Una cooperativa per a la integració social guanya el contracte per al servei de poda de l’arbrat

Es tracta d’Entra! Cooperativa, un projecte cooperatiu que treballa amb persones en risc d’exclusió social

 12 FEBRER 2020


Entra! Cooperativa

Es tracta d’Entra!, un projecte cooperatiu que treballa amb el compromís de contribuir en la millora del comportament i sensibilitat ambiental i que aplica dinàmiques diferents a les de l’empresa ordinària com el treball horitzontal en grup, l’auto-responsabilitat, la justícia social, la solidaritat i la cooperació. 

L’equip està format per professionals que a partir de la formació i experiència prèvies, desenvolupen solucions ambientalment eficients en la gestió d’espais verds, mitjançant la recerca de la sostenibilitat del nostre entorn. En l’aspecte social, incorporen i treballen amb persones en risc d’exclusió social, des de les òptiques del respecte per a la diversitat, l’aprenentatge d’un ofici i la professionalitat.

Entra! s’encarregarà del servei de poda de l’arbrat per un import d’adjudicació total de 95.335,90 € (IVA inclòs), que es repartiran entre els anys 2020, 2021 i 2022. És l’empresa que va obtenir la puntuació més alta d’entre les tres que s’hi van presentar, i que va rebaixar substancialment el preu de sortida que estava fixat en 118.632 €. Les tasques de la poda de l’arbrat comencen avui dimecres 12 de febrer.

A talls d’exemples d’Entra! com a cooperativa compromesa amb l’entorn, l’any 2015 van desenvolupar un projecte de recuperació del bosc de ribera a l’entorn de la Riera de la Boella, al municipi de La Canonja; i l’any 2016 van començar a fer tasques de recuperació del bosc de ribera del riu d’Scala Dei, dins del terme del Parc Natural del Montsant, al municipi de La Morera del Montsant, i al 2018, van realitzar aquestes tasques en un altre tram del mateix riu, als municipis de la Vilella Baixa i la Vilella Alta.

La resta de serveis en aquest àmbit com el de manteniment, conservació i jardineria de les zones verdes de les àrees de joc infantil, i el desbrossament d’un camí paral·lel al riu Gaià al terme municipal d’Altafulla serà l’empresa altafullenca Joan Manent qui se’n farà càrrec per un import total de 23.577,57 € (IVA inclòs) entre els anys 2020, 2021 i 2022.

Pel que fa al primer lot, s’hi van presentar cinc empreses, i la que va guanyar va ser la que va obtenir millor relació qualitat-preu rebaixant el preu de sortida inicial de 22.415 € a 17.932 €. Mentre que en el segon lot, l’empresa Joan Manent també va aconseguir la millor puntuació, de les quatre empreses presentades, rebaixant el preu inicial de sortida de 7.066,72 € a 5.645,37 €.