MAIG 2024: L'opinió dels grups municipals representats a l'Ajuntament d'Altafulla

Llegeix el què opinen els regidors i les regidores de la Corporació Municipal

 27 MAIG 2024


Ajuntament d'Altafulla

Els números clars, del Pressupost i la platja

En Dani Franquès és un bon regidor d’Hisenda, prova d’això n’és que sempre que ha portat un Pressupost Municipal al Ple, aquest s’ha aprovat. La clau? Dialogar, negociar i arribar a acords entre els diferents sense imposar res. No pot dir el mateix en Francesc Farré, regidor d’Hisenda el 2022 del govern de mínims, sorgit de la moció de censura. És cert que l’EINA-ERC no vam votar a favor del seu pressupost, tan cert com que durant el mes d’octubre de 2022 vam demanar reunió amb l’Alcaldessa Castellarnau per acordar un pressupost i no ens va voler ni rebre. Amb actituds així, sense cap negociació ni diàleg, què esperaven? Per no parlar del fet que com és possible que els seus socis de moció de censura van votar-li directament en contra; els seus arguments tenien.

Però què va provocar no tenir pressupost l’any 2023? Doncs que amb Alternativa fent una despesa record abans de les eleccions (quines coses!), el nou govern ens vam trobar al mes de juny de 2023 amb algunes regidories gairebé sense diners: a Cultura s’havien gastat o compromès el 79% del pressupost, a Festes el 82% i a Turisme el 93%. I no estàvem ni a la meitat de l’any! D’això se’n diu fer una gestió electoralista del pressupost: es van gastar tot de diners (recordem els 232.000€ a la Violeta en només un any) i qui vingui darrere, ja s’ho farà amb les factures per pagar. I com que les factures s’han de pagar per ordre d’entrada, abans es pagava la despesa d’Alternativa que les del nou govern. Però ja ho sabem, tot és culpa dels republicans!

Amb tot, la nova programació de La Violeta ja ha començat, amb més de 200 persones al cinema infantil i l’estiu ja està a la cantonada, i la platja és un dels grans atractius (amb la Vila Closa, la Vil·la romana, l’entorn natural del Gaià…) del nostre poble. L’equip tècnic que treballa dia a dia sobre la gestió del nostre litoral, consensuat a l’acord de govern de l’EINA-ERC i Junts, ja ens han fet arribar les seves recomanacions pel que fa als moviments de sorra que fan falta: gràcies a la gestió feta a la tardor amb petits moviments estratègics d’uns 4000m³ de sorra, ara només en necessitem uns 5000m³ més.

Jordi Molinera Poblet

L’Esquerra Independentista d’Altafulla - Esquerra Republicana de Catalunya - L’EINA-ERC

 

Calen plens ordinaris mensuals

El passat ple extraordinari del mes d’abril, es van aprovar el pagament de 200 factures extrajudicials que no podien esperar al proper ple ordinari. Aquesta és una bona raó i dona sentit al concepte d’extraordinari. I certament, si l’ajuntament té deutes amb proveïdors perquè Eina no va voler aprovar el pressupost, és de justícia pagar a tothom el més ràpid possible. Però ja estem cansades que des del govern d’Eina sempre se’ns culpabilitzi de tot a Alternativa, amb mentides o falses dades, com les que donaven no fa gaire temps tot insinuant que hi havia moltes factures de coses no pagades d’AA. Doncs bé, novament queda demostrat que de les 200 extrajudicials, només una factura era corresponent a Alternativa.

I si ens fixem en detall en els punts de l’ordre del dia, la modificació de la plantilla de personal amb un professor de música o la de l’ordenança fiscal també de l’escola de música per “actualitzar preus i unificar criteris”, no és cosa sobrevinguda d’última hora, extraordinària. Ni tampoc ho és el reglament del servei de punt de càrrega de vehicles elèctrics (que s’està treballant des de fa mesos), ni les bases d’execució del pressupost de 2024 (una variació tècnica per agilitzar tràmits pressupostaris). Ah! I aprofitant que el Pisuerga passa per Valladolid, una nova modificació de crèdit, tot i que fa pocs mesos s’aprovava el pressupost per aquest 2024.

Volen plens cada dos mesos perquè no hi ha temes per cada mes, però alhora fan plens extraordinaris per encabir tot el que s’han oblidat de posar o el que no pot esperar dos mesos a ser tractat? Ja fa 8 mesos, des del setembre fins avui, que hi ha un ple mensual. Aproven un pressupost amb les previsions de despeses de tot l’any però contínuament fan modificacions de crèdit per tot el que faci falta que no havien previst? Ja estem cansades d’aquesta gestió totalment caòtica i de la manca de responsabilitat i de previsió del govern d’Eina. Però per fi s’ha tancat definitivament el balanç del 2023. A partir d’ara, de quina cosa més Eina-Junts ens faran responsables quan les coses no els hi surtin bé?

Montse Castellarnau Vicente

Alternativa Altafulla - Confluència (AA - C)

 

La guingueta que tots volem

La conveniència, o no, de disposar aquest estiu d’una guingueta-bar («xiringuito »), i molt especialment la idoneïtat de la seva ubicació, enguany han aixecat una certa controvèrsia. Volem aprofitar aquest butlletí per exposar la nostra posició al respecte.

En el Ple del passat 25 de març, la Plataforma Botigues de Mar va presentar una moció en la que es sol·licitava que la guingueta, per tal de no causar molèsties als veïns, s’ubiqués en el mateix emplaçament de l’any anterior (zona de «El Marítim»), o bé que no s’instal·lés (la primera opció no és viable, per afectació de l’espai natural del Vinyet).

JUNTS vàrem votar en contra perquè dintre del govern hi ha decisions col·legiades que obliguen a les parts, i perquè sabíem que, posteriorment, podríem corregir la situació en el moment d’aprovar les bases de licitació. Entenem que ningú està en contra del quiosquet per si mateix, sinó que el que preocupen són els inconvenients que la seva activitat pugui provocar. És a dir, no cal eliminar la guingueta, cal evitar-ne les molèsties.

La guingueta és un servei de platja, no pot esdevenir un local d’oci nocturn, i, per tant, cal regular dos aspectes fonamentals per evitar que això acabi succeint: la música i els horaris. Aquestes mesures, acompanyades d’una estricte actuació de vigilància per part de la Policia Local, estem segurs que permetran gaudir del tradicional servei d’oci als usuaris de la platja, respectant, alhora, el dret al descans dels veïns de la zona.

Tomàs Serra Albiol

Junts per Altafulla - Compromís Municipal (CM)

 

Salvador Illa President

Ha arribat el moment, els socialistes estem preparats i preparades per governar Catalunya amb Salvador Illa. Els catalans i catalanes necessitem tornar a conviure tots junts, sense crispació ni separatismes sinó fomentant els valors per la convivència. Necessitem, garantir uns serveis públics de qualitat, reduir llistes d’espera en sanitat, desenvolupar el sector de l’industria amb innovació i polítiques de descarbonització.

Una Catalunya amb polítiques de transició verda, i mesures urgents per la sequera que estem patint. Engegar un pla per atraure i conservar empreses a Catalunya. Totes aquestes accions seran possibles amb Salvador Illa, com a president de la Generalitat de Catalunya. La millor Catalunya està per venir. Moltes gràcies.

Inmaculada Morales Navarro

Partit dels Socialistes de Catalunya - PSC