L’Ajuntament d’Altafulla s’afegeix al manifest unitari del municipalisme català on es reclama un confinament més estricte

El document, que promou la FMC, l’AMC i l’ACM, també reivindica un enfortiment de les polítiques de salut i un pla de reactivació de l’activitat econòmica i social

 25 MARç 2020


Ajuntament d'Altafulla

Tots els grups municipals de l’Ajuntament d’Altafulla han donat suport perquè la institució se sumi al manifest unitari del municipalisme català on es reclama un confinament més estricte del país, un enfortiment de les polítiques de salut i un pla de reactivació de l’activitat econòmica i social davant la crisi del coronavirus.

El manifest, promogut per la Federació de Municipis de Catalunya (FMC), l’Associació Catalana de Municipis (ACM) i l’Associació de Micropobles de Catalunya (AMC), a banda de reclamar infraestructures sanitàries i ajuts als treballadors i famílies més necessitades, també demana un confinament més estricte per tal que tothom es quedi a casa amb l’excepció només d’aquelles persones que treballen en serveis establerts com a essencials, tot amb l’objectiu i prioritat de tallar de manera efectiva la cadena de transmissió.

Al mateix temps, aquest manifest unitari posa èmfasi en la necessitat de facilitar les condicions als ens locals per a què puguin fer front a aquest moment d’emergència i treballar per superar la situació des de la proximitat i el coneixement local. D’aquesta manera, entre d’altres mesures, es demana que els ajuntaments puguin disposar del superàvit generat el 2019 per al que necessitin, que es flexibilitzi la regla de la despesa, que s’elimini la Llei de Racionalització i Sostenibilitat de l’Administració Local (LRSAL) que limita l’autonomia local i que es garanteixin aportacions de les administracions supramunicipals i europees cap al món local per donar resposta a les necessitats actuals i futures.

El Manifest #Aturemelcovid19 s’ha fet arribar a tots els ens locals de Catalunya amb la voluntat d’alçar la veu del municipalisme català davant de la pandèmia global, i treballar de forma unitària per superar la crisi sanitària i econòmica global. Al mateix temps, s’anima als ens locals que comparteixin la seva adhesió al manifest a través de les xarxes socials amb el l’etiqueta #Aturemelcovid19.

Més que mai és necessari que el món local disposi de tots els mecanismes i eines necessàries per fer front a les situacions que està generant aquesta crisi.

Consulta el Manifest #Aturemelcovid19.