Notícies

31/01/2017

L’Ajuntament d’Altafulla aprova un Pressupost Municipal d’uns 7.880.000 euros per al 2017


El Ple de l’Ajuntament d’Altafulla ha aprovat aquest dilluns al vespre el Pressupost General per a l’any 2017 que consolida una xifra de 7.877.140,36 euros. Ha estat aprovat pels dos grups que formen l’equip de govern, Alternativa Altafulla – Entesa (AA-E) i el Partit Demòcrata Català (PDeCAT). La regidora d’Hisenda, Marisa Méndez-Vigo, ha explicat que “s’ha fet una previsió d’ingressos corrents molt real i prudent en funció d’una recaptació efectiva dels tributs locals”. Ha deixat clar també que “s’ha fet un estudi exhaustiu de la despesa corrent així com la d’inversió calculant la despesa executada i la previsió de despesa a 31 de desembre”.

 


Els comptes també destaquen el deute públic de les arques municipals que se situa en el 3,16% (270.966,17 €), i que es tradueix en 48 euros per càpita, un dels percentatges més baixos d’arreu de l’Estat espanyol marcant aquesta línia de “prudència sense deixar d’invertir en la millora d’Altafulla”, ha subratllat l’alcalde d’Altafulla, Fèlix Alonso.

 


Pel que fa al capítol d’inversions, la xifra se situa en els 270.960,17 €, que es destinaran principalment en la millora de l’asfaltat i renovació de carrers, places i voreres, en una renovada Oficina de Turisme a la plaça dels Vents que, segons el regidor de Turisme, Pere Gomés, “dignificarà l’espai i renovarà la imatge del barri marítim”, així com també diferents actuacions a la platja en la millora dels seus equipaments de cara als visitants.  

 


Les principals variacions respecte el Pressupost del 2016 s’estableixen en el capítol 1 de despeses de personal (3.613.412,68 €), que s’incrementa lleugerament en 61.473,14 € i que respon principalment a una variació de personal per la incorporació de quatre policies interins per a la temporada turística, i per a cobrir la plaça d’un enginyer municipal.

 


Quant al pressupost d’ingressos, els impostos directes com l’IBI tenen un pes important assolint la xifra de 4.661.320 euros, i on s’experimenta un increment de 63.470 euros “a raó de la realització d’un estudi exhaustiu de l’històric de recaptació dels impostos municipals i pressupostant finament en base a un criteri real i de prudència”.


Amb el suport de:
Diputació de TarragonaConsell Comarcal del TarragonèsConsorci Administració Oberta de Catalunya

Ajuntament d'Altafulla , Tots els drets reservats - Normes de privacitat - Qui som?