Notícies

22/06/2017

Altafulla serà l’escenari de dos dels concerts simfònics i de cambra del I Festival Internacional de Música de la Costa Daurada


La plaça de l’Església i el Museu d’Altafulla, a través de la regidoria de Cultura de l’Ajuntament, que encapçala l’edil Montse Castellarnau, seran els escenaris els dies 12 i 26 de juliol de dos dels concerts de música clàssica del I Festival Internacional de Música de la Costa Daurada, que tindrà lloc aquest estiu, del 8 de juliol al 15 d’agost, a diversos espais del litoral tarragoní, comptant, en la seva primera edició, amb la participació dels municipis de Tarragona, Torredembarra, Santa Coloma de Queralt, Altafulla, Creixell, Montblanc, Roda de Berà, Vilanova d'Escornalbou, Valls, Cambrils i Salou, epicentre de l’esdeveniment.

D’aquesta manera, Dúo Leopolis, amb violí i piano (12 de juliol, a la plaça de l'Església); i Svetlana Tovstukha (26 de juliol, al Museu d'Altafulla / Pallissa de l'Era del Senyor), amb violoncel, seran els encarregats de portar al bell mig de la Vila Closa el programa simfònic a partir de les 20:30h, i amb una entrada simbòlica de 5€. La regidora de Cultura, Montse Castellarnau, ha remarcat que Altafulla segueix apostant per un programa cultural i festiu de qualitat amb la finalitat de democratitzar la cultura i fer-la més propera i amena a la ciutadania en espais d’un elevat interès patrimonial. Prova d’això, és l’aposta ferma de continuar organitzant certàmens com el Barnasants, el Festival Internacional de Música d’Altafulla, l’Altacústic o el cicle Escena Teatre, on aquests tres darrers tornaran a aterrar a Altafulla un estiu més.

Precisament, el Festival Internacional de Música de la Costa Daurada (www.saloumusicfestival.com) compleix també aquests objectius com ara promoure i divulgar la música clàssica amb una oferta musical d’alta qualitat tot descobrint espais emblemàtics; apropar la formació musical especialitzada a l’àmbit de la interpretació professional; oferir programes de proximitat, assequibles i oberts a tots els públics, i al mateix temps, disposar d’un programa proper, amè i de proximitat en espais de gran bellesa.

El cartell a Altafulla


Dúo Leopolis

Duet de violí i piano format a Ucraïna i Espanya amb la voluntat de divulgar el repertori dels compositors més representatius dels nacionalismes musicals d’Espanya i Ucraïna, com és el cas d’Enric Granados, Enric Morera, Pau Casals, Victor Kosenko, Mykola Lysenko, Stanislav Lyudkievich, entre molts d’altres. Han actuat a gran part de la geografia europea així com a diverses ciutats de Mèxic i Sud-Amèrica.


Svetlana Tovstukha

Llicenciada en violoncel pel Conservatori Superior de Música de Kazan, ha desenvolupat una brillant activitat concertista per tota Europa, actuant en prestigiosos festivals de música, on rep una clamorosa ovació de públic i crítica.

Va guanyar diferents premis nacionals i internacionals de gran prestigi. Als anys 90 va realitzar un Màster al Trinity College of Music i va formalitzar els seus estudis a l'Escola Superior de Música "Reina Sofia" de Madrid. Ha actuat com a solista amb formacions tant prestigioses com l'Orquestra Filharmònica de Kazan, l'Orquestra de la Societat de Concerts de Barcelona, l'Orquestra del Festival de Bromley, l'Orquestra Simfònica del Vallès, la Barcelona Simfonieta i l' Orquestra Filharmònica Estatal de Rivne, entre d'altres. Actualment és professora de l'AIMB - Acadèmia Internacional de Música de Barcelona.

 


Amb el suport de:
Diputació de TarragonaConsell Comarcal del TarragonèsConsorci Administració Oberta de Catalunya

Ajuntament d'Altafulla , Tots els drets reservats - Normes de privacitat - Qui som?