El racó de l'art

Marcel Socias: "Soc un gat de masia"

Nascut el 1952 a la Riera de Gaià és un dels artistes destacats d’Altafulla. Cofundador del Cercle Artístic, al costat del gran pintor i publicista Josep Sala, té el seu taller a tocar del camí de Ferran, on actualment hi treballa amb el seu fill Roger. La seva obra és ben present al Baix Gaià, però també en grans ciutats com Madrid, Tarragona o Reus.​​​​​​​

Llegeix l'entrevista sencera aquí.


Marta Balañá: “Les necessitats artístiques t’omplen, sobretot en moments difícils”

Nascuda a Barcelona el 1957 i llicenciada en medicina, Marta Balañá Parés s’ha convertit en una de les artistes de referència a Altafulla i la resta del territori. Tot i portar l’art a la sang, va ser el Parkinson el que la va conduir al món de la pintura. El dibuix és el seu refugi i dibuixar és la millor eina per sentir-se valorada. La malaltia que pateix des del 1992 l’ha obligat a traslladar el seu espai de creació a casa, des d’on transmet el seu amor al mar i al paper. Té un bloc, martabalana. blogsopt.com, en què es poden trobar les seves exposicions, el seu currículum, alguns escrits seus sobre la seva malaltia, els motius dels seus quadres i moltíssimes fotos de la selva obra pictòrica.

Llegeix l'entrevista sencera aquí.


Orion Leim: “Els meus inicis van començar fent el gamberro”

Nascut a Barcelona el 1988, Isaac Muñoz va traslladar-se a Altafulla quan tenia sis anys. Tot i aquest canvi, van ser els carrers del barri de la Torrassa de l’Hospitalet de Llobregat els que van començar a crear l’artista que és avui dia i que ha passat de pintar grafits a dibuixar alguns dels murals més representatius del Baix Gaià. La seva firma, Orion Leim.

Llegeix l'entrevista sencera aquí.


Salvador Anton: “És tan important exposar en un poble de comarca com en una gran ciutat”

Nascut al barri de Gràcia el 1954, el barceloní Salvador Anton ha estat sempre lligat a Altafulla gràcies als pares i a la família. L’art també ha format part de la seva vida des de ben jovenet, traçant una línia professional que l’ha conduït des del dibuix fins a la docència. Ha fet exposicions a grans ciutats com Barcelona o Madrid, i també a l’estranger, amb la mateixa satisfacció de fer-ho als indrets més inhòspits de les comarques catalanes.

Llegeix l'entrevista sencera aquí.


Josep Maria Bellido: “La vanitat s’ha d’aprendre i jo l’he descartat”

Mai és tard si la dita és bona. Refrany popular amb el qual podem descriure al pintor altafullenc Josep Maria Bellido. Després d’aparcar el pinzell i la brotxa durant més de 50 anys, ara no hi ha ni un sol dia que no pinti per traslladar tots aquells indrets que el captiven, especialment els de la vila d’Altafulla.

Llegeix l'entrevista sencera aquí.


Laura Pijuan: “Sempre vull més i busco coses noves. Em va la marxa”

Nascuda a Altafulla el 1953, Laura Pijuan sempre ha sentit la pintura com una forma de viure, com una addició de la qual mai se n’ha sortit. La gent d’Altafulla va despertar el seu interès pel món artístic, i la gent de Nagorno Karabakh va ser qui la va ajudar a recuperar la passió que havia perdut després de viure un dels capítols més durs de la seva vida.

Llegeix l'entrevista sencera aquí.