Notícies

01/03/2017

Altafulla se suma al Dia Internacional de les Dones amb un ampli programa d’activitats fins el 25 de març


La regidoria de Polítiques de Gènere de l’Ajuntament d’Altafulla, que encapçala l’edil Marisa Méndez-Vigo, ha programat un ampli ventall d’activitats per commemorar el Dia Internacional de les Dones, el 8 de març, que s’allargarà fins el 25 de març. Per això ha comptat amb la implicació de moltes entitats del municipi amb l’objectiu comú de reivindicar el paper important i destacat de la dona en la societat del segle XXI.

 

La primera activitat començarà aquest divendres, 3 de març, amb la conferència “Professions, aficions i dona”, a càrrec de l’actriu i directora de teatre Joana Badia. Aquest acte, organitzat per l’Ateneu Cultural de Dones d’Altafulla, començarà a les 18:30h al Centre d’Entitats, al Parc del Comunidor. A aquest acte, el seguirà, el dilluns, 6 de març, el taller “Vine a cosir u n ós per als nens i nenes refugiats de Grècia”, organitzat per l’Ateneu Cultural de Dones d’Altafulla, en favor de l’ONG Acción Planetaria. Serà de 18h a 19.30h al Centre d’Entitats.

 

Els actes centrals de la commemoració seran el dimecres 8 de març, Dia Internacional de les Dones, on al matí s’organitzarà, també a càrrec de l’Ateneu, la caminada des d’Altafulla fins al Far de Torredembarra, amb dinar i lectura del manifest de l’Institut Català de la Dona; i a les 19h, es procedirà a l’acte institucional que organitza l’Ajuntament d’Altafulla, amb la lectura del manifest del Dia Internacional de les Dones.  En acabar, tindrà lloc la projecció de la pel·lícula “Les sufragistes”, dirigida per Sarah Gavron, amb Meryl Streep, Carey Mulligan i Helena Bonham Carter.

 

Ja dissabte 11 de març, a la sala de plens del consistori i a les 17h, hi haurà la xerrada col·loqui “Deficiencias del mercado laboral desde la perspectiva de genero”, amb la participació de Loli Reviriego, Verónica Masdeu, Justine Abellan i Marianella Yanes. És un acte que organitza Podem Altafulla.

 

La setmana següent, divendres, 17 de març, a les 18.30h al Centre d’Entitats, tindrà lloc una nova conferència sota el títol “Què és la macrobiòtica i la dietètica energètica? Quin benefici té per a les dones?”, a càrrec de Xavier Español, del Centre de Teràpies Requilibri. És un acte que organitza l’Ateneu Cultural de Dones.

 

L’endemà, dissabte 18 de març, a les 18h al Casal Maria Porter (Placeta 16), se celebrarà la xerrada “El moviment d’alliberament de la dona al kurdistan”, a càrrec d’Azadi, Plataforma en Solidaritat amb el Poble Kurd. Organitza l’EINA.

 

El programa acabarà el dissabte 25 de març, a les 19h a la Pallissa de l’Era del Senyor, amb el Teatre-Fòrum “Teatre+Dona”, amb el grup +Aprop, que organitza l’ONG Mans per l’Acció Solidària d’Altafulla.

 

D’altra banda, en la vessant esportiva, el dimarts 7 de març, a partir de les 18h al Castell d’Altafulla, s’oferirà l’entrenament de Naturfit, a càrrec del Consell Comarcal del Tarragonès i la regidoria d’Esports de l’Ajuntament d’Altafulla.

 

Des del Club Bàsquet Altafulla també participaran en la “9a Setmana de la Igualtat: Dones i Esport 2017”, amb l’activitat “De nena a dona, creixent jugant a bàsquet”, que se celebrarà el dimecres 8 de març, de 20h a 21h al Pavelló Municipal d’Altafulla, i consistirà en una sessió d’entrenament a portes obertes. També organitzarà a les escoles del municipi una xerrada sobre l’equip Junior Femení del club.
 

 


Amb el suport de:
Diputació de TarragonaConsell Comarcal del TarragonèsConsorci Administració Oberta de Catalunya

Ajuntament d'Altafulla , Tots els drets reservats - Normes de privacitat - Qui som?