Notícies

28/07/2017

La platja del Canyadell, distingida una vegada més com a "Platja Verge" per Ecologistes en Acció


Ecologistes en Acció de Catalunya – Grup Ecologistes en Acció de Tarragona i l’Ebre (GETE) han tornat a premiar a la platja del Canyadell, entorn natural compartit pels municipis d’Altafulla i Torredembarra, com a “Platja Verge”. Aquest reconeixement s’ha fet públic aquest migdia en el decurs de la 8a edició de la campanya “Platges Verges”, un programa que té com a objectiu mantenir indrets del litoral verges, reconeixent a les administracions i entitats ecologistes el treball i l’esforç per mantenir-les. L’acte de lliurament dels guardons ha tingut lloc enguany a Altafulla, a la Sala de Plens de l’Ajuntament, i ha estat encapçalat pel regidor de Turisme, Pere Gomés, com a representant de la seu amfitriona; Miquel Llop, president de GETE, i Eloi Nolla, coordinador de GETE, i la regidora de Medi Ambient, Montse Castellarnau.

El regidor de Turisme, Pere Gomés, s’ha mostrat satisfet per la distinció un any més i ha agraït la tasca de GETE en la conservació d’aquests espais naturals. Per la seva banda, la regidora de Medi Ambient d’Altafulla, Montse Castellarnau, també ha fet una crida a salvaguardar aquestes platges amb la més mínima intervenció humana.

Al Baix Gaià, també s’han premiat les platges del Gorg de Creixell i la dels Muntanyans de La Torre. Per tal d’optar a aquesta distinció, les platges han de complir diferents requisits com ara respectar i mantenir el seu estat natural i els valors de fauna i flora, tenir una mínima intervenció antròpica, prohibir l’accés amb vehicle de motor a menys de 200 metres de la zona de domini públic marítim terrestre, i tenir alguna figura de protecció mediambiental oficial.

Pel que fa a la demarcació de Tarragona, s’han distingit un total de 22 platges, i per municipis, l’Ametlla de Mar, amb set, és el que n’ha rebut més, amb les platges de l’Estany Podrit, Torrent del Pi, platja de Santes Creus, Cala de La Llenya, Caleta del Cap de l’Àliga, platja de l’Illot, i la platja de Port Olivet. La resta de platges premiades estan a Alcanar (Timbes de Sòl de Riu i Aiguamolls de Sòl de Riu); Deltebre (La Bassa de l’Arena, La Marquesa i La Punta del Fangar); L’Ampolla (Cala Maria i Cala Capellans); Tarragona (Cala Jovera), que ha estat atorgat a l’Associació Mediambiental La Sínia que és qui gestiona l’espai i qui va presentar la candidatura; Viladecans (Platja del Remolar i La Pineda de Cal Francès); Sant Jaume d’Enveja (El Serrallo); Sant Carles de La Ràpita (Platja del Trabucador), i Amposta (Els Eucaliptus).

Per acabar, Ecologistes en Acció també ha fet un reconeixement al grup de Greenpeace de Tarragona i l’Ebre per la seva feina duta a terme a les platges tarragonines durant la campanya “No Plàstics” a favor de la preservació del litoral.
Amb el suport de:
Diputació de TarragonaConsell Comarcal del TarragonèsConsorci Administració Oberta de Catalunya

Ajuntament d'Altafulla , Tots els drets reservats - Normes de privacitat - Qui som?