Més de 1.200 espectadors gaudeixen del 32è Festival Internacional de Música d’Altafulla

Del 5 al 27 d’agost, la plaça de l’Església ha acollit un cartell de luxe que ha combinat els clàssics i la música contemporània, sota la direcció artística de Claudi Arimany i Albert Sardà

 28 AGOST 2019


Ajuntament d'Altafulla

El Festival Internacional de Música (FIM) d’Altafulla ha posat el punt i final aquest dimarts al vespre a la seva 32a edició. Per Setmana Santa, la ciutadania ja en va poder gaudir d’un primer tast amb el concert de música religiosa, i aquest mes d’agost ha estat el torn de les propostes d’estiu. 
Intèrprets novells i d’altres molt reconeguts han compartit escenari a la plaça de l’Església en un cartell de luxe que ha combinat els clàssics i la música contemporània, de nou sota la direcció artística de Claudi Arimany i Albert Sardà.

El programa va donar el tret de sortida el passat 5 d’agost amb la primera proposta d’Arimany, ‘Cançons d’avui, d’ahir i de sempre’. Una actuació que aquest 2019 ha completat amb altres quatre propostes: ‘Música de Cambra’, ‘Música de pel•lícules’, ‘Els grans romàntics’, i ‘De Bach a Piazzola’. 

Claudi Arimany ha fet un balanç molt positiu d’aquesta nova edició. Ha apuntat “el caràcter amè i sense grans pretensions intel·lectuals del festival” com una de les claus de l’èxit, i n’ha destacat el “gran equip” que hi ha al darrera de l’organització, així com un programa que busca que “el públic passi una bona estona”.

El programa d’Arimany s’ha complementat en aquesta 32a edició amb les dues propostes d’Albert Sardà: ‘Música per a dos acordions’  i ‘Caravaggio Piano Quartet’. Aquesta darrera actuació ha estat l’encarregada de tancar el festival aquest dimarts 27 d’agost. En aquesta ocasió, l’amenaça de pluja ha obligat l’organització a traslladar l’actuació a l’interior de l’Església, com també ho va haver de fer amb el concert de l’Ensemble Goffriller del passat dia 21. 

Albert Sardà ha coincidit en aquesta “col·laboració entre les diferents parts” per crear un festival “diferent” als que s’ofereixen cada estiu arreu de Catalunya. N’ha destacat els “diversos estils, èpoques, i estètiques”, i ha reivindicat la necessitat de “posar en valor els compositors oblidats de Tarragona”. Ha titllat “d’èxit” aquesta 32a edició.

Durant tot el mes d’agost, més de 1.200 persones han gaudit d’aquesta 32a edició del FIM d’Altafulla. Una participació molt similar a la dels anys anteriors, que representa una mitjana de 180 assistents en cadascun dels concerts programats, i que des de l’Ajuntament valoren molt positivament.

La regidora de Cultura, Gemma Maymó, ha destacat el concert de ‘Música de Pel·lícules’, en què es van haver d’afegir files addicionals davant la presència de prop de 300 persones de públic; i el ‘De Bach a Piazzola’, que va superar els 200 assistents. 

L’Ajuntament d’Altafulla i la direcció artística del festival es reuniran en els propers dies per fer balanç definitiu i començar a pensar en l’edició del proper estiu.