Notícies

27/01/2017

La Junta Local de Seguretat ratifica la bona situació d'Altafulla en aquest àmbit


La Sala de Plens de l’Ajuntament d’Altafulla ha acollit aquest divendres al matí la Junta Local de Seguretat. Hi han pres part el conseller d’Interior del Govern de Catalunya, Jordi Jané, l’alcalde, Fèlix Alonso, el sotsinspector cap de la Policia Local d’Altafulla, Àngel Fernàndez, així com diversos representants dels Mossos d’Esquadra, la Policia Nacional i la Guàrdia Civil.

El conseller d’Interior, Jordi Jané, ha parlat de “sensació altíssima de seguretat”. Ha explicat que “les dades d’Altafulla tenen un valor especial”, ja que reconeix “haver-se trobat molt poques vegades amb un municipi de forta atracció turística que estigui per sota de la mitjana de Catalunya en fets delinqüencials”. També respecte l’Àrea Bàsica Policial de Tarragona, Altafulla se situa vint punts per sota en el nombre de delictes per cada 1.000 habitants. Dues dades que demostren, segons el conseller, que “es fan les coses bé”. En aquest sentit, Jordi Jané ha felicitat les forces i els cossos de seguretat que ho fan possible.

En la mateixa línia, l’alcalde d’Altafulla, Fèlix Alonso, ha parlat de “dades espectaculars que tornen a posar a Altafulla com a exemple del que es pot fer”. Alonso també ha fet referència a la “gran sensació de seguretat”. El batlle, però, ha reconegut sentir certa preocupació pel que es coneix com a ciberdelicte. Ha destacat que “mentre a dia d’avui parlem de policia de proximitat, s’obre ara un nou escenari sobre el qual estem treballant”.

Fèlix Alonso ha felicitat els diferents cossos de seguretat per la “col·laboració i coordinació”. L’alcalde d’Altafulla també ha destacat la gran tasca que ja van realitzar l’estiu passat en la Copa d’Europa de Triatló, i a la que enguany se li sumarà la Copa del Món de Paratriatló.

Per la seva banda, el sotsinspector de la Policia Local d’Altafulla, Àngel Fernàndez, ha fet una valoració “més que positiva” de les dades que s’han presentat aquest matí. Fernàndez ha destacat, principalment, el descens generalitzat dels fets delictius en relació al Camp de Tarragona i Catalunya. En el cas concret de robatoris amb força a l’interior de domicilis, mentre que en el conjunt del territori català s’incrementen, a Altafulla han baixat un 16%.

L’única nota negativa de la trobada ha estat un repunt dels danys a vehicles. Una situació que obeeix a uns fets molt puntuals, el presumpte autor dels quals ja ha estat identificat, tot i que no ha estat reflectit encara en la resolució de delictes.Amb el suport de:
Diputació de TarragonaConsell Comarcal del TarragonèsConsorci Administració Oberta de Catalunya

Ajuntament d'Altafulla , Tots els drets reservats - Normes de privacitat - Qui som?