Logotip Festival Internacional de Música d'altafulla

28è
Festival
Internacional
de Música
d'Altafulla


Del 5 al 22 d'Agost del 2015
Plaça de l'esglèsia, 22 hores

Programa

Programa


La Plaça de l'Església d’Altafulla esdevindrà un any més l’escenari que acollirà del 5 al 22 d'agost el 28è Festival Internacional de Música d’Altafulla, que organitza la regidoria de Cultura de l’Ajuntament d’Altafulla, amb la col·laboració de la Generalitat de Catalunya, la Diputació de Tarragona i el Consell Comarcal del Tarragonès

5
agost
7
agost
9
agost
17
agost
19
agost
22
agost

Música Vienesa
amb la mezzosoprano Rita Schneider i el pianista Robert Lehrbaumer


Viena, Àustria Dimecres 5 d'agost a les 22h Visita el lloc web Reserva entrades

Rita Schneider

Nascuda a Viena, on va estudiar ballet durant set anys a l'Escola de Ball real britànica. El 1985 va començar classes de cant amb Hana Janku, i més tard va estudiar amb KS Walter Berry, Petra Chiba i actualment amb KS Oskar Hillebrandt. Va assistir a classes magistrals dirigides per Hilde Rössl-Majdan i Franz Lukasovsky.

Mezzosoprano versàtil, Rita Lucia Schneider va començar la seva carrera internacional com Anita a l'aclamada producció de Philippe Arlaud de West Side Story a la Volksoper de Viena. Des de llavors, ha interpretat una àmplia gamma de papers, afegint heroïnes dramàtiques com Carmen, Eboli, Venus i Waltraute al seu repertori La seva carrera l’ha portat a cantar en nombrosos teatres d’Àustria, Alemanya, França, Suïssa i més recentment a l’Estat espanyol, així com amb nombroses orquestres com l'Orquestra Simfònica del Teatre Nacional de Praga, la Wiener Symphoniker Barockensemble i l'Orquestra Nacional do Porto, sota la batuta de directors com Gustav Kuhn i Franz Welser-Most.

Robert Lehrbaumer

Nascut a Viena, va començar la seva carrera a l'edat de 9 anys quan va fer la seva aparició com a pianista a Àustria, Alemanya i Suïssa. Des de llavors, les gires de concerts l'han portat, més tard també com a organista, a gairebé tots els països europeus i capitals, a Nord, Centre i Sud-amèrica, al Pròxim Orient, el sud-est d'Àsia, Corea i el Japó, en llocs famosos com al Musikverein i Konzerthaus de Viena, al Carnegie Hall de Nova York i al Suntory Hall i Casals Hall de Tòquio. Així doncs, és un dels intèrprets més especials d'Àustria, participant per tot el món, tant com a director d'orquestra, pianista i organista, solista i músic de cambra, entre d’altres. L'any 2014 Robert Lehrbaumer va ser guardonat amb el títol honorífic de "professor" pel President Federal d'Àustria.

Reserva entrades

Orquestra Terrassa 48
amb Claudi Arimany


Terrassa, Països Catalans Divendres 7 d'agost a les 22h Visita el lloc web Reserva entrades

Claudi Arimany

Claudi Arimany és considerat un dels solistes catalans de més prestigi amb una important trajectòria de gran projecció internacional. Ha actuat sempre com a solista, juntament amb artistes de prestigi essent convidat per les més importants orquestres del món.

Orquestra Terrassa 48 (OCT48)

l’Orquestra de Cambra Terrassa 48 està formada per instrumentistes de diferents indrets relacionats amb l’activitat musical d’aquesta ciutat. Originada l’any 1987 i fundada en la seva forma i filosofia actuals l’any 2000, el conjunt ha adquirit un nivell que l’ha portat a guanyar, entre d'altres, el primer premi del I Concurs de Música de Cambra de Sant Mateu de Castelló l’any 2003.

L’OCT48 ha explorat nous camins musicals i escènics amb la creació d’espectacles multidisciplinaris de producció pròpia com Carmen, de Shchedrin, Giovanni S.E. i Gudbranstal, les històries de Peer Gynt, les col·laboracions amb cantants com Pep Sala, en l’espectacle Una nit amb orquestra i Sisa, amb qui estrenen Arriba una cançó, i amb formacions jazzístiques com el Manel Camp Trio i Carles Cases. L’OCT48 està dirigida des del violí per Quim Térmens, músic sabadellenc que rep la seva formació violinística i musical del mestre Gonçal Comellas i dels violinistes Arkadi Futer i Michel Barta.

Reserva entrades

Recital d'espirituals negres i àries famoses
amb la cantant Angela Brown i la pianista Ivon Frontela


Indianapolis, Indiana, EUA L'Havana, Cuba. Diumenge 9 d'agost a les 22h Visita el lloc web Venda d'entrades a les 21h a la plaça de l'esglèsia

Angela Brown, soprano

Una de les revelacions del món verdià de l'actualitat. L’Angela posseeix una veu de gran puresa i poder amb el reconeixement de crítica i públic. Els papers d'Aida, Amelia, Tosca, Elisabetta, Leonora, Ariadna, etc. semblen escrits per les seves condicions naturals. Brown va fer el seu debut com a Elisabetta a Don Carlo amb l'Opera Company of Philadelphia amb una excel·lent crítica del New York Times. El 2001 va fer el seu debut al Metropolitan Opera com a titular d'Aida i el seu debut al Carnegie Hall com Cassandra amb l'estrena als EUA d'Agamemnon del compositor rus Taneyev. També ha estat convidada per cantar el Rèquiem de Verdi amb la Louisville Orchestra i amb moltes altres orquestres dels Estats Units. Amb aquesta obra ha estat convidada amb l'Orquestra Ciutat de Barcelona i Nacional de Catalunya al Palau de la Música catalana. Recentment va fer un pas mes com Ariadne a l'Òpera de Philadelphia, on la crítica deia que "va sorprendre com una jove soprano amb un poder i exquisidesa que sap ocupar el centre de l'escenari".

Ivon Fontela, pianista

Ivón Frontela ha rebut nombrosos premis al seu país, Cuba, i el reconeixement en el seu país de residència, l’Estat espanyol.  Realitza concerts com a solista amb orquestra, recital sol i amb la seva germana Ivet a duo amb gran èxit. Ha estat professora Superior de Piano de la Universitat de les Arts a Cuba i a l'Escola Nacional d'Art (ambdues a l'Havana). Està diplomada en Pedagogia i Psicologia de l'Art. Ha participat en importants festivals d’Europa i Cuba: Teatre de la Capella de Sant Petersburg, Teatre de l'Òpera de Szeged i Acadèmia Franz Liszt de Budapest a Hongria; Teatre Regio de Parma a Itàlia, al Chateau Pitrey a França, Teatre Nacional de Cuba, Teatre Federico García Lorca (l'Havana); Teatre Amadeo Roldán i molts teatres de tot el país caribeny.

Venda d'entrades a les 21h a la plaça de l'esglèsia

Quintets per a piano, oboè, clarinet, trompa i fagot
amb Kei Hikichi


Tòquio, Japó. València, País Valencià Dilluns 17 d'agost a les 22h Visita el lloc web Reserva entrades

Kei Hikichi

Nascuda a Tòquio, comença els seus estudis de piano a l'edat de 6 anys amb la professora Rieko Yamamoto, continuant a la Toho Gakuen School of Music de Tòquio amb la professora Kyoko Edo, on obté el títol de Batxiller en música. L'any 1997 es trasllada a Roma on realitza un curs de postgrau de piano i música de cambra a l'Acadèmia "Santa Cecília" amb els mestres Sergio Perticaroli i Félix Ayo.

Des de llavors participa en nombrosos cursos nacionals i internacionals de piano i música de cambra, treballant amb els professors Hiroko Edo, Gyorgy Sebok, Mikhail Voskresensky, Ferec Rados, Joaquín Achucarro, Luciano Cerroni, Ulf Tischbirek, Hans-Dietrich Klaus i Dalton Baldwin. La seva activitat professional es veu realitzada després de la finalització dels seus estudis tocant en diferents concerts de música de cambra a Alemanya, Bèlgica, Itàlia i Japó.

Actualment exerceix com a professora pianista acompanyant al Conservatori Municipal de València José Iturbi, activitat que combina amb recitals com a solista i amb agrupacions cambrístiques.

DOMÉNEC HURTADO JUAN, OBOÈ

Títol Avançat d'oboè de l'Associated Board de la Royal Schools of Music (Regne Unit), Membre del "Ària da capo Ensemble", "Ensemble DC de València", director del projecte "Cursos Didàctics de Oboè" i professor d'oboè al Conservatori Professional de Música de València

MIGUEL ÁNGEL TAMARIT, CLARINET

Professor de clarinet a la Càtedra de Clarinet de la University of applied Sciencies, Fachhoschschule Osnabrück, Alemanya i des de 2010 Professor de clarinet al Conservatori José Iturbi de València. Col·laborador habitual del Szymanowski Quartet i l'Associació Mozart de Torí.

MANUEL JÁRREGA VENTURA, TROMPA

Professor al Conservatori Municipal de Música de València "José Iturbi". Duo de trompa i Piano Járrega-Tellechea, premiat a l'Internacional Horn Competition "Holger Fransman" de Lieksa (Finlàndia). 2n Premi a l'International Horn Competition "Federico II di Svevia" de Sannicandro di Bari (Itàlia).

FERRAN TAMARIT, FAGOT

Titulat Superior de Fagot, amb Menció d'Honor, pel Conservatori Superior de Música de València. Professor titular de Fagot a l'Escola de Música "Joaquin Maya" de Pamplona. Fagot solista de l'Orquestra Simfònica de Navarra.

Reserva entrades

Orquestra de Cambra "I Musici de Vivaldi"
amb Glauco Bertagnin al violí


Pàdoa, Itàlia Dimecres 19 d'agost a les 22h Visita el lloc web Reserva entrades

ORCHESTRA DA CAMERA “I MUSICI DI VIVALDI”

El grup orquestral de cambra denominat "I Musici di Vivaldi" neix amb la idea de consolidar i ampliar els coneixements artístics de diversos artistes italians i al seu torn s'ofereix com a laboratori d'estudi i d'intercanvi creatiu per a la música italiana del barroc principalment.

Instrumentistes amb experiència consolidada en l’àmbit nacional i internacional, creen un grup amb el qual poder estudiar i aprofundir repertoris que passen del barroc al clàssic amb la possibilitat de combinar-se amb diversos solistes, convidant a col·laborar amb ells als més prestigiosos intèrprets actuals.

La idea central de les experiències d'aquest grup musical es realitzarà desprès, amb el projecte "in residence" que per a l'estiu de 2004 ha vist la col·laboració del grup amb artistes de clara fama nacional i internacional com ara Maxence Larrieu, Glauco Bertagnin, Franco Maggio Ormezowski, Claudi Arimany, Enrico Bronzi, etc.

Projectes ambiciosos però que, amb paciència i atenció, acompanyats de l'entusiasme de tots els instrumentistes que componen la formació i d'un talent i treball disciplinat, han portat sens dubte resultats interessants.

Reserva entrades

Òpera "Dido i Eneas" d'Henri Purcel
amb Offerta Musicale i Ad Parnassum


Venècia, Itàlia Londres, Anglaterra Dissabte 22 d'agost a les 22h Visita el lloc web Reserva entrades

Aquesta obra va ser reescrita l’any 1689 per a una escola de noies. Dido i Enees, de Purcell, és més que una adaptació de l’Eneida de Virgili, és una reflexió al·legòrica de la crisi política de l'època a Anglaterra. Es coneix com una obra mestra musical i dramàtica, i una de les primeres òperes angleses que han sobreviscut fins a l’actualitat.

La seva concisió dramàtica i l'acompanyament dels comentaris de la Coral, la van convertir en una obra única a Anglaterra. Dido i Enees va evolucionar d’una mascarada anglesa. Reflecteix el gust anglès de combinar la música i la dansa amb el vers parlat.

Reserva entrades

Contacte


El Festival Internacional de Música d'Altafulla es celebra a la Plaça de l'Església d'Altafulla, en un marc incomparable al bell mig del Casc Antic del municipi, just als peus del Castell de Montserrat i davant de l'Esglèsia de Sant Martí.

Per arribar a Altafulla mitjançant transport públic ho podeu fer amb trens regionals, autobús de la Generalitat (línia el Vendrell-Tarragona) o de l'EMT de Tarragona, i amb transport particular mitjançant N340 o la autopista agafant la sortida 32.

Cartell FIM


@ajAltafulla


#altagram