GENER 2023: L'opinió dels grups municipals representats a l'Ajuntament d'Altafulla

Llegeix el què opinen els regidors i les regidores de la Corporació Municipal

 30 GENER 2023


Ajuntament d'Altafulla

2023. Any nou i pressupost prorrogat

Primer de tot: Molt bona entrada al 2023! Habitualment el gener és un mes on ens fem propòsits per a l’any que comença i l’engeguem amb un pressupost per la resta de l’any. El pressupost és l’instrument més important que té un Ajuntament per portar a terme accions que facilitin la vida a les persones que viuen en un municipi. És aquí on veiem qui té capacitat de governar i qui no. Qui vol fer coses pel poble o simplement anar tirant. De moment, comencem l’any sense pressupost i això és responsabilitat dels que governen: pactant, cedint, oferint... Recordo quan jo era regidor d’Hisenda amb EINA- ERC sempre vaig aconseguir que aquest tirés endavant i també recordo que l’any passat els que ara formen el govern municipal (Alternativa) i qui li dona suport (Junts i ARA) el van votar en contra.

Des del pressupost que vaig presentar buscàvem fer millores pel poble que van ser aturades per la moció de censura. Una moció impulsada pels que el van votar de manera desfavorable amb la seva única idea d’arreglar la platja; i sí, sense cap dubte, aquesta és important però hi ha més necessitats al poble, nosaltres portàvem a més, arranjament de la plaça dels Vents, plaça Martí Royo, remodelació energètica de l’escola La Portalada, renovació enllumenat de Brises, carrer de Dalt, il·luminació del castell... Per cert, la platja: el famós pla de xoc que van prometre ha brillat per la seva absència. D’ençà de la moció de censura no s’ha fet res més que gestionar el dia a dia, que sí, que sabem per experiència -3 anys i 2 d’aquests en pandèmia- que porta molta feina.

Hem de mirar endavant i treballar plegats perquè Altafulla i la seva gent s’ho mereix, per això no volem un pressupost de mínims. Tal com vam dir en el Ple, allarguem la mà per arribar a tenir un pressupost per a les persones, més social, més integrador, més transparent. No serveixen excuses i donar la culpa als altres; els polítics estem a les institucions per complir amb els nostres programes i per arribar a acords amb les altres forces pel bé comú, no només pel nostre. Aquest és el nostre tarannà i aquí ens hi trobaran, enfrontant-nos no.

Dani Franquès Marsal

L’Esquerra Independentista d’Altafulla - Esquerra Republicana de Catalunya - L’EINA-ERC

 

Per un esperançador 2023 per Altafulla

Encetem un nou any que serà clau per Altafulla, en 4 mesos la ciutadania escollirà un nou consistori, però fins llavors no podem tenir un ajuntament paralitzat i posar en risc l’activitat diària. Aquest 2022 els i les altafullenques hem viscut un any complex, revertint el descontentament i l’estat de deixadesa en què estava sumida la Vila. La població ens va pressionar per donar-li la volta.

Amb només 8 mesos del nou govern, Al tafulla disposa d’una sala cultural referent al Baix Gaià, la platja, en perill de desconstrucció amb el govern anterior, compta amb diversos projectes (en col·laboració amb Costes de la Generalitat i de l’Estat i la UPC) que permetran reduir l’impacte de l’acció del mar, garantir la continuïtat de les activitats d’esbarjo, turisme i hostaleria i garantir la seguretat dels habitatges del barri marítim. Aquest ha estat el pla de xoc: aturar la degradació. També tothom ha pogut notar una millora substancial en la neteja i la brossa, s’ha tornat a respectar la gent gran i s’han desencallat millores per a Brises.

Però l’immobilisme vol tornar a frenar Altafulla. Els vots d’Alternativa amb Junts i ARA han estat insuficients per aprovar uns pressupostos que perme tien avançar. Quant pitjor per Altafulla, millor per a ells, en clau electoral. Volen que la Violeta estigui tancada com en els seus 3 anys de govern, l’èxit del Casal és la demostració de la seva inacció.

A la platja s’ha aportat menys sorra en 3 anys que en una setmana d’aquest govern. Encara que la tempesta se l’endugués immediatament, la degradació s’ha aturat i ara caldria planificar per preservar la platja. Malgrat la pròrroga dels pressupostos, la ciutadania ha de saber que ens en sortirem i que no podran aturar la bona gestió que el govern d’Alternativa ha demostrat. Per això, com a alcaldessa us vull transmetre optimisme i tranquil·litat i un desig per un 2023 en què els interessos i rancúnies individuals desapareguin, deixant pas a un interès de poble amb visió de futur.

Montse Castellarnau Vicente

Alternativa Altafulla - En Comú Guanyem

 

Línies vermelles

És molt greu que un comunicat signat per les màximes autoritats acadèmiques d’Altafulla tot condemnant els insults i l’assetjament a una professora expressats en els versots dels diables petits no hagi tingut, de moment, conseqüències. Recordem que el text de la protesta subscrit pel conjunt de les direccions de la Portalada, el Roquissar i de l’Institut d’Altafulla considera que “assenyalar amb noms i cognoms, insultar, humiliar al professorat en un acte públic, teatralitzar actes vandàlics i difondre qüestions de la seva vida privada, en cap cas ha de formar part de la celebració d’una festa major”.

Malgrat que, al parer de Junts per Altafulla, el citat comunicat hauria d’haver suposat almenys unes disculpes immediates per part de la junta de Diables d’Altafulla aquest col·lectiu va traspassar totes les línies vermelles amb una resposta vergonyosa i grollera en el qual no sols menystenia les autoritats acadèmiques sinó que defensava els versots tot apel·lant a un suposat dret a la llibertat d’expressió. Com destaca la jurisprudència de totes les instàncies, la llibertat d’expressió no empara l’insult ni tampoc fets que poden ser constitutius de delicte com donar cobertura a l’assetjament que va patir una professora i encara menys s’admet que aquestes expressions puguin ser proferides per menors d’edat hagin estat o no el resultat de la manipulació dels adults.

En aquesta tessitura, amb un desafiament per part de Diables d’Altafulla que viola les normes més elementals de l’educació i el respecte, amb aquest menyspreu cap a la comunitat educativa i amb aquesta utilització infame de menors per als seus propòsits, des de Junts per Altafulla demanem la dimissió de tota la junta directiva de l’associació. A aquests efectes, presentarem una moció en el proper ple ordinari i eventualment revisarem el conveni de col·laboració entre Diables i l’Ajuntament perquè entenem que una entitat pública no pot subvencionar associacions que tenen per objecte vulnerar drets fonamentals i les regles de convivència en una societat democràtica.

Hèctor López Bofill

Junts per Altafulla - JxA

 

Desinformació i mitges veritats

Com altafullenca, estimo el meu poble i vull tot allò que el faci fort i pròsper. He dedicat la meva vida laboral al seu servei i aquest sentiment perdura avui dia. Els que em coneixeu sabeu que sempre us escolto i intento buscar solucions a les vostres preocupacions i si encara no em coneixeu, us convido a fer-ho. Pel que fa als pressupostos per al 2023, malauradament no hem arribat a enteniments i no s’han aprovat. És ben curiós com un mateix fet pot tenir tantes interpretacions com persones l’estiguin percebent essent totes correctes. Així doncs, es pot deduir la importància que té l’elecció de les paraules o frases i l’estratègia en la seva contínua repetició, com un mantra, per a què el missatge sembli el correcte, per a què cali com el que ha de ser.

Bé, estem en un país on afortunadament existeix el dret d’expressió i personalment crec que és en les diferències on s’han de trobar les sinèrgies per a treballar tots plegats; això no s’ha buscat ni potenciat. No es tracta dels bons i dels dolents. No es tracta de fer-nos les víctimes per aconseguir el recolzament del ciutadans amb desinformació i mitges veritats. Ha faltat assertivitat i respecte per part de l’equip de govern. S’argumenta mateixos pressupostos 2022 però és una forma de voler ensucrar una realitat molt diferent. Altafulla mereix una proposta per al 2023 que englobi les necessitats reals de tot el poble i dels seus ciutadans.

L’enviament de la proposta tant ajustada en el temps i sense la corresponent memòria explicativa de les partides no ens ha permès dedicar el temps necessari per a estudiar-los ni presentar propostes adients i argumentades, provocant sensació de poca transparència. Com bé sabeu, la Residència és un projecte nascut des del PSC amb una dedicació i implicació especial des del nostre grup. És il·lògic anar en la seva contra, només amb això, ens hauria de fer reflexionar que passa alguna cosa més del que ens intenten fer entendre. Aprofitem per a desitjar-vos un molt bony any 2023 ple de canvis positius!

Inmaculada Morales Navarro

Partit dels Socialistes de Catalunya - PSC

 

Bon Any 2023

Des d’Ara Altafulla volem desitjar a tothom un bon any 2023, ple de salut, feina, amor i pau. L’any 2023 que acabem de començar és un any d’eleccions municipals, que esperem i desitgem faci que la política municipal d’Altafulla agafi un altre caire i un altre tarannà. Que tregui lo millor de cadascú dels que es presenten a aquesta carrera electoral, i tractin de posar en marxa i fer efectiu, allò que diuen als plens. Desitgem que aquelles paraules d’entesa es converteixin en actes.

Des d’Ara Altafulla seguirem en la mateixa línia de treball, de parlar i negociar i de buscar punts comuns amb qui tingui ganes de treballar conjuntament per una Altafulla millor. Seguim buscant la conciliació i la negociació per continuar la feina municipal. Estendre la mà no són només paraules, sinó seure a taula i buscar fórmules que apropin postures polítiques, és la manera que tenim a Ara Altafulla. El 2023 ens brinda 365 oportunitats per seguir millorant casa nostra, seguir gestionant i solucionant problemes del dia a dia. L’equip d’Ara Altafulla us desitja el millor per aquest 2023.

Natalia Sanz Pijuan

Ara Altafulla

 

Els xecs en blanc i les pre-vendes al Ple de Pressupostos

El passat dia 29 de desembre vàrem assistir a un Ple de Pressupostos que no s’hauria d’haver celebrat per precipitat. Les coses al seu temps! En 13 dies hàbils des de la seva presentació, es fa difícil analitzar, participar, estudiar i poder aportar, per arribar a acords. Les coses no canvien a Altafulla i tothom va fent la seva, en el camí cap a les municipals 2023. Els de l’antiga convergència també hi som. Tothom marcant perfi l i Altafulla amb propostes de pressupostos de supervivència (o de gestió diuen alguns). Alguns grups municipals fent de comparses i omplint-se la boca de negociacions “buides” de contingut i altres donant xecs en blanc, al govern, per armar la pre-campanya electoral.

Totes les inversions a la nevera, esperant un romanent a la primavera, que omplirà de goig al victoriós govern que esdevingui. De l’Esplai se n’oblida tothom, que va ser objecte d’un ple i encara estem igual. Però els de l’antiga convergència sempre hi estarem. Algun grup municipal, ha decidit que aquest estiu del 23 no hi hagi piscina, aviat sabrem qui ho va blocar, altres aixecant la veu, defensant la “pagueta”, a qualsevol preu.

La situació de la platja, els estudis UPC de la Platja, el model Violeta, les petites inversions, les no tant petites, el centre de dia i la Residència, les pluvials, la rehabilitació de la plaça Martí Royo, la rehabilitació de la plaça dels Vents, el carrer de Dalt, les subvencions, la transició energètica dels edifi cis públics, el Twitter i els trolls, les sortides de to, han convertit el Ple d’Altafulla en una empresa fracturada. Crec que Altafulla ha de fer una profunda refl exió i deixar anar l’àncora que la té enrocada. Amb els nostres impostos haurem de ser més exigents! I gestionar-los de forma més rentable i ambiciosa.

Xavier Rofas Gasulla

Regidor No Adscrit