Notícies

La Biblioteca i l’Arxiu municipals se centralitzaran en un mateix espai al carrer de la Cabana


Les regidories de Cultura i Hisenda de l’Ajuntament d’Altafulla han presentat aquest matí l’avantprojecte d’instal·lació de l’arxiu i la biblioteca municipals a les dependències del carrer de la Cabana (amb cantonada al carrer Vinyet on se situa l’Empresa Municipal Mixta d’Aigües d’Altafulla). D’aquesta manera, la biblioteca i l’arxiu se centralitzaran en un mateix espai per tal de compartir l’accés a la documentació d’ambdós serveis. La regidora de Cultura, Montse Castellarnau, ha destacat “la urgència física d’espai que teníem tant amb la biblioteca com l’arxiu municipals i d’aquesta manera també dinamitzem una part de la població com és el barri marítim amb el trasllat d’aquests dos equipaments”.

 

En aquest sentit, la biblioteca amplia així la superfície amb què disposa ara mateix a l’edifici de les antigues escoles Teresa Manero, i passarà dels 70 als 180 m2 útils. El projecte bàsic contempla a més diferents zones diferenciades destinades als infants, audiovisuals, zona de consulta, dipòsit legal, vestíbul i magatzem sumant un total de 196,19 m2. Per la seva banda, l’arxiu municipal comptarà amb una superfície total de 153,07 m2 distribuïts en traster, magatzem, arxiu i zona d’administració. Els banys es compartiran entre les dues seus.

 

La regidora de Cultura ha recordat també que aquesta inversió respon a “una demanda històrica de la ciutadania”, i ha volgut agrair la gestió de la responsable de la Biblioteca, Helena Cobos, per “la gran tasca que ha dut a terme amb tan poc espai”.

 

El cost de les obres de reforma i condicionament de l’espai se situa a l’entorn dels 180.000 €, a banda dels 60.000 € que significarà la compra del nou mobiliari. Quant al finançament, la regidora d’Hisenda, Marisa Méndez-Vigo, ha remarcat que, en vigor de la llei de les hisendes locals marcada pel Ministeri d’Hisenda, “es podrà dur a terme mitjançant el romanent de tresoreria, ja que es tractaria d’unes obres que no suposen cap despesa més, un cop s’han dut a terme”. També ha subratllat l’estalvi que suposa per l’Ajuntament l’optimització de locals municipals ja construïts, com és en aquest cas, ja que només es tracta de reformar i condicionar espais amb què ja disposa el consistori.

Amb el suport de:
Diputació de TarragonaConsell Comarcal del TarragonèsConsorci Administració Oberta de Catalunya

Ajuntament d'Altafulla , Tots els drets reservats - Normes de privacitat - Qui som?