Activitats, fires i festes


Primer Bany de l'Any

1 de gener

És el primer bany de l'Any Nou. Se celebra davant del Pont de Mar i acaba amb una xocolatada. Està organitzat pels Atletes i l'Ajuntament d'Altafulla.

Marxa dels Castells

Últim diumenge de gener

És la Marxa dels Castells del Baix Gaià, una prova no competitiva que transcorre per les fortificacions del territori amb una distància d'uns 27 km.

Primer dissabte de cada mes

És el cicle de música jazz d'Altafulla que té lloc a la Pallissa de l'Era del Senyor. Està organitzat per Oil Jazz i l'Ajuntament d'Altafulla.

Carnaval

Finals de febrer

És la Festa de Sa Majestat Carnestoltes on la disbauxa i les disfresses envaeixen el municipi durant una setmana.

Festa de l'Olla

Març

Durant tot un matí, al Parc del Comunidor, se celebra un dinar de germanor amb el plat típic d'Altafulla, l'Olla. Està feta a base de conill, pollastre i porc amb patates i cigrons. El seu secret culinari és una especial salsa de romesco que s'hi afegeix. Aquesta tradició es remunta al mandat del primer ajuntament democràtic amb l'alcalde Joan Pijuan.

Febrer - Abril

És el festival de cançó d'autor dels territoris de parla catalana, alguns dels concerts del qual tenen lloc al Casal La Violeta.

Març - Abril

És el primer mercat d'artesania i productes vintage de la Costa Daurada. Parades, atraccions infantils, concerts. Organitzat per l'Associació Pleamar i l'Ajuntament d'Altafulla.

Camí de la Creu

Setmana Santa

És el Viacrucis Vivent d'Altafulla on la Vila Closa i el seu entorn recorden mitjançant el teatre popular la vida i la mort de Jesús.

1 de Maig

És la cursa atlètica que organitzen els Atletes d'Altafulla i l'Ajuntament de 5 km per la Vila Closa i l'entorn del Castell.

Nit de Bruixes

Tercer cap de setmana de juny

És la fira de bruixes i el mercat esotèric que se celebra al juny pels carrers i les places de la Vila Closa, com a poble encantat.

Diada de les Cultures

Mitjans de juliol

Diada castellera per excel·lència a la plaça del Pou. Actuació dels Castellers de Vilafranca, Xiquets de Tarragona, Colla Vella dels Xiquets de Valls i Castellers d'Altafulla.

Tercer cap de setmana de juliol

És el Festival de Música Independent d'Altafulla. Té lloc a la Vila Closa i durant tres dies es programen diferents concerts en acústic de grups populars i emergents.

Teatre "Escena Altafulla"

Finals de juliol

Cicle de teatre a la Vil·la romana dels Munts i al Parc Voramar, a peu de la platja. Combina les diferents arts escèniques interpretades pels millors artsites del moment, amb el ric patrimoni històric del municipi com la vil·la dels Munts, Patrimoni Mundial de la Humanitat per la UNESCO.

Agost

És el Festival Internacional de veu i música de cambra d'Altafulla, que té lloc a l'emblemàtica plaça de l'Església amb artistes d'arreu del món.

Fira d'Artesans

Agost

És la fira per excel·lència d'Altafulla. Cita ineludible per als amants de l'artesania de qualitat i de casa nostra. Està organitzada pel Col·lectiu d'Artesans i l'Ajuntament.

Nit de piano i poemes

Finals d'agost

Té lloc a la plaça de l'Església i es tracta d'un binomi entre música, veu i piano, i un recital de poemes amb artistes locals.

Festa de les Cultures

Setembre

Una jornada de gastronomia i intercanvi cultural d'entre les diferents i diverses cultures que enriqueixen el teixit social d'Altafulla.

Festa Votiva del Quadre de Sant Antoni "La Petita"

Setembre

És la festa major petita de Sant Antoni d'Altafulla i l'11 de Setembre, Diada Nacional de Catalunya.

Jornades Gastronòmiques

Octubre

Mostra gastronòmica de la diversitat de restaurants d'Altafulla on el producte diferenciat és la garrofa, ben arrelada al nostre territori.

1 de Novembre

És la Cursa de l'1 de Novembre que organitzen els Atletes d'Altafulla i l'Ajuntament on es recorre l'entorn natural del municipi.

Festa Major de Sant Martí

11 de Novembre

Sant Martí és el patró d'Altafulla. Durant tres setmanes, el municipi es vesteix de gala per honorar-lo amb un programa carregat de tradició, costums, festes i esport.

Fira de Nadal i Reis

Desembre i Gener

S'organitza a mitjans de desembre al voltant de les festes de Nadal amb actes com el cagatió i la cantada de nadales. També es dóna la benvinguda als Reis d'Orient i s'organitza el Parc de Nadal al Pavelló.