Presentació del llibre "1707", de Juan Ramón Barat

Basat en la Guerra de Successió per la Corona de l'Imperi espanyol entre les cases de Borbó i d'Habsburg que es disputen el regnat

CULTURA

Comença: 16-01-2020 - 18:30 h    Finalitza: 16-01-2020

Biblioteca d'Altafulla

L'1 de novembre de 1700 mor a Madrid, sense descendència, Carles II. Aquest fet desencadena la terrible Guerra de Successió per la Corona de l'Imperi espanyol. Les cases de Borbó i d'Habsburg es disputen el regnat. Les potències europees es posen ràpidament en moviment per fer valer els seus interessos.

Unes defensen al candidat francès, Felip d'Anjou, mentre altres prefereixen l'opció de l'arxiduc austríac Carles. Espanya també acaba dividint-se en dos. Castella, Navarra i Andalusia donen suport a la causa borbònica, mentre que els regnes de la Corona d'Aragó s'inclinen per l'arxiduc. Però, a més, als territoris de València la guerra agafa un caire de revolució social.

Els pagesos i els gremis d'artesans veuen que ha arribat el moment d'acabar amb les injustícies dels poderosos. Enmig de tanta turbulència, destaca la figura de Joan Baptista Basset, el fill d'un humil fuster que podria haver canviat el rumb de la història.

A la Biblioteca Municipal d'Altafulla, carrer Vinyet, 1.