L’Ajuntament d’Altafulla planteja un nou centre de serveis per a la gent gran que duplicarà l’actual superfície de l’Esplai

El nou equipament podria comptar amb serveis sanitaris o estètics com perruqueria, fisioteràpia o podologia i la inversió s’estima en 1,5 milions d’euros

 04 MARç 2019


Ajuntament d'Altafulla

Des de principis d’any l’Ajuntament d’Altafulla està estudiant la construcció d’un nou centre de serveis per a la gent gran en l’emplaçament de l’actual esplai del carrer de les Bruixes. L’esplai és un lloc molt estimat per la gent gran del poble. En ell s’hi han celebrat centenars d’activitats socials i culturals, i periòdicament s’hi organitzen àpats de convivència. És un edifici acollidor i molt lluminós amb un gran espai central (223 m2) ple de racons on s’hi ubiquen les diverses activitats: lectura, costura, Internet, projeccions. La superfície actual del centre és de 477 m2 en planta baixa.

Però al centre li falten dependències específiques per a activitats més dirigides, com esports o tallers, i per la prestació de serveis sanitaris o estètics com perruqueria, fisioteràpia o podologia. Aquestes mancances són difícils d’encaixar en la configuració actual i són un dels motius que han portat l’Ajuntament a plantejar-se la construcció del nou centre de serveis. L’alcalde d’Altafulla, Fèlix Alonso, ha subratllat que l’Ajuntament compta amb “capacitat econòmica i amb possibilitat d’endeutament” per plantejar aquest projecte en un “futur immediat”.

Un altre dels objectius del projecte és resoldre els problemes de control higro-tèrmic i de consum d’energia, incorporant mesures d’estalvi i eficiència energètica que vagin més enllà de les exigibles legalment, a fi de garantir el màxim confort amb una despesa sostenible. El pressupost per la construcció del nou centre s’estima per sota de 1,5 milions d’euros, incloent tot l’equipament necessari per a les activitats regulars i els serveis bàsics. Per la seva banda, el regidor d’Acció Social i Gent Gran, Xavier Rofas, ha apuntat en “un projecte prioritari i necessari que vol donar resposta a la realitat social d’Altafulla”.

Per la concepció del programa del nou centre, els serveis tècnics municipals esperen comptar amb la col·laboració dels usuaris de l’esplai i de les entitats i professionals implicats. Inicialment el programa inclou dependències separades en planta baixa per a cobrir les activitats actuals, que sumades a la sala polivalent pràcticament dupliquen l’espai útil actual (400 m2), afegint la possibilitat de segregar quan calgui les activitats dirigides. La planta superior estaria destinada als nous serveis sanitaris i estètics, sumant un total de 760 m2.