Comunicat institucional sobre la situació de l'Escola Municipal d’Adults d'Altafulla

La voluntat del nou equip de govern de l’Ajuntament d’Altafulla és garantir el bon funcionament de l’Escola Municipal d’Adults d’ara en endavant

 24 SETEMBRE 2019


Ajuntament d'Altafulla

Davant la situació del servei de l’Escola Municipal d’Adults en relació a la inspecció de treball duta a terme arran d’una denúncia en què qualificava d’irregular el sistema de contractació del personal en data 12 de febrer de 2019, l’Ajuntament d’Altafulla informa que:

  1. L’Ajuntament d’Altafulla ha facilitat a Inspecció de Treball i Seguretat Social de Catalunya tota la documentació de l’Escola Municipal d’Adults que ha estat requerida des de gener de 2015 fins a l’actualitat.
  2. L’Ajuntament d’Altafulla ha demanat assessorament al Departament de Treball de la Generalitat de Catalunya i a la Direcció Provincial del Servei Públic de Treball de l’Estat a Tarragona per tal de donar solució a aquesta situació.
  3. Que l’Ajuntament d’Altafulla acatarà la resolució que Inspecció de Treball i Seguretat Social de Catalunya en faci, com no podria ser d’altra manera, i que es preveu que es produeixi a principis d’octubre.
  4. Un cop assessorat pel Departament de Treball de la Generalitat i la Direcció Provincial del Servei Públic de Treball de l’Estat a Tarragona, l’Ajuntament d’Altafulla es compromet a engegar l’activitat de l’Escola d’Adults una vegada es consideri la gestió del centre més adequada per la situació del professorat.
  5. Que l'Ajuntament d'Altafulla considera que una gestió adequada pel centre passaria per la licitació del servei per tal de no incórrer en cap irregularitat en un futur sobre el sistema de contractació, uns tràmits que podrien començar a principis de l’any 2020.
  6. Que l’Escola Municipal d’Adults ofereix un servei de formació a la ciutadania que va des de l’oferta de classes d’alfabetització en català i/o castellà, com és el cas, per exemple, amb l’acolliment dels nous altafullencs i noves altafullenques, fins a classes de conversa en xinès, italià, fotografia, entre d’altres.
  7. La voluntat del nou equip de govern de l’Ajuntament d’Altafulla és garantir el bon funcionament de l’Escola Municipal d’Adults d’ara en endavant; i seguir oferint aquest servei de formació a la ciutadania, complint així una funció educativa, social, integradora i econòmica en benefici de tota la comunitat.