La 39a Festa de l’Olla d’Altafulla i Dia de l’Arbre se celebrarà el pròxim diumenge 22 de març

Els tiquets es poden adquirir a un preu de 4 € a l’Estanc Pijuan i als forns Martí i Nogués

 11 MARç 2020


Ajuntament d'Altafulla

L’Olla d’Altafulla és un plat típic del municipi elaborat a partir de cigrons, patates, conill, pollastre i costella de porc. La seva particularitat és el valor afegit que li dona un tipus de salsa de romesco que només coneixen els que la cuinen. 

Els inicis d’aquet àpat es remunten al mandat de l'alcalde Joan Pijuan, fa gairebé quatre dècades. Ell i la seva família cuinaven l'Olla al Parc del Comunidor, lloc que escollien per degustar aquest plat tan suculent i calòric alhora. Un any, excepcionalment, la celebració va tenir lloc a la urbanització de Brises del Mar, allunyada del nucli històric. 

Anys més tard, després de la mort de l'exalcalde Pijuan i havent-se organitzat un curs de cuina per a les dones d'Altafulla, aquestes van assumir la responsabilitat de continuar elaborant l'Olla. Avui dia són els operaris de la Brigada Municipal qui la cuinen, per a més de 300 persones, repte gens fàcil quan es tracta d'acontentar el paladar de tanta gent. 

La 39a edició de la Festa de l’Olla d’Altafulla tindrà lloc el pròxim diumenge 22 de març, al Parc del Comunidor. La celebració compartirà la jornada, com ja s’ha fet en les anteriors edicions, amb el Dia de l’Arbre que enguany se celebrarà a l’Era del Castell.

Els tiquets ja es poden adquirir a un preu de 4€ a l’Estanc Pijuan i als forns Martí i Nogués del municipi. Cal que els assistents portin plats, gots i coberts. El dinar comptarà amb música en directe i una ballada de sardanes. I compta amb la col·laboració de l’Ateneu Cultural de Dones d’Altafulla i l’Associació Altafulla Sardanista.

La jornada s’iniciarà a les 10 del matí a l’Era del Castell amb una bicicletada popular, d’uns 6 km, a càrrec de la Penya Ciclista d’Altafulla, que acabarà amb la plantada d’arbres en la mateixa Era, i un esmorzar amb coca i xocolata per recuperar forces. L’acte compta amb la col·laboració de l’Associació Mediambiental La Sínia d’Altafulla i la Penya Ciclista d’Altafulla.

Lots sostenibles

Per primera vegada, l’Ajuntament d’Altafulla també posarà a disposició dels comensals el lot sostenible que ja s’ha posat a la venda en anteriors festivitats com per la Petita. El lot inclou dos plats, joc de coberts i got reutilitzables per un preu de 3€. 

Consulta el programa.