MARÇ 2023: L'opinió dels grups municipals representats a l'Ajuntament d'Altafulla

Llegeix el què opinen els regidors i les regidores de la Corporació Municipal

 16 MARç 2023


Ajuntament d'Altafulla

Prou excuses i més responsabilitat

La deriva en la qual es troba l’actual govern és clara. Ho veiem en els seus escrits i deliris, i en les seves accions i votacions. Els deliris que tot és un boicot, una conspiració... Només ho pots utilitzar quan la teva acció de govern és nul·la i ineficient. Llegíem el mes anterior que s'han intentat boicotejar festes, com Reis o Carnaval. Els recordem que són ells qui estan al capdavant i qui tenen la responsabilitat de fer que les coses passin, que per això són govern i no oposició.

La meva dèria en el seu moment, com em deien, va fer que Altafulla tingués una cavalcada de Reis mai vista i un format de Carnaval renovat, entenent que el Carnaval són els grups, les Entitats i la gent que hi participa. Si Alternativa no ha estat capaç de tirar endavant això, no serà per conspiracions diabòliques, sinó per la manca de voluntat per fer-ho.

El mateix cas amb la piscina. Si no tenim piscina a l’estiu és per la poca capacitat de treball, d’entesa i negociació de l’actual govern, no perquè no hi hagi pressupostos. Amb l’EINA al govern, Altafulla ha tingut pressupostos i estant en minoria. 

No es pot presentar el projecte de remodelació de la piscina al febrer, a quatre mesos per l’estiu, quan l’estimació de les obres és de 5 o 6 mesos (sense comptar tràmits administratius, licitacions, etc.) i excusar-se en la manca de pressupostos quan la partida no estava creada, ni dotada econòmicament per fer-ho. A més, és un projecte sense participació dels altres grups municipals, que ens ha estat donat sense poder fer cap aportació i per un valor de 666 mil €.

Creiem que per ser una reforma és un projecte sobredimensionat. Som conscients que cal arreglar la piscina, però s’han de reformular alguns aspectes, com ara la fondària per treure-li més profit (sobretot pel que fa a activitats esportives), la piscina petita, renovar la maquinària, etc.

Ens hauria agradat fer aquestes aportacions i poder arribar a un consens que fos positiu per a tothom abans que es dugués a terme el projecte. Esperem que el que queda de mandat cadascú faci el que li toca, perquè la gent d’Altafulla no necessita víctimes, sinó gent que parli clar i que no els enganyi.

Àlex Cañas Torres

L’Esquerra Independentista d’Altafulla - Esquerra Republicana de Catalunya - L’EINA-ERC

 

La Gent Gran, prioritat del Govern d’Altafulla

Atendre millor, donar serveis i dignificar la gent gran ha estat un dels eixos del Govern Castellarnau al llarg d’aquests mesos. Jo he tingut l’honor de gestionar aquesta àrea, juntament amb les de Benestar Social i Salut que ara passaran totes tres a ser competència de la nova regidora de Junts per Altafulla, Eva Martínez, que coneix abastament aquestes àrees per haver-les gestionat eficaçment anys enrere. Martínez comptarà amb el suport de tot el Govern i la meva col·laboració.

Quan vam començar la nostra gestió, el passat mes de maig partíem d’unes mancances que calia corregir amb urgència. Les activitats de la gent gran al parc de Salut tenien la seva caducitat al 30 de juny. Una de les primeres coses que vam fer va ser garantir que la gent gran tingués activitat sense cap parèntesi a l’estiu.

A continuació ens van reclamar un servei de transport per a la gent amb més problema de mobilitat que el govern anterior no havia tingut en compte. Una altra mancança que s’ha solucionat ha estat la incomprensió i abandonament de l’Esplai de la Gent Gran.  

El govern Castellarnau ha fet el conveni, ha solucionat les deficiències de la instal·lació i ha pagat les subvencions de 2021 i 2022 pendents. En aquest Esplai té lloc mensualment l’Aula de la URV per la Gent Gran, conferències que es van acordar sense cap conveni i sense que es pagués res als professors de la URV. Vam pagar 900 euros que es devien i s’han programat noves conferències d’interès.

La preferència d’aquest govern per a la gent gran ha anat més enllà amb la posada en marxa d’un taller de teatre amb la temàtica de les emocions i la col·laboració de l’Escola de Música, la prova pilot del dispositiu Alexa, per a millorar l’autonomia de la gent gran en què Altafulla ha estat el primer municipi on l’Arc ha posat en marxa aquest servei, i tot sense oblidar que s’ha fet la primera comissió informativa per avançar amb el projecte de residència i centre de dia. Ara amb la nova etapa d’Eva Martínez es garantiran amb millores tots aquests serveis i s’oferiran de nous. 

Francesc Farré Camps

Alternativa Altafulla - En Comú Guanyem

 

Comença una nova etapa en la política municipal pel benestar

És un honor per a mi assumir el repte de formar part novament del consistori del meu poble, després d’agafar el relleu del regidor Hèctor López Bofill. Amb data 27 de febrer prenc possessió del càrrec com a regidora de govern, encapçalant les àrees d’Ensenyament, Benestar Social, Gent Gran i Salut. Són aquests els espais on he pogut treballar anteriorment, en matèries que ja conec, i on he deixat un gran llegat a la ciutadania.

La meva gran aposta per aquest mandat i pel futur, és el foment i la millora en la qualitat de vida dels altafullencs, on les persones són el més important, impulsant totes aquelles polítiques destinades a donar suport a la Gent Gran, treballant la justícia social i la inclusió, la prevenció en la salut física i mental, potenciar els serveis educatius i complementar-los amb el que convingui, per donar cobertura a totes i tots. 

La meva missió és escoltar les problemàtiques socials, donant solucions possibles i creatives, establint una xarxa de recursos per fer front a les diferents necessitats de la població, actuant sempre a favor de les famílies.

Em poso a disposició de la comunitat educativa, dels serveis socials, personal sanitari, associacions, persones, emprenedors, i ofereixo una bona col·laboració amb l’alcaldessa, companys de govern i oposició, per treballar activament en les qüestions que sorgeixin i en què amb la meva tasca pugui facilitar una bona gestió en tots els àmbits.

Eva Martínez Giol

Junts per Altafulla - JxA

 

Dues crítiques a AA...

La primera, lògicament, a com ha estat de deslluït aquest Carnaval. Una sola carrossa al camió de la brigada, que no n’ha disposat per a la seva feina; la sardina, sortint cada vegada en lloc de només el dia del seu enterrament. No han pogut sortir tres carrosses per no poder disposar – per decisió del govern d’AA – dels llocs tancats, ben protegits, on els darrers anys les anaven construint (dues, al local de la brigada a les Roques Planes, on aquest any diuen que feien nosa). L’alternativa d’AA les obligava a traslladar-se a l’espai obert, sense seguretat, a l’espai d’entrada de vehicles de l’Estadi Joan Pijuan. El debat al Ple de gener entre Àlex Cañas i l’alcaldessa demostra l’argumentació amb molt bon to d’ell i la decisió dràstica d’ella. Per tant, res de boicot de les carrosses. No van poder sortir.

La segona, del tot increïble, inimaginable, critica el fet que els moviments de sorres dins les nostres platges foren al marge de l’aprovació i els consells tècnics de Costes de l’Estat que en té el domini. En la darrera comissió d’urbanisme, la regidora de Govern va reconèixer que el director tècnic en va ser el càrrec de confiança a la brigada.

Penso que la gestió de platges i Botigues de Mar, tan problemàtica, necessita l’acord de residents, de restauradors amb les institucions (Costes, Generalitat, Ajuntament). Segueixo comprometent-m’hi!

Inmaculada Morales Navarro

Partit dels Socialistes de Catalunya - PSC

 

I per fi arriba la Llum…

A Brises del Mar arribarà la llum als carrers al llarg d’aquest 2023, els veïns i les veïnes d’aquesta urbanització han estat patint molt temps les conseqüències d’una instal·lació obsoleta, cada cop que plou marxa la llum del carrer. I per fi, aquest any es canviarà el cablejat i els fanals. Poc a poc els serveis bàsics van arribant a aquesta part del municipi oblidada durant molt temps.

L’aigua és un altre servei bàsic que arribarà en els propers dies a aquest indret, fins el dia d’avui funcionen amb el pou propi de la urbanització, que en moments de més sequera i més concurrència de veïns i veïnes, com és l’estiu, se salinitza i deixa de ser òptima per a l’ús de persones. Segons l’empresa que ha fet les obres de connexió del dipòsit situat a Sant Antoni fins al dipòsit de Brises del Mar, el proper dia 15 de Març ja arribarà l’aigua potable a tota la urbanització.

I per acabar aquest petit recull d’algunes de les millores per les que Ara Altafulla ha estat treballant des de Maig de 2019, podem dir que el Castell i l’Església d’Altafulla torna a comptar amb una il·luminació completa a tot el monument d’interès cultural i turístic del nostre municipi. S’ha recuperat el color càlid i podem tornar a parlar d’un Castell de vi daurat com recita Marià Manent en el seu vers dedicat a Altafulla.

Natalia Sanz Pijuan

Ara Altafulla
 

 

Cap a on va Altafulla

A les portes de les eleccions municipals 2023, es produeixen uns moviments al Govern Municipal que costen d’entendre, en el sentit de posicionar-se de cara a les properes eleccions marcant perfil i projecte.

Després de la renúncia del regidor López Bofill, s’ha produït l’entrada d’Eva Martínez al Plenari. Però no només ha entrat al Plenari, sinó que a més a més entra al Govern que seguirà en minoria, en un mandat exhaurit.

La veritat és que el resultat de les eleccions municipals vindran a determinar molts models. El model cultural amb l’explotació de la Violeta, el Pla d’actuació envers la Platja, el futur del Centre de dia/Residència, els desafiaments de l’habitatge públic, el projecte de la Piscina, les rehabilitacions de carrers, la gestió de subvencions, la dinamització del turisme, les ordenances, els estudis i projectes per a la platja, la gestió imminent del Romanent com cada any a les portes de les eleccions, i molt més.

Els darrers moviments, defineixen encara més un context de blocs molt tancats on fer política s’ha convertit en una quimera, en detriment del nostre poble. Altafulla té molts desafiaments que des de la no unitat, es demoraran.

Cal fer entre tots, una reflexió profunda, sobre els aspectes més importants i donar una sortida consensuada, sòlida i compromesa, per enllestir-les quan abans. Desitjo, que durant el 2023, es donin les circumstàncies per a què el consens i la unitat, habilitin al present i al futur més immediat en benefici d’Altafulla.

Xavier Rofas Gasulla

Regidor No Adscrit