Notícies

15/11/2016

Les obres de remodelació del tram central de Via Augusta d’Altafulla es posaran en marxa dilluns vinent


L’Ajuntament d’Altafulla i la Unió Temporal d’Empresas Actividades de Infraestructuras Públicas y Conservación y López Instalaciones Eléctricas SL han signat aquest dimarts al matí el contracte d’adjudicació de les obres del projecte de remodelació del tram central de Via Augusta. A la trobada hi han pres part la primera tinent d’alcalde, Montse Castellarnau; el segon tinent d’alcalde, Pere Gomés; la regidora d’Urbanisme i Via Pública, Marisa Méndez-Vigo; el secretari municipal, Francisco Salinas; i un dels responsables de l’empresa. El ple va tirar endavant el passat dijous en sessió extraordinària el darrer tràmit d’un “llarg procés administratiu” que culmina amb aquesta signatura del contracte. Segons paraules de la regidora d’Urbanisme, “un projecte molt desitjat per l’equip de govern ja que suposa una remodelació profunda del Barri Marítim”.

 

Entre aquest dimecres i dijous, el consistori instal·larà cartells informatius per al coneixement dels veïns del calendari previst d'obres. Aquesta setmana els tècnics faran el replanteig de l’obra ‘in situ’ i començarà a arribar la maquinària. La previsió és que els treballs es posin en marxa dimarts vinent, quan es començaran a tallar al trànsit rodat alguns dels carrers afectats per les obres. Marisa Méndez-Vigo ha explicat que l’execució serà “ordenada i progressiva, de manera que es desenvoluparà per fases”. La primera anirà des del Pont de Mar fins a la plaça dels Vents.

 

Finalment l’obra té un pressupost de prop de 850.000 euros i un termini d’execució de sis mesos. L’empresa guanyadora ha rebaixat tant el preu com els terminis inicials, que s’establien en gairebé 1.200.000 euros i nou mesos. Al cost final de l’obra se li ha de restar, a més, la quantitat provinent de subvencions, que ascendeix gairebé als 500.000 euros. 230.000 € provenen del departament d’Empresa i Coneixement de la Generalitat de Catalunya; i els 250.000 € restants, de la Diputació de Tarragona en concepte dels Jocs Mediterranis. De tal manera, finalment el consistori només haurà d’invertir en el projecte de millora del Barri Marítim una quantitat de 367.000 €. El termini sobre la durada de les obres serà finalment de sis mesos.Amb el suport de:
Diputació de TarragonaConsell Comarcal del TarragonèsConsorci Administració Oberta de Catalunya

Ajuntament d'Altafulla , Tots els drets reservats - Normes de privacitat - Qui som?