Compte enrere per iniciar la Setmana Europea de la Mobilitat 2022, del 16 al 22 de setembre

Des de l’Ajuntament d’Altafulla s’organitzen tres activitats destacades com la pedalada i passejada crítiques amb mirada escolar, i la cursa de transports sostenibles

 14 SETEMBRE 2022


Ajuntament d'Altafulla

Comença el compte enrere per iniciar la Setmana Europea de la Mobilitat 2022. Del 16 al 22 de setembre se celebra a Catalunya la Setmana Europea de la Mobilitat que promou hàbits de mobilitat més sostenibles, segurs i saludables com són els desplaçaments a peu, en bicicleta, en transport públic o amb vehicle elèctric, així com visualitzar els canvis possibles en l’ús de l’espai públic, millorar la qualitat de l’aire i la reducció de la contaminació.

La Setmana del 2022 porta per lema “Combina i mou-te!” que posa l’accent en la intermodalitat i ens anima a moure’ns de manera sostenible i practicar la intermodalitat, en el benefici per la nostra salut i per al medi ambient.

És per aquests motius que, des de la regidoria de Medi Ambient de l’Ajuntament d’Altafulla, que encapçala l’edil Marisa Méndez-Vigo, i amb la col·laboració de l’Escamot Cooperativa i la Penya Ciclista, s’han organitzat tres activitats en aquesta línia. 

La primera se celebrarà el pròxim diumenge 18 de setembre, de 9 a 11 hores, amb la ‘Pedalada crítica! Amb mirada escolar’. Es tracta de recórrer en bicicleta els carrers i els camins de l’entorn per tal de familiaritzar-nos amb la xarxa, reflexionar sobre els camins escolars marcats i determinar com de pedalables són els recorreguts pel terme. La sortida s’iniciarà des de l’aparcament de davant l’escola La Portalada.

La segona activitat se centra en la tradicional ‘Cursa de transports’ el pròxim dimarts 20 de setembre, on diferents persones hi participaran en diferents mitjans de transport més sostenibles, segurs i saludables per anar fins a Tarragona, ja sigui a peu, en tren, autobús, en bicicleta, o bé, amb vehicles elèctrics i solars. S’iniciarà a les 9 hores des de la plaça del Pou, davant de l’Ajuntament.

El mateix dia 20, a les 17 hores, tindrà lloc la tercera i darrera activitat amb la ‘Passejada crítica! Amb mirada escolar’. Es tracta de recórrer caminant pels carrers de la vila, reflexionar sobre els camins escolars marcats, descobrir-ne aspectes clau i, en general, com podem fer d’Altafulla una vila més segura i que promogui l’autonomia infantil. La sortida s’iniciarà des de l’aparcament de davant l’escola La Portalada.