Notícies

24/01/2018

El Consell Comarcal del Tarragonès i l’Ajuntament d’Altafulla lliuren els certificats del curs “Coneixement de la societat catalana”


El Consell Comarcal del Tarragonès ha lliurat aquest matí els certificats del curs “Coneixement de la societat catalana”, que s’ha impartit a Altafulla a través de la regidoria d’Educació de l’Ajuntament d’Altafulla.

E tracta d’un curs dirigit a persones immigrants que pretén donar-los a conèixer la societat en què vivim en àmbits com ara el marc jurídic, els drets i els deures dels ciutadans, els serveis, la cultura, i les tradicions, sempre amb el català com a llengua vehicular, amb la finalitat de millorar la integració, cohesió i convivència ciutadana .

El curs ha beneficiat un total de 32 persones, 29 dones -26 dones marroquines, una dona de la República del Congo, una altra de Colòmbia, i una altra de Síria-, i tres homes d’origen marroquí. Del total, 30 han rebut el certificat d’assistència. El curs també ha comptat amb el suport de sis voluntàries del municipi, que han atès els fills de les dones que han assistit al curs.

Des de la regidoria d’Educació de l’Ajuntament d’Altafulla, un cop acabada aquesta primera fase, es donarà continuïtat a través d’un programa formatiu que esdevingui un suport a la cohesió social i a la integració laboral del col·lectiu immigrat del municipi.

D’aquesta manera, més enllà d’aquest mòdul de coneixement de la societat catalana i del seu marc jurídic, la proposta també inclou formació obligatòria de cursos en català i castellà, un mòdul d’orientació laboral -que s’imparteix des de les oficines de Treball del Servei d’Ocupació de Catalunya (SOC)-, i un període de pràctiques en col·laboració amb les entitats municipals.

Tot aquest programa es desenvoluparà mitjançant l’Escola Municipal d’Adults, i amb la col·laboració del Departament de Benestar Social del Consell Comarcal. La segona fase del projecte passa per l’ampliació de l’oferta de cursos de català i castellà d’alfabetització. A partir de la primera setmana del mes de febrer, s’oferiran dues línies per cadascun d’ells. A hores d’ara hi ha 44 persones inscrites, i la voluntat és assolir la cinquantena aquesta mateixa setmana. La majoria de participants són dones d’origen marroquí.

Amb aquest nou projecte, l’Escola d’Adults d’Altafulla dóna resposta a una necessitat existent al municipi, alhora que estableix sinergies amb el Consell Comarcal del Tarragonès.  L’acte d’aquest dimecres ha comptat amb la presència del vicepresident de la institució comarcal, Antonio López.

 

 


Amb el suport de:
Diputació de TarragonaConsell Comarcal del TarragonèsConsorci Administració Oberta de Catalunya

Ajuntament d'Altafulla , Tots els drets reservats - Normes de privacitat - Qui som?