Notícies

19/12/2016

La regidoria de Gent Gran desdoblarà en dos grups els usuaris del Parc de Salut a partir de gene


El Parc de Salut d’Altafulla esdevé un dels principals atractius pel col·lectiu de gent gran del municipi. N’és una mostra l’elevat increment d’usuaris que han experimentat les instal·lacions des de la seva posada en funcionament ara fa tres anys. La iniciativa va néixer el 2013 mitjançant un conveni entre l’Ajuntament d’Altafulla i la Diputació de Tarragona, que va néixer com un projecte pilot i que s’ha convertit en una de les activitats més consolidades i més demandades que s’ofereixen pels avis.

Tant és així, que la regidoria de Gent Gran, encapçalada per l’edil Xavier Rofas, té la intenció d’incloure en els Pressupostos Municipals de l’exercici 2017 una partida específica per poder ampliar l’activitat de cara als propers mesos. La intenció, segons ha explicat el regidor, és “desdoblar en dos grups les sessions a partir del mes de gener”. Un desdoblament que ja ha estat possible durant aquest trimestre gràcies a un programa subvencionat per la Diputació de Tarragona, i que ara volen impulsar de forma independent des del consistori.

Núria Díaz és la dinamitzadora del Parc de Salut d’Altafulla. Ha explicat que el principal objectiu d’aquestes sessions és “promoure un envelliment actiu i saludable”. L’activitat permet “treballar totes les capacitats físiques bàsiques, així com fomentar les relacions socials”.

Els usuaris, la majoria dones, es mostren molt contents amb una iniciativa que els permet mantenir-se en forma i gaudir de bona companyia.

L’activitat va dirigida a persones majors de 60 anys. Des del mes de setembre i fins el mes de juny es desenvolupa al Parc de Salut d’Hort de Pau, i durant els mesos de juliol i agost es trasllada a les instal·lacions del Parc de Voramar.

Els usuaris, la dinamitzadora, Núria Díaz, el regidor de Gent Gran, Xavier Rofas, i la tècnica responsable de coordinar l’activitat, Mar Riambau, han posat el punt i final al trimestre amb un esmorzar a l’Escola d’Adults Aldara. La trobada havia de celebrar-se al mateix Parc de Salut, però ha hagut de traslladar-se a l’interior a causa de la pluja.

D'altra banda, la regidoria de Gent Gran de l’Ajuntament d’Altafulla oferirà properament una activitat de teatre per a la gent gran del municipi. El consistori es reuneix periòdicament amb l’Esplai de la Gent Gran per conèixer les seves necessitats i les seves inquietuds, i en la darrera –la del passat 24 de novembre- es va posar sobre la taula la idea d’impulsar alguna activitat més. El teatre va ser la que va rebre més bona acollida. Així ho ha anunciat el regidor responsable, Xavier Rofas, durant l’esmorzar d’aquest dilluns al matí que ha tancat un nou trimestre del Parc de Salut. L’edil ha avançat que “ja hi ha gent interessada”.

Altres activitats que ofereix la regidoria a dia d’avui són tallers de memòria, de risoteràpia, d’informàtica, o de gimnàstica i manteniment al Parc de Salut, entre d’altres.

Paral·lelament, també té en marxa el programa ‘Bon Dia’. Compta amb vint-i-cinc usuaris, i cinc persones voluntàries fixes que, en casos de necessitats puntuals, es complementen amb dues altres voluntàries esporàdiques. L’objectiu de l’activitat és tenir un control del benestar dels usuaris, i vetllar per donar resposta a les seves necessitats.


Amb el suport de:
Diputació de TarragonaConsell Comarcal del TarragonèsConsorci Administració Oberta de Catalunya

Ajuntament d'Altafulla , Tots els drets reservats - Normes de privacitat - Qui som?