Montse Castellarnau Vicente

Alternativa Altafulla - En Comú Guanyem

 

Costi el que costi

Altafulla tindrà sorra a la platja costi el que costi. Costi el que costi hi haurà un espigó que ens protegeixi dels embats de la mar i del temporal. Costi el que costi hi haurà un poble amb dinamisme econòmic, amb inversions, amb creixement, amb centenars de llocs de treball, amb prou riquesa per finançar serveis i benestar, per donar suport als més desafavorits.

Costi el que costi hi haurà cultura, alta cultura i cultura popular, hi haurà exposicions, hi haurà exquisits concerts de jazz i els millors espectacles teatrals del país a la Violeta, així com el foment de la dimensió local i social de l’art, de les històries que teixeixen les veus de la nostra gent gran i la memòria que esgrafien els textos que edita el Centre d’Estudis. Hi haurà diables i castells. Costi el que costi hi haurà esports, esport d’elit i esports de base, nenes i nens que despleguen el seu talent sensacional en un partit de futbol o de bàsquet, hi haurà curses, campionats de BTT i triatlons.

Costi el que costi hi haurà un gimnàs totalment renovat i una millora de la piscina i de les altres instal·lacions. Costi el que costi hi haurà un sistema educatiu públic de primer nivell, una formació professional tecnològicament avançada, una escola d’adults a ple rendiment, un centre neuràlgic de formació, de celebració de congressos internacionals, un lloc d’acollida de professionals qualificats de tot el món.

Costi el que costi hi haurà habitatge, hi haurà construcció sostenible, increment d’oferta i reducció del preu de lloguer i de compra. Costi el que costi hi haurà, en definitiva, una Altafulla ambiciosa, moderna, transformada, pròspera, baluard de la defensa de les llibertats i de la igualtat, una Altafulla que incrementi la qualitat i els estàndards de vida dels seus habitants. Aquest és el projecte de Junts per Altafulla. Una línia clara d’actuació que superi les boires dels darrers temps i que s’elevi cap a un horitzó de plenitud.

Hèctor López Bofill

Junts per Altafulla - JxA

 

El PSC no bloquegem acords al Ple

Això de bloquejar s’ha posat d’actualitat arran de la no aprovació d’una gran i única modificació de crèdit al Ple del passat setembre. Era en un sol bloc i volia incloure, al costat de les partides per a personal (40.000 €), com una mena de xantatge, els 49.000 € per a reserva de sorra – en plena època de temporals – i 55.000 € per a estudis arquitectònics.

El vot negatiu d’EINA (que ja havia impugnat un acord previ del Ple de juliol), del PSC i del regidor no adscrit argumentava reclamant una modificació a part i destinada exclusivament al pagament al personal laboral de 25.000 € d’hores extres i de 15.000 € de gratificacions.

Tot i les acusacions de l’actual alcaldessa i del càrrec de confiança a la brigada, culpant-nos d’impedir el cobrament dels seus drets, repeteixo que vam voler acabar amb una el costum d’una sola modificació de crèdit que com un calaix de sastre anava sumant i sumant i que t’obligava a votar tant el que t’agradava com el que rebutjaves.

Finalment, el que queda del govern sorgit de la moció de censura (AA) el 29 de setembre signà un decret per habilitar aquells pagaments al personal. Finalment, separació de partides. Una solució que podria haver arribar molt més aviat i estalviar incertesa en el personal i falses acusacions d’AA.

Recordo els Plens de bloqueig a tots i cadascun dels punt de l’ordre del dia, a tots, en dues ocasions: en la primera en què la regidora d’Ara feia d’oposició i en l’inqualificable després de l’ensorrament d’una certa part de Voramar. Per tant, AA, acusa del que sí que ella va fer; amb el que després seria el bloc de la moció de censura, que s’ha partit en quatre ben aviat.

Inmaculada Morales Navarro

Partit dels Socialistes de Catalunya - PSC

 

Si parlem ens entenem

A punt d’iniciar l’escrit mensual de la revista del poble, la Plaça del Pou, tenint el títol i tot, un dels regidors del Ple, arranca un altre cop l’espectacle que es dona cada mes en aquest consistori. Teníem la il·lusió i l’esperança que parlant s’entén la gent, en buscar els punts comuns i escoltar i treballar les propostes de tots els grups municipals del Ple.

Això és practicar la democràcia, buscar el consens de la majoria. Aquest era el tarannà del nostre escrit, però quina ha estat la sorpresa! En el primer torn de paraula dels regidors s’ha tornat a donar l’espectacle amb els egos personals. Això ja fa masses dies que dura, s’ha parlat molts cops del tema i els veïns i les veïnes estan cansats i cansades.

Tractem de treballar sense enfadar-nos, sense ofendre’ns, buscant l’equilibri entre tots els representants i donant veu a les diferents sensibilitats, i fer feina efectiva. Donem-nos empenta, va! Que no es tant difícil. Tenim esperança, en aquest darrer Ple, s’ha vist que es pot i que funciona parlar... Animeu-vos companys, és bonic i divertit!

Natalia Sanz Pijuan

Ara Altafulla

 

A pesar de les adversitats no hi ha bloqueig, pròxima estació pressupostos

Al mes de juliol es va plantejar un EMC (Expedient de modifi cació de crèdit), que tenia uns blocs ben defi - nits, per una part unes partides per projectes (entre ells reparació piscina municipal), un altre bloc de factures pendents diverses, un altre bloc per actuacions i moviments interns de la sorra de la platja i fi nalment el d’hores extres i gratifi cacions extraordinàries de treballadors municipals, tot plegat per tirar de romanent per un valor de fins a 170.000 €.

Agost va ser inhàbil i EINA hauria impugnat aquell EMC del Ple de Juliol i els van donar la raó, per tant, l’EMC no va progressar. Al setembre es planteja un EMC amb una estructura i uns conceptes similars però amb uns 100.000 més. I amb un estiu carregat d’activitat i una platja de supervivència, que no es va poder preparar d’acord amb les expectatives dels signants de la moció. Aquest EMC va ser tombat al ple de setembre per varis motius plantejats per diversos grups de l’oposició.

Uns per no satisfer les expectatives de la platja on les actuacions van ser de supervivència, i altres, perquè no estaven d’acord en què tot sortís de romanent, essencialment. Després del soroll que es va organitzar, al Ple d’octubre s’ha aprovat aquell EMC, adaptant-lo el Govern a la pretensió de més grups. Per cert, les hores extres i les gratifi cacions, no han anat a l’expedient i s’han aprovat per Decret (cosa que es podia haver fet en qualsevol moment).

Quant a la platja, el dia 2/11/22 hi va haver una reunió pels grups municipals on ens van explicar actuacions, expectatives i previsions, de les quals en poden sorgir necessitats pressupostàries per aquest exercici, les quals estem expectants i es valoraran. En el darrer ple vàrem demanar poder disposar durant el mes de novembre l’esborrany de pressupostos 2023 per poder començar a treballar-lo. Els desafi aments a Altafulla són enormes i seguirem treballant per gestionar les prioritats. Endavant Altafulla.

Xavier Rofas Gasulla

Regidor No Adscrit