Un total de 3.652 altafullencs i altafullenques estan cridades a les urnes el 28 d'abril

L’Ajuntament ha publicat el cens electoral que es pot consultar fins el 18 de març

 06 MARç 2019


Ajuntament d'Altafulla

Un total de 3.652 altafullencs i altafullenques estan cridades a les urnes en les eleccions a les Corts Generals del pròxim 28 d'abril. L’Ajuntament d'Altafulla ha publicat el cens electoral que es pot consultar a les dependències municipals fins el 18 de març. En aquest sentit, la campanya electoral començarà, segons el Butlletí Oficial de l'Estat (BOE), el 12 d'abril.

Les obres de remodelació del Casal La Violeta obligaran a traslladar el tradicional col·legi electoral a la sala polivalent Teresa Manero. Per contra, es mantindran com a centres de votació habituals la llar d’infants Hort de Pau, i l’escola La Portalada. La sala Teresa Manero i la llar d’infants Hort de Pau disposaran de dues meses cada una (912 electors i 968, respectivament); mentre que l’escola La Portalada en tindrà tres (1.772 electors).

D'altra banda i un cop dissoltes ja les Corts Generals, s’ha obert el termini per sol·licitar el vot per correu. Una opció que impossibilita, posteriorment, la votació presencial en la mesa electoral.

En aquest apartat trobareu informació relativa als diferents procediments i modalitats de vot que poden exercir els catalans residents a l'exterior.

En concret, hi ha tres casuístiques principals:

  • Els catalans residents de manera permanent a l'estranger que estan donats d'alta com a tals als consolats espanyols i, per tant, que consten inscrits al Cens Electoral de Residents Absents (CERA).
  • Els catalans que resideixen de manera temporal a l'exterior i que s'han donat d'alta com a residents temporals als consolats espanyols (ERTA) tot mantenint l'empadronament a Catalunya.
  • Els catalans que, malgrat residir a l'estranger, no han fet cap de les dues gestions anteriors davant els consolats i, per tant, a tots els efectes mantenen el seu empadronament a Catalunya.

Per rebre les paperetes a casa és necessari apropar-se a l’oficina de Correus amb el document d’identitat original i enviar la sol·licitud a l’Oficina del Cens Electoral. La data límit per fer la tramitació és el 18 d’abril.

En el cas dels catalans residents a l’estranger, hauran de sol·licitar el seu dret a vot a través de l’imprès oficial, disponible a les dependències consulars o per via telemàtica. Hauran d’especificar si volen votar per correu o dipositar el seu vot en urna. En aquest darrer cas, hauran d’entregar els sobres corresponents a les oficines o seccions consulars en què estiguin inscrits.

Descarrega't aquesta Infografia