Altafujazz: "Valery Ponomarev Quartet"

A la Pallissa de l'Era del Senyor, carrer Camí de l'Ermita, 10

CULTURA

Comença: 19-05-2019 - 19:30 h    Finalitza: 19-05-2019

Altafujazz

El trompetista de jazz Valery Ponomarev va néixer a Rússia, va arribar als Estats Units el 1973 i va treballar amb Art Blakey i els Jazz Messengers durant quatre anys. Amb els Messengers, Valery va actuar a les principals sales de concerts, clubs i festivals de tot el món i va gravar 11 àlbums. Als Estats Units, ha realitzat aparicions a la televisió a "To Tell the Truth", a la xarxa de PBS, National Geographic Today i CNN.

La llarga llista d’il·luminaris de jazz, que va interpretar, va viatjar i va gravar Ponomarev, inclou estrelles de jazz modern com: Benny Golson, Max Roach, Joe Henderson, Jimmy Cobb, Don Braden, Curtis Fuller, Charles McPherson, Mark Gross, el Duke Ellington Orquestra amb Mercer i Paul Ellington, la Big Band d’Afro Cuban Jazz de Arturo O'Farril i moltes altres.

Va gravar vuit àlbums en solitari, la majoria dels quals van ser classificats originalment com a màxim. El seu llibre "On the Flip Side of Sound" ha generat nombrosos comentaris i ressenyes molt favorables pel millor dels negocis musicals. El documental de 52 minuts "Trumpeter from Russia" va rebre el premi Gold Remi al Festival de cinema internacional de Houston, TX de 2011.

La seva vida també es documenta en curtmetratges "Missatger de Rússia" i "Congelat a Ambre". Ponomarev lidera i escriu per a la seva banda gran VPJBB a.k.a. "Our Father Who Art Blakey". El VPJBB es va presentar a Dizzy’s, Iridium, Jazz Standard i altres llocs de Nova York i apareix amb regularitat al llegendari "Zinc Bar" del Village. El CD del grup amb Benny Golson va acumular nombroses crítiques ben intencionades. També va fer la llista dels millors enregistraments del 2016.