Notícies

19/09/2018

L’Ajuntament d’Altafulla es mostra molest per l’acollida de 30 menors immigrants que ha allotjat la Generalitat a l’Alberg de la Casa Gran sense avisar


L’Ajuntament d’Altafulla ha manifestat el seu malestar després que la Generalitat de Catalunya hagi allotjat a l’Alberg de la Casa Gran, enmig de la Vila Closa, una trentena de menors immigrants sense avisar-los, d’entre 14 i 17 anys, i que van arribar a l’Estat creuant l’Estret de Gibraltar en pasteres o amagats a dins de vehicles.

Els joves fa més de sis mesos que estan a Catalunya i ja han passat per diversos centres d’acollida, com per exemple el Casal de l’Espluga de Francolí. Aquests menors estan sota la tutela de la Direcció General d’Atenció a la Infància i l’Adolescència (DGAIA) de la Generalitat de Catalunya, que depèn de la Conselleria de Treball, Afers Socials i Famílies, estament que va donar acollida a aquest grup de nois a l’Alberg de la Casa Gran sense avisar a l’Ajuntament.

Tant és així que l’Ajuntament d’Altafulla es va assabentar de l’arribada dels menors immigrants arran de les queixes per aldarulls i molèsties que veïns de la Vila Closa havien denunciat a la Policia Local, i on els agents municipals han hagut d’intervenir en dues actuacions. La darrera, ahir, arran d’un incident entre ells i on un del grup va ser evacuat en ambulància cap a l’hospital.

L’alcalde d’Altafulla, Fèlix Alonso, ha manifestat que, des del coneixement dels fets, ha intentat posar-se en contacte amb responsables de DGAIA sense èxit. També ha recriminat l’actitud passiva dels Mossos d’Esquadra que, “ja sigui perquè no donen a l’abast, o pel que sigui, no han actuat amb la diligència que es requereix per un tema tan sensible com aquest”.

Fèlix Alonso, que també ha remarcat que l’Ajuntament d’Altafulla s’ha posat a disposició de la Generalitat per col·laborar en aquest assumpte; i de fet, ja ha posat a disposició d’aquest grup les aules de l’Escola Municipal d’Adults, el pavelló poliesportiu i el camp de futbol, ha lamentat que des del govern català no se’ls hagi informat prèviament d’aquesta actuació amb la finalitat de prendre les precaucions per mantenir l’harmonia i la convivència ciutadana.

També ha demanat que l’enviament de menors immigrants sigui proporcional a la població, i “en cap cas, que sigui com s’ha fet fins ara”. La majoria de menors immigrants no tenen referents familiars coneguts i no saben parlar ni català ni castellà. Fèlix Alonso ha deixat clar que “l’Alberg d’Altafulla no es pot convertir en un centre d'acollida perquè en cap cas reuneix les condicions per atendre a aquests nois en les condicions correctes i adequades”.

En aquest sentit, l’alcalde d’Altafulla també ha avançat que està en contacte amb la Federació de Municipis de Catalunya (FMC) per coordinar i pressionar, juntament amb els altres municipis afectats, i crear un comitè de crisi que es reuneixi de forma immediata perquè “la Generalitat no pot tenir una actitud passiva envers a aquest problema”.

Està previst que aquest divendres 21 de setembre, a les 09:30h, es convoqui una reunió amb la responsable de Suara Cooperativa, empresa contractada per la Generalitat per gestionar el servei d’acollida d’aquests menors, amb tots els portaveus dels grups municipals a l’Ajuntament d’Altafulla perquè estiguin informats de tot el què està succeint.

La Policia Local d’Altafulla enviarà en les properes hores informes sobre les incidències que s’han produït a la Direcció General d’Atenció a la Infància i l’Adolescència (DGAIA) de la Generalitat de Catalunya, i també ho posarà en coneixement de la Fiscalia de Menors.

Amb el suport de:
Diputació de TarragonaConsell Comarcal del TarragonèsConsorci Administració Oberta de Catalunya

Ajuntament d'Altafulla , Tots els drets reservats - Normes de privacitat - Qui som?