Notícies

21/08/2017

La XX Fira d’Artesans d’Altafulla rep més de 30.000 visitants


La Fira d’Artesans d’Altafulla ha tancat la seva 20a edició aquest diumenge amb més de 30.000 visitants, segons dades de la Policia Local. Després d’un inici convuls arran dels fets ocorreguts a Barcelona i Cambrils, la mostra, que va donar el tret de sortida el dijous i es va mantenir a mig gas fins el divendres, ha tornat a la normalitat el dissabte i el diumenge amb una gran afluència de públic.

El portaveu del Col·lectiu d’Artesans, Diego Spano, ha parlat de “dues de les jornades més potents que es recorden en les darreres edicions”. Una situació que ha permès mantenir la xifra dels anys anteriors que es marcaven des de l’organització.

Diego Spano ha agraït “la col·laboració dels paradistes, el públic, l’Ajuntament d’Altafulla, i la Policia Local d’Altafulla”, i ha destacat “la gran coordinació entre el Col·lectiu d’Artesans i la Policia Local”. També ha donat les gràcies als visitants “per la comprensió mostrada davant de la cancel·lació de les activitats lúdiques”.

El regidor de Turisme de l’Ajuntament d’Altafulla, Pere Gomés, també n’ha fet “una valoració molt positiva, tant a nivell d’organització, com de visitants i paradistes”. Un cap de setmana que “tanca el pont d’agost amb unes sensacions molt positives i amb ple total, i amb ganes d’afrontar el que resta d’estiu”.

La fira va arrencar el dijous amb un minut de silenci davant de les portes del Castell i amb una cercavila dels xanquers i la batucada Tympanum, que va recórrer les diferents zones instal·lades a les Eres. Durant la primera jornada també es va mantenir el contacontes del Patufet, a càrrec de Joana Badia, i el concert de la formació ‘Cèltic Quartet’.

La programació es va modificar a partir del divendres. En una reunió de crisi entre l’Ajuntament, el Col·lectiu d’Artesans, i la Policia Local, es va decidir suspendre tot tipus d’espectacle i d’acte lúdic; així com incrementar la presència policial als accessos i reforçar totes les possibles entrades amb vehicle per garantir-ne la seguretat ciutadana. Les parades, les mostres d’ofici, i l’espai d’oci infantil s’han mantingut fins aquest diumenge amb total normalitat.

Enguany, hi han pres part 120 estands, i la principal novetat ha estat la renovació del 80% de les mostres d’oficis, la majoria amb un espai dedicat a la canalla. Petits i grans han participat de diferents demostracions com ara picapedrer, fuster, ferrer, ceramista, o sarroner. Els visitants també han pogut gaudir de parades de joieria, moda, complements, pintura, sabons naturals, decoració, i joguines, entre moltes d’altres, així com d’una àmplia varietat gastronòmica.

Com és habitual, el públic també ha pogut visitar l’Exposició Col•lectiva del Cercle Artístic, i el Museu Etnogràfic. I coincidint, a més, amb la celebració del 20è aniversari, enguany s’ha instal•lat a les Eres la Mostra d’Art Martí Royo, en record al ceramista i escultor altafullenc, quan també es compleixen 20 anys de la seva mort. Amb motiu de la celebració, el Col·lectiu d’Artesans també ha editat un miler de monedes commemoratives de la mostra.

El nou èxit d’aquesta 20a edició, tant a nivell d’organització com de participació, torna a situar la Fira d’Artesans d’Altafulla entre les cinc millors mostres de tota Catalunya en aquest àmbit.

El Col·lectiu d’Artesans i l’Ajuntament tenen previst reunir-se en els propers dies per acabar-ne de fer balanç, i per començar a preparar un projecte que pretén dedicar una de les jornades de la Festa Major a aquests 20 anys de trajectòria. La voluntat és incloure-hi totes aquelles actuacions i aquells espectacles que s’han anul·lat al llarg d’aquests quatre dies de fira. 


Amb el suport de:
Diputació de TarragonaConsell Comarcal del TarragonèsConsorci Administració Oberta de Catalunya

Ajuntament d'Altafulla , Tots els drets reservats - Normes de privacitat - Qui som?