La plaça de l’Església estrena un nou tancament per als espectacles a porta tancada amb pintura mural obra de l’artista Orion Leim

Les noves tanques s’instal·len exclusivament per als dies d’esdeveniments amb entrada, mentre que la resta de dies la plaça queda oberta al públic com fins ara

 30 SETEMBRE 2022


Ajuntament d'Altafulla

Els espectacles a porta tancada de la plaça de l’Església d’Altafulla comptaran a partir d’ara d’una nova pintura mural projectada damunt del nou tancament que s’estrenarà per a aquesta finalitat.

L’obra ha anat a càrrec de l’artista Orion Leim, que compta ja amb diferents treballs a la vila com en la paret de l’escola la Portalada, l’estació de trens, el magatzem de la Brigada municipal, al carrer Marquès de Tamarit, o el pas soterrani de Baix a Mar. 

L’alcaldessa i responsable de Cultura, Montse Castellarnau, acompanyada per la regidora de Via Pública, Marisa Méndez-Vigo, han presentat l’obra definitiva aquest matí, hores abans que s’estreni per al 6è Festival Di(vi)nes que tindrà lloc avui divendres a partir de les 21 hores. Per Montse Castellarnau, “aquest mural s’adequa a l’entorn de la Vila Closa posant en valor el conjunt històric i artístic convertint un tancament convencional en una obra d’art”.

La nova pintura mural emula el camp visual que tindria un vianant sobre el castell, la plaça, l’església i el seu conjunt quan hi ha el tancament instal·lat. Per tant, els vianants veuen la mateixa imatge que tindrien si no hi fos.

Tal com ha remarcat l’alcaldessa, aquest tancament, temporal, s’instal·la exclusivament per a aquells espectacles que se celebren en aquest espai com pot ser l’Altacústic o el Festival Internacional de Música.

En aquest cas, s’han pintat dos murals, un en cada porta, que se situen a la plaça de l’Església venint des de la plaça de Sant Antoni; i l’altra, a les escales de la plaça de l’Església venint des del carrer del Forn. Els treballs han tingut una durada d’una setmana.