Notícies

24/02/2017

Altafulla finalitza la primera fase de redacció del Pla d’Acció per a l’Energia Sostenible (PAES)


L’Ajuntament d’Altafulla ha finalitzat la primera fase de l’elaboració d’un Pla d’Acció per a l’Energia Sostenible (PAES), que serà l’eina que guiarà al municipi a arribar al 2020 amb un 20 % menys de les emissions de gasos d’efecte hivernacle (GEH) respecte el 2005, complint amb els compromisos adquirits en el marc del Pacte d’Alcaldes.

 

Aquesta primera fase ha consistit en realitzar un inventari municipal de consums energètics i d’emissions de GEH associades als principals sectors d'activitat. L’inventari ha permès detectar els sectors que tenen major impacte a nivell d’emissions, com són el transport i el sector domèstic, causants del 44% i 27% de les emissions, respectivament.

 

En aquesta mateixa línia, l’inventari ha permès conèixer el total d’emissions de GEH del 2005, que es comptabilitzen en 23.191 t CO2, i calcular el 20 % de reducció pel 2020 a què es van comprometre el 2015 quan van signar el Pacte

d’Alcaldes.

 

Per aconseguir aquesta reducció del 20 % que correspon a 4.638 t CO2, l’Ajuntament d’Altafulla portarà a terme diverses accions, tant en l’àmbit municipal, com del propi Ajuntament, sobre els sectors d’afectació del PAES com són el terciari, el residencial, el transport i el tractament de residus.

 

L’Ajuntament d’Altafulla ja ha iniciat la segona fase on es definirà el Pla d’Acció que ha de permetre assolir els objectius de reducció establerts. Properament es convocarà un procés de participació ciutadana per definir el Pla d’Acció. 


Amb el suport de:
Diputació de TarragonaConsell Comarcal del TarragonèsConsorci Administració Oberta de Catalunya

Ajuntament d'Altafulla , Tots els drets reservats - Normes de privacitat - Qui som?