Notícies

27/03/2018

El Camí de la Creu donarà el tret de sortida demà al programa d’actes de la Setmana Santa a Altafulla


Cada Dimecres Sant (demà 28 de març), Altafulla recrea, mitjançant una sèrie d’escenes interpretades pels veïns i les veïnes del poble, diversos episodis dels darrers moments de Jesucrist a la Terra. El Camí de la Creu d’Altafulla és un Via Crucis Vivent amb narració dramatitzada a partir d'un text dels Evangelis, que enguany celebra la 18a edició. La representació començarà puntualment a les 20:30h a la plaça del Pou, amb el mercat de Judea, la cerimònia dels apòstols, el comiat de Jesús i la mare de Déu acompanyat del tradicional “Ave Maria”. Aquests quadres seran precedits per l’escena infantil del “Miracle de la Samaritana”.

A partir d’aquí, el Via Crucis Vivent es traslladarà al carrer del Forn on tindrà lloc el quadre de la “Conxorxa de Judes”, per a continuació, entrar en escena a les masmorres de Barrabàs, els lladres, els botxins, i els tres misteris. El següent escenari serà el passeig de Santa Teresa i l’Hort de les Oliveres, amb els apòstols que abandonen a Jesús, i l’agafen pres. A la plaça de l’Església tindrà lloc el judici de Pilat, al qual el seguiran la flagel·lació i la negació de Pere. La cloenda anirà a càrrec de la Coral Nous Rebrots amb el tradicional “Pare Nostre”.

Hi participen un centenar de veïns i veïnes que any rere any es converteixen per uns moments en els testimonis de la vida i la mort de Jesús ara fa més de 2.000 anys.

Una de les novetats d’aquesta edició és el cartell promocional de l’acte. Lluny de les imatges d’anteriors edicions, la comissió del Camí de la Creu ha escollit un dels quadres de la pintora local Marta Balañà, recentment distingida amb els Punts de Llibre “Tarragonines” 2018 que atorga l’Ajuntament de Tarragona.

En aquest sentit, l’artista altafullenca va donar dos dels seus quadres a la Comissió, que es presentaran públicament el mateix dia de la representació, i la intenció és que posteriorment descansin al Fòrum Parroquial. Altres integrants del Cercle Artístic d’Altafulla, com Marta Balañà, s’han interessat en aquesta iniciativa amb la finalitat de donar-li continuïtat en les properes edicions.

La direcció del Camí de la Creu va a càrrec de l’actriu i directora de teatre, Joana Badia, amb la col·laboració de la Comissió del Camí de la Creu i la regidoria de Cultura de l’Ajuntament d’Altafulla.

SETMANA SANTA ALTAFULLA 2018. Del 26 de març al 3 d’abril

Esport – Tradició – Cultura – Música

DILLUNS 26

o    3r Campus Multiesportiu de Setmana Santa i Tecnificació Alberto Benito. Del 26 al 29 de març. De 9h a 14h. Informació i inscripcions: cealtafulla@gmail.com Estadi Municipal Joan Pijuan
o    Campus de Vela del 26 al 29 de març. Informació i inscripcions Club Marítim Altafulla

DIMARTS 27
o    Futbol cadet CE Altafulla & USA. A les 18h a l’Estadi Municipal Joan Pijuan

DIMECRES 28
o    Futbol femení CE Altafulla & USA. A les 18h a l’Estadi Municipal Joan Pijuan
o    XVIIIè Camí de la Creu. Viacrucis Vivent de la vida i la mort de Jesucrist. A les 20h. Plaça del pou

DIJOUS 29
o    Concert de música per a quatre violoncels. A les 22h a la plaça de l’Església

DIVENDRES 30

o    Via Crucis fins a l’Ermita de Sant Antoni. Recorregut des de l’Església de Sant Martí fins a l’Ermita de Sant Antoni. A les 9.00h. Església de Sant Martí (hi haurà un agent de la Policia Local a la rotonda del Castell; i un altre, a la rotonda de la Ronda amb Camí de l’Ermita)
o    Processó de Divendres Sant. Viacrucis del Sant Enterrament per diferents carrers del nucli històric d'Altafulla. A les 22h. Nucli històric (recorrerà la Placeta, Corraló de l’Espinac, carrer Mossèn Miquel Amorós, carrer de Dalt, carrer de l’Hostal, Martí d’Ardenya, Sant Martí, plaça del Pou, carrer Nou, carrer Lleó, Sant Martí, Baixada de la Torreta, Placeta i clourà altra vegada a l’Església de Sant Martí).         

DISSABTE 31
o    IV Pleamar Vintage Market d’Altafulla. Dies 31 de març i 1 d’abril. A partir de les 11h del matí al Parc Voramar. La primera fira mercat vintage de la Costa Daurada
o    Tradicional partit de futbol internacional Altafulla – Germany. A les 17h Estadi Municipal Joan Pijuan
o    Cantada de caramelles, a càrrec de la coral nous rebrots. A les 19:30h. Plaça dels vents

DIUMENGE 1 
      
o    IV Pleamar Vintage Market d’Altafulla. Dies 31 de març i 1 d’abril. A partir de les 11h del matí al Parc Voramar. La primera fira mercat vintage de la Costa Daurada
o    Cantada de caramelles, a càrrec de la coral nous rebrots. A les 12:30h, a la plaça de l’església,  i a les 20h, a la plaça del pou

DIMARTS 3
o    Festa local. Missa votiva i ballada de sardanes. A les 11.30h. Ermita de Sant Antoni
o    Jornada de portes obertes a la vil·la romana dels munts. Més informació mnat


Amb el suport de:
Diputació de TarragonaConsell Comarcal del TarragonèsConsorci Administració Oberta de Catalunya

Ajuntament d'Altafulla , Tots els drets reservats - Normes de privacitat - Qui som?