FEBRER 2023: L'opinió dels grups municipals representats a l'Ajuntament d'Altafulla

Llegeix el què opinen els regidors i les regidores de la Corporació Municipal

 20 FEBRER 2023


Ajuntament d'Altafulla

L’Altafulla en positiu

En el darrer ple es van aprovar una sèrie de modificacions del planejament urbanístic que el nostre govern portava força temps treballant i que permeten anar endreçant urbanísticament alguns sectors del nostre municipi. El més rellevant de tots és, potser, el de la Cabana, a l’entrada del poble, que determina com hauran de ser les construccions en aquesta zona per evitar un impacte visual.

Tot i així, lamentem que no s’aprofités aquest punt per a modificar els paràmetres necessaris per a permetre la construcció d’una futura residència per a la gent gran al costat del xalet de la Creu. Per altra banda, lamentem la no-entesa entre el govern d’Alternativa i les colles de Carnaval que ens portaran una festa descafeïnada. Creiem que s’hauria d’haver posat una mica més de voluntat per facilitar la participació de les colles i poder tornar a gaudir plenament del primer Carnaval sense cap restricció sanitària.

Mentrestant, l’EINA-ERC mirem cap al futur en positiu i el pròxim 21 de febrer a les 19.00 hores presentarem la resta de candidats de la nostra llista electoral en el nou casal Maria Porter: l’antic Cal Seguidill (a Marquès de Tamarit davant de la policia municipal). Aquest acte en què referendarem la nostra llista, comptarà amb la participació de la consellera de feminismes Tània Verge. Un cop enllestida la llista, comencem la tasca d’elaborar el programa electoral i volem comptar amb la vostra col·laboració. És per això que aviat començarem un procés participatiu per a què ens feu arribar les vostres propostes. Estigueu atents!

Alba Muntadas Olivé

L’Esquerra Independentista d’Altafulla - Esquerra Republicana de Catalunya - L’EINA-ERC

 

Altafulla viu el carnaval

Ja estem en temps de carnaval i Altafulla també sortirà al carrer amb dues rues, l’arribada del carnestoltes, la guerra de confeti i l’enterrament de la sardina. Tot amb novetats, molta música, màscares i disbauxa. És una festa del poble i el protagonista és la gent, si no venen unes carrosses, ja en vindran d’altres i de comparses i disfresses no en faltaran amb alegria i ganes de passar-s’ho bé. Però en alguns pobles també hi ha “el Grinch”, aquell personatge rondinaire i negatiu que no vol que la gent gaudeixi, sobretot si ell no és el protagonista. Als nostres Grinch se’ls hi van caient la mascareta cada vegada que intenten boicotejar la festa, sigui la de Cap d’Any, la dels Reis o la Violeta, totes amb gran èxit i ara toca el Carnaval, van canviant d’imatge i formes, però tenen el mateix ressentiment.

Què és el que està passant a Altafulla? Fa un any un anterior regidor de Festes va tenir la seva particular dèria de cedir una nau de la Brigada per a guardar permanentment les carrosses de Carnaval sense tenir en compte la necessitat operativa que té la Brigada, però els Grinch acostumen a veure la palla en els ulls dels altres i no la biga en els propis. Fa uns mesos a les entitats que tenien les seves carrosses ocupant un espai tot l’any se’ls hi va comunicar que la Brigada tenia necessitat d’aquella nau. Des de l’ajuntament es van buscar espais i es va oferir provisionalment un racó de l’estadi municipal i també de l’exterior cobert del poliesportiu.

La proposta va ser rebutjada i fins fa poques setmanes no van donar la resposta: cap carrossa participarà en el carnaval, ni tampoc les comparses ni els diables en el dimecres de l’enterrament. A qui es pretenia fer mal? No al Govern, sinó a la gent i als mateixos membres de les seves entitats que estaran condemnats com a Grinchs a veure com es diverteixen els altres. Jo sóc pare de dos diables petits i ni a mi ni a altres pares ningú de la junta ens ha consultat res, però si han decidit pels nostres fills que enguany no podran tirar carretilles que paguen l’ajuntament.

Francesc Farré Camps

Alternativa Altafulla - En Comú Guanyem

 

Altafulla som tots i totes

Una de les derivades més perilloses que han adoptat alguns grups polítics en aquest mandat ha estat fomentar una suposada divisió entre sectors arrelats al poble i l’Altafulla residencial i de nouvinguts, encara que molta gent que potser s’associaria a aquest darrer grup fa dècades que viu al nostre municipi. La suposada fractura també sembla projectar un sentit geogràfic (la part alta del poble contra Baix a Mar) i fins i tot un sentit socioeconòmic i cultural.

Des de Junts per Altafulla estem convençuts que aquells que des de l’àmbit polític han atiat aquest discurs ho han fet impel·lits per dissimular la seva incompetència en el moment de gestionar els afers públics i per refugiar- se en aquest discurs de la pertinença per no assumir la responsabilitat dels seus fracassos. La qüestió és que ara arribem al final del mandat amb una tensió màxima al consistori provocada per aquesta fractura la qual afortunadament no ha acabat d’encomanar-se a la societat tret d’alguns àmbits com el que representarien les direccions d’algunes entitats tal com es va veure en el debat sobre la violació de les més elementals regles de convivència i de respecte als drets dels menors que els versots dels diables petits durant les festes de Sant Martí van suposar (i com fou denunciat per les direccions de les comunitats educatives i per la nostra força política).

Al parer de Junts i al meu en particular la prioritat és aturar com sigui aquesta espiral d’enfrontament. Altafulla som tots i totes. És per això que, sumats a diversos motius d’índole personal i professional, he decidit dimitir de la meva condició de regidor i que em substitueixi una persona de pau i de consens com és l’Eva Martínez que s’incorporarà a tasques de govern i que, si així ho decideix la nostra assemblea, encapçalarà la llista de Junts per Altafulla a les eleccions del proper maig. Ha estat un honor servir aquests anys la ciutadania d’Altafulla i espero poder-ho fer d’alguna altra forma en els propers temps.

Hèctor López Bofill

Junts per Altafulla - JxA

 

Parlament per a la presentació de l’Alcaldable del PSC Inma Morales

En primer lloc, el meu agraïment de tot cor als presents, especialment al Senyor Ballesteros, alcalde de Tarragona durant dotze anys, per les paraules que acabem d’escoltar. Als companys vinguts de pobles veïns, als qui porten l’organització de les pròximes municipals del 28 de maig, i naturalment als qui formen el grup del PSC a Altafulla i que m’han escollit per unanimitat, per segona vegada com a Alcaldable.

Durant el mandat que estem a punt d’acabar, m’he guiat pel que em sortida de ben endins, sempre amb el suport del meu equip. Primer, mantenint la proximitat que vaig demostrar durant tants anys, com a policia local, o en l’atenció als convilatans dins de l’Ajuntament. Segon, en tota decisió al Ple, vetllar per la conversació i millora del benestar i la il·lusió dels altafullencs. Un Ple que, com a regidora, m’he trobat en tres situacions. 1. Al govern, fins que no vaig poder més. 2. Donant suport als Pressupostos 2022, i 3. I no afegir-me a la Moció de Censura, que va portar al Govern el grup perdedor de les municipals 2019.

Estem molts satisfets de la coherència que hem mantingut. Proximitat, decisions per al benestar i la coherència, seguiran orientant-me en el proper mandat on espero estar acompanyada al Ple pel Nabil i l’Eli, les nostres noves incorporacions, i tancarà la llista el company Josep Bordes que avui fa 79 anys.

Inmaculada Morales Navarro

Partit dels Socialistes de Catalunya - PSC

 

Només existeix una Altafulla

Per molt que es visqui a dalt del poble, o Baix a Mar, a Sant Antoni o a Brises del Mar, tots formem part d’una sola Altafulla, cadascú amb la seva realitat, però tots pertanyem al mateix municipi. Ja pots haver nascut aquí o portar tota la vida estiuejant-hi, haver-te enamorat d’Altafulla fa només un mes o passar llargues temporades a la segona residència: si tu et sents d’Altafulla, ets d’aquí. És trist veure com hi ha gent que vol fer la diferència entre els d’aquí i els d’allà, els del poble i els de Baix a Mar, els de Brises o els de Sant Antoni, els que hem nascut aquí o els que han vingut a viure, els que participen en una associació o els que només passegen pels camins del poble. A Altafulla, tothom que s’estimi el poble, és benvingut, perquè estimar-lo és respectar-lo, intentar-lo millorar, fer-lo viu. El nostre municipi s’ha fet gran per aquelles persones que en un moment o altre de la seva vida han pres la decisió de venir-hi a viure, de voler formar part de la societat altafullenca. Gràcies a totes aquelles persones que en un moment o altre han apostat per Altafulla.

Des d’Ara Altafulla volem que la gent se senti identificada amb el poble, amb la seva cultura i tradició, volem no fer diferències amb ningú. Volem parlar i conciliar, dialogar i negociar, però de forma efectiva i no de paraula, sinó amb fets, accions i actituds. Perquè envoltant-nos de respecte i consideració volem que Altafulla sigui per a tothom.

Natalia Sanz Pijuan

Ara Altafulla

 

El govern decideix tirar endavant amb els pressupostos prorrogats el que queda de mandat

El dia 31/1/2023 el Grup Municipal del PDCAT tenia la darrera reunió per tal d’explorar si hi havia interès i possibilitats de tancar un acord per als pressupostos 2023. De fet, havíem fet fermes propostes i seguíem interessats en qui havia vetat el projecte de la piscina, després de ser aprovat per Junta de Govern Local. Alternativa reconeixia que no és viable l’acord, pel que sigui, tampoc em va quedar massa clar, difi cultats internes per falta de recursos humans per rearmar el projecte de pressupostos? Rearmar el projecte vetat de la piscina? El conveni de l’esplai? No ho sé.

Em dona la sensació que no era tan important tindre pressupost, donat que el van voler enllestir en quatre dies al desembre sí o sí, i a dia 31 de gener, no se’n té interès. Perdoneu-me, però no entenc res. Al ple de febrer potser no caldrà, però abans d’exhaurir el mandat potser convindran alguns Expedients de Modifi cació de Crèdit per tirar endavant. En fi , tampoc puc entendre el paper que estan fent els “pseudo” socis de govern. Veurem en els propers mesos com es reparen les estrepitoses estratègies d’alguns, però Altafulla necessita velocitat de creuer.

Xavier Rofas Gasulla

Regidor No Adscrit