JUNY 2022: L'opinió dels grups municipals representats a l'Ajuntament d'Altafulla

Llegeix el què opinen els regidors i les regidores de la Corporació Municipal

 21 JUNY 2022


Ajuntament d'Altafulla

Feina feta que queda

En el passat Ple hem pogut constatar la frenada que es viurà a Altafulla. Alternativa va deixar clar que no és la seva prioritat tirar endavant els projectes, ja redactats, de les places Martí Royo i dels Vents, i té dubtes sobre les obres del carrer de Dalt: de no fer-se implicaria perdre una subvenció d’uns 600.000 € de la Diputació.

La continuació dels tràmits per fer possible la Residència per la gent gran (amb els estudis de viabilitat econòmica i arquitectònica favorables) també queda aturada. Els projectes a Brises, treballats pel nostre govern: canonada d’aigua, millora enllumenat i de l’accés, el nou parc infantil, projectes llargament reivindicats pels veïns, a poc a poc s’aniran fent visibles, després de molts mesos de treball, perquè les coses no es fan d’avui per demà.

El govern republicà, entre altres coses, deixem enllestits festivals culturals com l’Altacústic, el FIM o la Cantada d’Havaneres i esdeveniments esportius com el Campionat de Catalunya infantil de BTT, els tornejos de Quidditch, 3x3 de bàsquet o el Summer Trophy de futbol. Més: creació de la nova marca Altafulla, les millores de l’arxiu, la nova sala infantil de la biblioteca i la ruta de tapes, on es podrà votar la millor tapa als bars i restaurants que participen.

El Casal d’Estiu organitzat amb Viu Lleure ja porta 140 inscripcions. Veurem què passarà amb els cursets de natació i el campus multiesportiu. I els diners? Deixem el govern amb un deute de 600.000 € que es podrà netejar gràcies als estalvis: 2.500.000 €.

Gairebé 2 milions per poder fer les inversions que havíem anat treballant amb la participació tant de la població com dels grups municipals. L’any 2019 vam trobar-nos 0 € de deute… i 0 € d’estalvi. Esperem amb interès la reunió del Comitè de la Platja, perquè ens expliquin el Pla de xoc, motiu pel qual van fer la moció de censura.

Fins ara han dit i fet el mateix que dèiem nosaltres: posar sorra un cop passada la temporada de temporals coordinats amb el Departament de Costes de l’Estat que n’és el responsable.

Daniel Franquès Marsal

L’Esquerra Independentista d’Altafulla - Esquerra Republicana de Catalunya - L’EINA-ERC

 

Un nou govern empàtic, respectuós i veritable 

Tot just es compleix aquests dies un mes del nou govern municipal de gestió i amb el primer ple ordinari ha quedat clar que calia un canvi profund: en la intensitat del treball, en la capacitat d’esforç i en les prioritats. Però també era necessari un canvi “emocional”.

El ple del 30 de maig ha estat històric perquè el va presidir la primera dona alcaldessa en la història d’Altafulla: Montse Castellarnau. L’ambient irrespirable al qual ens acostumava l’anterior alcalde es va esfumar. Bé, gairebé, perquè des d’algunes cadires de l’oposició es van llançar acusacions i afirmacions esbiaixades (no és fàcil canviar el tarannà i menys quan encara no has assimilat que ja no ets el govern).

Va tornar el respecte pels i les membres del Ple, pel públic i la ciutadania, per les treballadores i treballadors de la corporació. Va tornar l’honestedat i es van sentir explicacions clares i transparents sobre les línies i prioritats del govern.

Després de tres anys d’un lideratge basat en la crispació, les aparences i la manca d’educació, va tornar al Ple l’amabilitat i el bon govern. Es va percebre rigor i pulcritud a l’hora de traslladar els detalls de les accions que s’han començat a fer, també de les que s’estan canviant respecte de la línia de l’anterior govern i les raons d’aquests canvis. I una constatació: un treball en equip.

Alternativa Altafulla vol agrair l’esforç de Junts, Ara i el PDeCAT, a favor de treballar conjuntament per Altafulla i la seva ciutadania. La ciutadania reclamava temperància, escrupolositat, eficiència i claredat. Alternativa, junt amb els nostres socis de govern, ens estem esforçant per a revertir el laberint sense horitzó que EINA havia dibuixat per Altafulla.

Treballem i treballarem durant els pròxims 12 mesos per retornar una gestió eficient per Altafulla: amb treball, compromís, col·laboració i enteniment. I recordant les prioritats del nou govern: la recuperació de la platja, l’obertura de La Violeta, la bona gestió dels serveis municipals, la neteja i de la brossa i el respecte a Brises, a la Gent Gran i a la ciutadania d’aquest poble, del qual ens sentim orgullosos.

Francesc Farré Camps

Alternativa Altafulla – En Comú Guanyem

 

Endavant amb l’Escola d’Adults

Una de les primeres fites que aconseguirà el nou govern d’Altafulla integrat per Junts i Alternativa serà el restabliment del servei de l’escola d’adults. Finalment se superaran els obstacles legals de l’anterior etapa i és possible que a finals d’aquest estiu es liciti el servei per començar a operar a la tardor.

Cal reconèixer la feina feta en aquest sentit per l’anterior regidora d’ensenyament, Gemma Maymó, en el que segurament ha estat la principal aportació del cessat govern de l’Eina. Certament, la feina de reglamentació de l’escola ja estava prou avançada tot i que encara caldrà la decisió pressupostària que prendrem en el nou equip.

Si tot avança en la direcció que ens hem proposat al govern estarem en condicions d’impartir docència en cursos troncals d’alfabetització, català, anglès, informàtica i digitalització i oferirem també cursos que havien estat molt demandats en el passat com ara fotografia i jardineria.

A més, encara disposarem d’una bossa d’unes 300 hores per incloure, en funció d’allò que es decideixi per participació ciutadana (o si així s’avalua per l’organització del servei en funció de les sol·licituds) més cursos en matèries que puguin despertar interès com ara emprenedoria, oratòria, resolució de conflictes o bé també d’altres llengües estrangeres que, per circumstàncies diverses de caràcter laboral, d’oci o, simplement, d’afany de saber, puguin comptar amb un considerable número d’inscrits. En definitiva, la dinamització en la formació per adults tornarà a Altafulla amb tot el que això comportava de positiu en termes d’activitat, de coneixement i de socialització.

Des de Junts per Altafulla estem especialment satisfets de poder liderar aquesta iniciativa que ja de bell antuvi marcarà la nostra acció de govern en totes les matèries: la resolució, el treball, el rigor, i la capacitat d’oferir resultats tangibles de millora per a la ciutadania.

Hèctor López Bofill

Junts per Altafulla - JxA

 

Un any fins a les eleccions, que no em farà canviar

Hem viscut maneres de fer tan impensables al nostre Ple, que amb mi que no hi comptin per a fets més “shows”. El darrer espectacle el del propi Nou govern: quatre d’AA més el de Junts a qui el seu excompany de llistes ha impedit tenir cap tinença d’alcaldia per formar part de la Junta de Govern.

La regidora d’Ara ha decantar la moció però no ha volgut entrar al govern. Xavi Rofes, no pot. Si les mocions són per guanyar en estabilitat, las nostra tot el contrari.

Al ple ordinari de maig fruit dels canvis del 10, el nostre grup es va reunir prèviament per decidir en coherència: no acceptar el nou càrrec de confiança perquè el que calen són dos llocs de treball més; cap suport a la modificació de crèdit que el remunera. També ens vam oposar a suprimir afavorir els censats a Altafulla en la taxa de piscina.

En el torn de precs i preguntes com podeu imaginar vaig defensar l’actual procés cap a la Residencia i Centre de Dia a la Cabana. Sincerament, em fan por els possibles canvis per part de la nova majoria. I el mateix penso en projecte final de la Violeta.

Inmaculada Morales Navarro

Partit dels Socialistes de Catalunya - PSC

 

La coherència

En el primer ple després del canvi de govern, Ara Altafulla ha mantingut la coherència en el seu sentit del vot, el fet de qui ocupa les cadires i en quin ordre seuen els actors, no fa que els nostres principis canviïn.

Moltes de les abstencions d’aquest ple, venen donades per altres plens, és a dir, en altres votacions es va votar a favor d’alguna proposta, com era la distinció de les taxes per als empadronats i els no empadronats en l’accés a la piscina, al poliesportiu i demés, però ara, en la nova ordenança, aquesta distinció s’ha eliminat per recomanació del Síndic de Greuges i amb la intenció de fer-ne una nova amb bonifi cacions (sí permès per la llei) per a totes aquelles persones que viuen o simplement tenen casa a Altafulla i tributen aquí.

En aquest primer ple, amb la Montse Castellarnau com alcaldessa, en la nostra formació ha imperat la prudència, doncs, no s’ha d’anar veient quins moviments van fent Alternativa per complir els punts acordats. El que és cert, és que no ha canviat molt l’ambient als plens, segueixen els retrets, les coses del passat i al fi nal sembla un partit de tenis entre Alternativa i Eina.

Una llàstima, donat que si tots sumessin les seves experiències i saber fer, els plens serien més avorrits, però més profi tosos. Sumarien en lloc de restar. Perdrien els “salseo” que a molts els hi agrada, però que a molts altres ens cansa.

Natalia Sanz Pijuan

Ara Altafulla

 

Sobre la plaça Martí Royo

Des de l’inici del mandat, la Plaça Martí Royo ha estat a la nostra agenda, des d’una doble vessant. Per una part, en la qüestió de la rehabilitació i remodelació, i per altra banda, des del punt de vista de la convivència en un espai residencial i la conciliació amb els interessos comercials. Sempre posant el focus sobre les persones que viuen i treballen en aquest espai singular d’Altafulla.

Abans del canvi de govern per motiu de la moció de censura, el nostre grup ja va habilitar els pressupostos, perquè Altafulla i les persones sempre estaran per davant dels interessos i les vicissituds, i també, vàrem signar un acord per plantejar unes ordenances de convivència que afectaran a la Plaça Martí Royo, i amb la moció, hem marcat les ordenances com un compromís irrenunciable per part del nostre grup, per tant tindrem ordenances.

Pel que fa a la remodelació i rehabilitació de la Plaça, que també és una voluntat i serà una realitat, diria jo, que de tots els grups, s’han d’ajustar i corregir alguns aspectes, que provocaran que no es pugui sincronitzar la remodelació amb l’aprovació de les ordenances.

En tot cas, les futures Ordenances que afectaran a Martí Royo, de ben segur, que seran unes ordenances que posin el focus en la convivència, la pacifi cació, l’equilibri entre els interessos residencials i els comercials.

Xavier Rofas Gasulla

Regidor No Adscrit