La Bibliomar d’Altafulla acomiada una nova temporada al parc de Voramar, marcada per l’increment d’usuaris

La cirereta l’ha posat aquest dijous la festa de cloenda, amb el darrer contacontes de les Germanes Miró, i un berenar amb coca i xocolata per tots els assistents

 30 AGOST 2019


Ajuntament d'Altafulla

La Bibliomar d’Altafulla posa el punt i final a una temporada marcada per un increment notable dels usuaris. La responsable del servei, Rosalia Ciuró, ha fet un balanç molt positiu de la nova edició, que ha comptat amb una mitjana diària d’entre 60 i 70 assistents. Després de dos mesos d’activitat, el centre tanca les seves portes al públic aquest divendres 30 d’agost. 

Els tallers dels dimarts i els contacontes dels dijous han estat les activitats estrella de les tardes al parc de Voramar. De fet, la majoria d’usuaris han estat famílies amb canalla que volen gaudir de l’espai i la cultura amb els seus fills. Aquest 2019, però, les responsables del servei han volgut fer un pas més enllà, i han consolidat la proposta de joc de rol que es va engegar en la passada edició, i que ha permès atraure una de les franges d'edat més complicada, la dels joves. Rosalia Ciuró s’ha mostrat molt satisfeta  amb aquesta iniciativa, que espera mantenir i, fins i tot, ampliar, l’any vinent.

La cirereta l’ha posat aquest dijous la festa de cloenda, amb el darrer contacontes de les Germanes Miró, i un berenar amb coca i xocolata per tots els assistents.  

Al llarg d’aquests dos mesos d’activitat, l’equipament també ha acollit presentacions i actuacions musicals, i ha ofert els serveis de préstec i de premsa diària. Una oferta que aquest estiu s’ha pogut complementar amb la de la Biblioteca Municipal que, per primera vegada, ha obert les portes al públic durant els matins. L’aposta es mantindrà durant tot l’any a les instal·lacions del carrer Vinyet, i a partir del proper dilluns 9 de setembre, el centre obrirà al públic de dilluns a divendres, de 10 del matí a 1 del migdia, i de 4 a 8 de la tarda. 

La regidora de Cultura, Gemma Maymó, ha explicat que “els horaris de les tècniques s’han ajustat per poder oferir el servei més enllà de les tardes i donar resposta a la demanda de la ciutadania”. El nombre d’usuaris durant l’estiu ha estat d’entre 50 i 60 persones diàries, amb una assistència mínima de 35 usuaris, i una màxima que ha repuntat fins el centenar de persones. 

L’edil ha reconegut que ara “l’assignatura pendent , sobre la qual ja hi estem treballant, és dotar la Biblioteca de més recursos humans el més aviat possible”. Tot i ser una de les seves prioritats, és conscient que no depèn exclusivament de l’Ajuntament. La principal limitació en aquest àmbit passa per les polítiques estatals de contractació.