Notícies

10/05/2017

La ruta gastronòmica “La Xoixeta. Tapes Bruixes Altafulla” reparteix més de 7.000 racions en dues setmanes


La regidoria de Comerç i Consum de l’Ajuntament d’Altafulla, que encapçala l’edil Jaume Sànchez, ha fet un balanç molt positiu de la segona edició de la ruta gastronòmica “la Xoixeta. Tapes Bruixes Altafulla” que ha repartit en dues setmanes més de 7.000 racions que han ofert 20 restaurants i bars del municipi del 13 al 30 d’abril. Aquest matí s’ha donat a conèixer la tapa més votada pels comensals que han tastat la totalitat dels plats de la mostra. El premi ha recaigut en la tapa “Fals niu de corb”, del restaurant l’Ermita d’Altafulla, feta a base de parmentier, verduretes, bacallà i ou de guatlla amb fils de porro i dues salses de romesco.


El regidor de Comerç, Jaume Sánchez, ha valorat molt positivament aquesta segona edició en què “s’ha complert l’objectiu que buscàvem que era que la gent anés fent ruta pels restaurants ubicats tant a la platja com al poble i que es creés sinergies entre ells amb la finalitat de donar-los a conèixer”. Així ho ha corroborat el mateix gerent del restaurant l’Ermita, Xavier Valldosera, que al mateix temps s’ha mostrat orgullós d’haver assolit la fita d’oferir la tapa que més ha agradat al públic, i ha agraït també a la gent que l’ha tastat i especialment ha conegut l’establiment, ubicat a la mateixa Ermita de la Muntanya de Sant Antoni. El seu cuiner, Milen Rahnev, n’ha destacat la seva acurada elaboració.


El regidor de Comerç també ha remarcat el paper dinamitzador que ha protagonitzat la figura de la Xoixeta que, com a novetat enguany, la bruixa més popular de la vila es passejava pels bars i restaurants participants animant als visitants. Jaume Sànchez ha destacat també l’elaboració acurada de totes les tapes subratllant la seva qualitat i presentació. En aquest sentit, les tres tapes més votades han estat el “Fals niu de corb”, del restaurant l’Ermita; “L’olla de la poció del Voramar”, del restaurant Voramar Cal Vitali (guanyador de l’edició anterior), i “La boleta màgica”, del restaurant hotel Oreneta.


Per últim, cal destacar també que el Grup Estrella DAMM va sortejar deu lots dels seus productes a 10 persones que van completar el llibret amb el tast de les 20 tapes de la mostra. Aquestes persones, vingudes de diferents punts del territori han estat: Teresa Santiagogonzález, Teresa Moralí, Sabela Lázaro, Manel Forés, Maria Rosario Solís, Emilia Vicente, Carmen Casaubont, Àgueda Gómez, Roger Molina, i Maria Garcia.


Els 20 restaurants i bars que hi ha participat han estat Voramar “Cal Vitali”, Braser del mar, La mar de tapes, Pont de mar, Club Marítim Altafulla, La taberna del mar, Hotel Yola “El tiberi”, Bolero, A. Caravela, La taberna del Quatre, La Perla, La toque, Les bruixes, Solocomo, Cal Cano, Salsa, K la yaya, Pati dels tarongers, Hotel Oreneta, i L’Ermita d’Altafulla. La mostra està organitzada per la regidoria de Comerç de l’Ajuntament d’Altafulla, amb la col·laboració d’Estrella Damm, Tarragona 2018, i el Consorci Turístic del Baix Gaià.
 


Amb el suport de:
Diputació de TarragonaConsell Comarcal del TarragonèsConsorci Administració Oberta de Catalunya

Ajuntament d'Altafulla , Tots els drets reservats - Normes de privacitat - Qui som?