Llega 700, nous serveis de 4G i 5G a Altafulla

Per gestionar les afectacions, s'ha posat a la disposició de la ciutadania un telèfon d'atenció gratuït 900 833 999 i una pàgina web www.llega700.es.

 22 NOVEMBRE 2022


Llega 700

Les operadores de telefonia mòbil, Telefònica, Vodafone i Orange, han anunciat que durant les properes setmanes duran a terme a Altafulla el procés d'implantació dels serveis de telefonia mòbil de nova generació, 4G i 5G, sobre les bandes de 800 i 700 MHz, respectivament, cosa que permetrà als veïnat gaudir de connexions mòbils d'alta velocitat amb una millor cobertura a l'interior dels edificis i més extensió geogràfica.

Per garantir la compatibilitat de la nova tecnologia amb la televisió digital terrestre (TDT), Llega700 és l'entitat habilitada per als operadors per solucionar qualsevol afectació a la recepció de la senyal de televisió.

El procés d'implantació s'està fent de manera gradual per tota la geografia estatal. Per comprovar les localitats on ja estan actius aquests serveis es pot consultar el següent enllaç: https://www.llega700.es/contacto

El desplegament s'emmarca en el que estableix el Reial decret 579/2019, d'11 d'octubre, a partir del qual es va procedir a l'alliberament de les freqüències entre 694 i 790 MHz (canals 49 al 60 d'UHF) que fins aleshores s'empraven per a la recepció de la Televisió Digital Terrestre, procés també conegut com a Segon Dividend Digital.

A partir de llavors, les freqüències esmentades van ser assignades a les operadores de telefonia mòbil per prestar els seus serveis de telefonia mòbil de nova generació.

Per gestionar aquests serveis, s'ha posat a la disposició de la ciutadania un telèfon d'atenció gratuït (900 833 999) i una pàgina web www.llega700.es.

Un cop iniciada la prestació del servei esmentat, en aquest número de telèfon s'atendrà qualsevol sol·licitud de solució d'afectació que presentin els veïns i les veïnes, i seran ateses immediatament i amb la màxima celeritat.

Després de la notificació de l'afectació per part del veïnat, un tècnic qualificat es desplaçarà on s'hagi detectat l'afectació i procedirà a fer les tasques de condicionament necessàries per solucionar-la. Tot això sense cap cost per a ells.