AGOST 2022: L'opinió dels grups municipals representats a l'Ajuntament d'Altafulla

Llegeix el què opinen els regidors i les regidores de la Corporació Municipal

 31 AGOST 2022


Ajuntament d'Altafulla

La violeta, el casal cultural de tothom!

Possiblement la Violeta sigui l’únic equipament municipal que ha viscut dues obertures de portes per part de dos governs municipals diferents, i això ja denota que hi ha diferències de model de poble considerables. La primera va ser la que vam fer el govern de l’EINA-ERC al maig abans de la moció de censura, sense plaques inaugurals, amb voluntat d’explicar al poble el llarg procés de remodelació i legalització del Casal i amb l’amenaça del regidor de Junts d’enviar-nos al jutjat per l’acte en si. Veníem d’un projecte imposat per Alternativa al 2018, que volia convertir un polivalent espai per tot el poble en un de més limitat a uns quants en forma d’auditori i per fer-hi només “cultura de qualitat”.

L’aparició al 2020 de la COVID19, aturant les obres i les inspeccions de Bombers, va ser un entrebanc. L’obligació de comprar les cadires fi xes, projectades per Alternativa, per poder rebre la subvenció de la Diputació, una altra. Tot plegat 3 anys d’obres, tràmits i accions no previstes al projecte inicial, com les humitats que van aparèixer al lateral esquerre o les goteres als lavabos nous. La segona obertura és la que hem vist aquest juliol feta pel govern d’Alternativa, amb placa, cava i crides del regidor de Cultura a què si el poble vol una sala per ballar, que a les eleccions de 2023 així ho voti. Prenem nota. Han convertit el Casal en Auditori, i el poble, amb tota la seva saviesa, va deixar clar ja el primer dia de concerts què vol Casal: al ritme de Queen el públic es va aixecar de les seves butaques i, grans i petits, es van posar a ballar allà on van poder. N’hi ha que encara es peguen cops de cap contra la paret… que per sort estava reforçada amb el projecte del nostre govern per poder fer activitats d’aquest tipus.

Així doncs, moltes ombres en aquesta nova etapa de la Violeta. Com la contractació a dit d’un tècnic “prèmium” amic d’Alternativa, on al seu currículum hem vist que mai ha dirigit un espai cultural i quan preguntem per quin contracte té no rebem una resposta clara. Nosaltres ho tenim clar: cal un procés públic i transparent, fugint d’amiguismes, per contractar un tècnic de cultura. Continuarem treballant per fer de la Violeta el Casal polivalent de tothom!

Jordi Molinera Poblet

L’Esquerra Independentista d’Altafulla - Esquerra Republicana de Catalunya - L’EINA-ERC

 

100 dies de feina i gestió versus 3 anys al sol

Abans d’arribar als 100 dies, el nou govern de coalició encapçalat per Montse Castellarnau, ha inaugurat a ritme de jazz, gipsy, rock i rap el nou Casal de la Violeta. La ciutadania ha hagut d’esperar tres anys per poder tornar-hi a entrar. Era preferible obrir immediatament un esplèndid Casal encara que no tingués cadires mòbils. No podíem tenir un local tancat i castigar Altafulla a seguir sense el millor espai escènic del Baix Gaià que permet gaudir de teatre, tota mena de música, cinema o exposicions. Només han hagut de passar 81 dies per tal que el nou govern compleixi un dels seus principals objectius: obrir la Violeta. Menys dies van passar per portar sorra a la platja, molt menys de la demanada, però sufi cient per aturar la força de l’aigua.

Pitjor que la tempesta va ser la gent que reia en veure com les onades s’enduien la sorra i que celebraven que el municipi veí ens en negui un sol gra. Però enlloc de plorar, hem treballat: hem tret sorra de la Rasa i n´hem recuperar d’altres punts. També la que torna el mar per a distribuir-la pels llocs més fràgils. Així mateix han hagut de passar pocs dies per a comprovar que el contracte de la brossa amb el Consell Comarcal, si es gestiona bé, garanteix que el servei funcioni. Ja no hi ha l’acumulació habitual de brossa, es distribueixen millor els contenidors (Boters, l’Ermita, etc.) i es millora la neteja dels espais públics.

Feines totes aquestes en què la Brigada ha treballat de valent, com també a Sant Joan, la nit de Bruixes o els festivals de música. En menys de 100 dies s’ha posat fi l a l’agulla per millorar Brises del Mar: desllorigar la portada d’aigua i la remodelació del parc infantil. La gent gran té activitats a l’estiu i campanya contra la calor. Tots aquests són compromisos del 10 de maig que es van assolint, als quals s’ha d’afegir el dia a dia en una Altafulla solidària en sang i en el Mulla’t i amable amb la gent, com ho és la primera alcaldessa que treballa i gestiona amb empatia i sabent escoltar. Les comparacions sobren.

Francesc Farré Camps

Alternativa Altafulla - En Comú Guanyem

 

La major efervescència

Ha acabat juliol en el pic de l’estiu i La Violeta ha estat inaugurada com a espai cultural amb tota solemnitat agombolada pels concerts de Five Chickpeas, Mind Trick, Ly Raine, així com pel concert de Michael Kanan Trio organitzat des de l’Altafujazz. Aportacions musicals de primer ordre en els seus respectius estils que els ciutadans han pogut gaudir sense sortir del municipi. Però la inauguració de La Violeta és la cirereta del pastís d’una efervescència cultural que s’estén per Altafulla durant aquestes setmanes i respecte la qual com a regidor de cultura puc afi rmar que no hi ha cap poble de la nostra dimensió en termes d’habitants que tingui tantes propostes i de tan alt nivell.

Després d’haver gaudit de l’Altacústic amb el bo i millor de la música independent del nostre país amb primeres espasa com El Petit de Cal Eril, Ferran Palau o Carlota Flâneur, a l’agost arrenca el Festival Internacional de Música que sens dubte és un punt de referència de la música clàssica al Camp de Tarragona en bona part gràcies a la feina dels directors artístics Claudi Arimany i el mestre Albert Sardà, aquest darrer encarregat d’oferir les propostes relatives a la música dels segles XX i XXI incloses, en alguna ocasió, les seves magistrals composicions. Enguany el Festival Internacional de Música aprofundeix en el seu marcat caràcter eclèctic tot oferint marcs de relació entre la música clàssica i el fl amenc o el tango. Viurem doncs, moments de plenitud estètics que s’afegiran a esdeveniments de caràcter més popular com la cantada d’havaneres, la fi ra d’artesans o les actuacions dels diables. La cultura aquests mesos exalça encara més doncs la tendència a la bellesa que defi neix la vida al nostre poble.

Hèctor López Bofill

Junts per Altafulla - JxA

 

Ni una fotocòpia per a la modifi cació de crèdit...

Amb els vots assegurats amb l’abstenció d’Ara i el suport de Xavi Rofas, els d’AA no tenen massa miraments per als altres regidors. “Guanyem!” exclamà després de la votació més confl ictiva l’alcaldessa sortida de la moció de censura. El conflicte, com diu el meu titular, és que es va anant improvisant la modifi cació de crèdit, que va ser sotmesa al criteri del Ple, amb xifres explicades sense tenir-ne cap paper o projectades a la pantalla. De cap manera el bloc de la moció de censura va acceptar convocar-nos al cap de dos dies amb plena informació, com va proposar Jordi Molinera.

Fet aquest comentari del més greu del Ple de juliol; també vull destacar algunes frases que vaig escoltar. Una de còmica. I una altra alarmant. Xavi Rofas va dir: ”Vam fer la moció de censura per millorar la platja”. Les meves preguntes sobre intervencions al Fortí no van tenir cap suport del bloc de la moció de censura. L’alarmant és que Jordi Molinera repliqués que amb ells de “comprensió poca”. Les picabaralles que s’arrosseguen des del passat mandat entre els dos grups més votats s’han d’acabar. El Ple no es pot assemblar al teatre del Parlament o el Congrés on tot és de cara a la galeria. Per molt que els Plens es puguin seguir per ràdio i a la pantalla no cal abusar de la quota de protagonisme. Crec que en dono exemple: no sóc una oradora sinó que intento parlar amb el cor, amb el que crec i en tinc experiència. Bones vacances!

Inmaculada Morales Navarro

Partit dels Socialistes de Catalunya - PSC

 

I ara Brises del Mar

Des d’Ara Altafulla sempre hem treballat per fer arribar a Brises del Mar les necessitats que fa anys que reclamen, l’aigua del consorci és una d’elles, i mentre vam estar a la presidència d’Aigües d’Altafulla, vam arrencar el projecte per connectar el dipòsit de Sant Antoni al de Brises. Un projecte que ha estat llarg, donat que va començar tot el tema burocràtic a mitjans del 2021: redacció de projecte, expropiacions temporals per les obres, licitacions, exposicions públiques i demés tràmits fi ns arribar a la signatura del contracte amb l’empresa que farà les obres.

S’ha de dir que al maig l’empresa guanyadora es va fer enrere per la pujada dels costos, fet que ha portat a l’ajuntament a augmentar el pressupost destinat i a renegociar amb les empreses per poder dur a terme l’obra. És una realitat que Brises sempre ha estat una mica oblidada per part dels consistoris, però d’ençà que vam assolir representació a l’Ajuntament d’Altafulla, el nostre grup ha treballat per donar veu als veïns i les veïnes d’aquesta urbanització.

En els propers dies arrenca la tant esperada obra de la canonada, i al setembre, l’arranjament del parc infantil. Esperem que al 2023 les obres per un enllumenat nou siguin una realitat, el nostre grup seguirà de primera mà l’evolució dels tràmits per veure-ho fet. Seguim sumant per Altafulla.

Natalia Sanz Pijuan

Ara Altafulla

 

Promovent la convivència i la conciliació a l’OVP. Ja tenim Violeta!

Sobre l’Ordenança de Via Pública, modifi cada en el darrer Ple des del Grup Municipal del PDeCAT, ens en sentim, “pares de la criatura”, pel que fa a la regulació de Martí Royo. Fa molts anys que Martí Royo ha estat un focus de pressió turística y comercial des de la seva urbanització, pendent d’un marc legal que regulés aquest singular espai, on no oblidem s’havien de conciliar usos culturals, usos socials, usos d’hostaleria i el benestar residencial d’un espai on hi viuen un centenar de famílies.

Durant el mandat, el PDeCAT va arribar a un acord amb EINA, aprovant els pressupostos 2022, on mitjançant pacte escrit ambdues formacions es comprometien a tirar endavant aquesta ordenació (avui Annex II de l’OVP). Més endavant, amb motiu de la moció de censura, PDeCAT va acordar amb Alternativa, mantenir aquest compromís i desvincular-ho d’una reforma que arribarà més endavant. El més important és trobar un equilibri i conciliar els interessos de tothom en benefici de la convivència, del respecte i dels interessos empresarials, crec que els empresaris de l’Hostaleria també en sortiran reforçats, i que al mateix temps, hi hagi una regulació.

Els casos particulars de Botigues de Mar i Plaça dels Vents amb els seus annexes pertinents van en la mateixa línia. Per altra banda, estem molt orgullosos, de poder haver inaugurat la nova Violeta, en els mateixos termes, que fa tres anys en l’anterior mandat, es va deixar gairebé enllestida amb el govern d’Alternativa i el PDeCAT. Endavant Altafulla. Seguim treballant per Altafulla.

Xavier Rofas Gasulla

Regidor No Adscrit