Notícies

26/02/2018

Paco Ibáñez omple de poesia i reivindicació el Casal La Violeta


El cantautor Paco Ibáñez, de 83 anys, va omplir ahir al vespre de poesia i reivindicació el Casal La Violeta d’Altafulla en el primer concert del Barnasants al municipi, en un recital que va durar dues hores. Amb un públic totalment entregat que va fer petita la sala –més de 350 persones van omplir la Violeta-, el cantautor valencià va acabar amb un dels himnes de la música contemporània com és “A galopar”.

Paco Ibáñez va interpretar poemes de Federico García Lorca, José Agustín Goytisolo, Luís Cernuda, García Márquez, Gustavo Adolfo Bécquer, León Felipe, Jorge Manrique, El Arcipreste de Hita i Rafael Alberti. Amb la fidelitat d’un públic incondicional, els assistents van emocionar-se especialment quan el veterà cantautor va entonar el “Txoria txori”, de Joxean Arce i Mikel Laboa, en una tarda on l’artista va cantar amb els quatre idiomes de l’Estat espanyol i ho va fer amb un nivell indiscutible.

Ibáñez va estar acompanyat en part del concert pel guitarrista Mario Bas, amb ‘Soldadito boliviano’, dedicada al Che Guevara, i que va ser també especialment aplaudida pel públic assistent; així com també la de Luis Cernuda amb “Un español habla de su tierra”, on Paco Ibáñez va aprofitar per diferenciar “la España de charanga y pandereta de la otra España republicana”. Gent vinguda d’arreu del territori va gaudir del concert de Paco Ibáñez a Altafulla on, un cop acabat, es van poder fotografia amb ell a la sortida del casal.

El segon i darrer concert del Barnasants a Altafulla serà l’actuació de Rusó Sala i Sakapatú, que presentaran el seu darrer disc el 8 d’abril a les 19h, també al Casal La Violeta. Es tracta d’un treball on canten a Víctor Jara i Violeta Parra de la mà de la dolça veu de l’empordanesa Rusó Sala i les harmonies renovades de Sakapatú, amb aires mediterranis i sud-americans. Les entrades es poden adquirir a un preu de 7 € a taquilla, i de 5 € en venda anticipada a través de barnasantstickets.cat.

Fotografia de Gemma Soldevila

 Amb el suport de:
Diputació de TarragonaConsell Comarcal del TarragonèsConsorci Administració Oberta de Catalunya

Ajuntament d'Altafulla , Tots els drets reservats - Normes de privacitat - Qui som?