Notícies

18/08/2017

L’Ajuntament d’Altafulla condemna l’atemptat terrorista i mostra el seu suport als familiars de les víctimes


L’Ajuntament d’Altafulla ha convocat la ciutadania aquest divendres al migdia a les portes del consistori per condemnar l’atemptat terrorista que ha patit Barcelona aquest dijous a la tarda; així com els fets ocorreguts a les localitats d’Alcanar i Cambrils.
La plaça del Pou s’ha omplert de vilatans i vilatanes que s’han volgut sumar al crit per la pau, el respecte, la llibertat, i la democràcia.

13 víctimes mortals, 15 persones ferides greus, 23 amb lesions de gravetat menor i 42 amb ferides lleus és el balanç oficial, segons dades dels Mossos d’Esquadra i Protecció Civil.
Els fets van tenir lloc pels volts de les 17h de la tarda, quan una furgoneta va recórrer prop de 600 metres per la concorreguda Rambla de la capital catalana, i va atropellar tothom qui trobava al seu pas. El grup terrorista Daesh n’ha reivindicat l’autoria.

La concentració multitudinària davant de l’Ajuntament s’ha iniciat tot just després de les campanades de les 12 del migdia. Després dels cinc minuts de silenci, l’alcalde, Fèlix Alonso, ha estat l’encarregat de llegir el manifest de la Federació de Municipis de Catalunya (FMC) i l’Associació Catalana de Municipis (ACM).

El batlle ha expressat “el més enèrgic rebuig a l’atemptat”, ha transmès “el suport, escalf i estima a les víctimes, als seus familiars, i als seus amics”, i ha agraït la tasca “dels cossos d’emergències, de seguretat, mèdics, de prevenció, institucions i organitzacions, empreses i entitats ciutadanes; així com a totes les persones que hi ha col·laborat a títol individual”.

Ha lamentat que “el terrorisme vol amenaçar la societat de convivència de Catalunya, Espanya, Europa, i gran part del món”, però ha assegurat que “nosaltres no permetrem posar en crisi el nostre model de pau i llibertat”. Ha sentenciat que “no canviaran la voluntat de viure en una Altafulla oberta, respectuosa amb totes les formes de pensar, la democràcia, la llibertat, i la pau”.
La lectura ha culminat amb uns llargs aplaudiments. Les banderes onegen a mig pal al balcó de l’Ajuntament en senyal de condol.

Paral·lelament, en una reunió de crisi celebrada a primera hora d’aquest matí entre el govern, l’oposició, el sotsinspector de la Policia Local, el portaveu del Col·lectiu d’Artesans, i el coordinador de la Brigada Municipal, s’ha acordat mantenir la celebració de la XX Fira d’Artesans fins diumenge 20 d’agost, en l’horari previst inicialment, de 18h a 24h. Com a mesura cautelar i de respecte a les víctimes, però, s’ha decidit suspendre tot tipus d’espectacle o acte lúdic, ja siguin tallers infantils o actuacions musicals. 

Durant els tres dies que resten de fira, s’incrementarà la presència policial als accessos, i es reforçaran totes les possibles entrades amb vehicle per garantir-ne la seguretat ciutadana.


 

Amb el suport de:
Diputació de TarragonaConsell Comarcal del TarragonèsConsorci Administració Oberta de Catalunya

Ajuntament d'Altafulla , Tots els drets reservats - Normes de privacitat - Qui som?