Ets a: Portada > Entitats esportives

Entitats esportives

Altafulla és una de les poblacions més riques pel que respecte fa a nombre d’entitats en relació al seu nombre d’habitants. Moltes són les associacions culturals i esportives que donen vida al nostre poble. Més d’una desena d’aquestes últimes formen part actualment del Consell Sectorial d’Esports del nostre municipi.
 
 
Prop de 200 esportistes fan d’aquesta Entitat un dels clubs més nombrosos de la província pel que respecte al nombre de soci/es i practicants. Se situa com el club amb major participació en les proves populars més destacades del nostre entorn, com poden ser la Sant Silvestre i la Mitja Marató de Tarragona. En ambdós casos aconseguint la victòria individual i fins i tot per equips (1r Classificat Femení per Clubs 2010). Cal destacar l’important nombre de triatletes que agrupa aquesta entitat dins del seu col·lectiu.

 
 
Organitzadors de la Cursa de l’1 de Maig, col·laboren en la Triatló, el Cros d’El Roquissar i la Marxa dels Castells del Baix Gaià. Alguns dels seus socis/es són els responsables de l’organització d’esdeveniments a la ciutat de Barcelona, com el Meeting Català de Veteranes i Veterans, el Cros Contra les Violències de Gènere o el Km de les Corts. També han participat com a voluntariat en l’organització d’altres proves (Mitja Marató de Tarragona, Cambrils, Salou i Marató Costa Daurada).
 
 
 
Amb més de 25 anys d’història, aquesta entitat és pionera al nostre municipi de la pràctica esportiva popular. Més de 250 socis i sòcies, que gaudeixen d’activitats setmanals de ciclisme en carretera, bicicleta de muntanya, sortides infantils i senderisme. Participants també en categories federades, els seus socis i sòcies es desplacen per diferents indrets per prendre part a les marxes cicloturistes de més prestigi nacional i internacional. Organitzadors de les pedalades populars que tenen lloc al nostre municipi, col·laboren amb l’ajuntament en l’organització de la Triatló, la Cursa de BTT per Relleus i la Marxa dels Castells.

 
 
Centre d'Entitats, al Parc del Comunidor
Apartat de correus 55
 
 
Aquesta entitat que aplega a 770 socis i sòcies, es caracteritza per ser un dels club amb major capacitat organitzativa del nostre entorn. A banda de les regates de club, que es realitzen cada setmana, la seva activitat s’amplia amb els campionats d’alt nivell i les regates del circuit oficial de la Federació Catalana que tenen lloc al llarg de la temporada. La seva contribució a la difusió de l’esport entre els més joves és molt important, ja que des de fa 3 anys col·labora amb les escoles del poble en el programa de foment de la Vela Escolar dins de l’horari lectiu, el fet que suposa que tots els nens i nenes escolaritzats a Altafulla tindran coneixement d’aquest esport.

 
 
En aquest moments, i gràcies al treball en el camp de la promoció esportiva per part del Club hi ha un esportista dins del pla d’Alt Rendiment de Catalunya. El Club Marítim d’Altafulla és, també, una de les entitats que col·labora en l’organització de la Triatló d’Altafulla i entre els seus socis consta el grup NadaPedalaCorre que fomenta la pràctica d’aquest esport.
 
Carrer dels Pescadors
977 65 02 63
 
 
Altafulla té l’orgull de comptar amb l’equip femení de superior categoria a la província de Tarragona. A banda d’aquest equip que milita a la Divisió d’Honor Catalana, el Club compta amb 8 equips federats més que participen en diferents categories, tenint especial rellevància les de promoció esportiva.


 
Organitzadors de diferents esdeveniments com el Torneig Cadet Nacional (2011), les 24 hores de Futbol sala femení i masculí, i el Torneig de Nadal de Promoció, fan d’aquesta entitat un referent organitzatiu dins del món d’aquest esport.
 
Plaça de La Pedrera, 3. Baixos
626659271
 
Club Tennis Taula Altafulla
 
Aquest club, un dels més antics de la nostra població ha format des de l’any 1976 a molts del jugadors d’Altafulla. El seu equip sènior participa regularment a la lliga federada provincial i milita actualment en la 2a categoria d’aquesta lliga. Aquesta entitat és co-responsable de l’organització de la trobada escolar Escola El Roquissar, una de les úniques dues que se celebren al llarg de l’any a la nostra comarca, i que aplega a més de 60 esportistes de totes les edats.
 
626595868
 
 
Un dels Clubs de futbol amb més història de Tarragona. Nascut l’any 1923, actualment manté equips en categoria absoluta, juvenil i noies. Durant molts anys, única entitat esportiva de la nostra població, va ser el motor de formació dels nostres vilatans.


 
Camí de l’Oliverot s/n
686982842
 
Club Dòmino Altafulla
 
Aquesta entitat que s’ha afegit darrerament al Consell Sectorial d’Esports, és una de les més victorioses del nostre poble. Aquest mateix any s’ha proclamat Campió d’Espanya per Parelles, representant a la federació de Tarragona. Amb prop de 100 jugadors/es associats, aquest Club fundat a l’any 2004, organitza 2 dels Open de domino més importants de les nostres comarques.


 
626246952
 
Club Bàsquet Altafulla
 
Entitat creada el 2010 que compta amb equips femenins i masculins de totes les categories, de prebenjamí (P5) a cadet i veterans, que participen a les lligues del Consell Esportiu del Tarragonès i de la Federació Catalana de Bàsquet. El Club compta amb uns 150 jugadors i socis.

Al llarg de la temporada, el Club Bàsquet Altafulla organitza els següents campus: de pretemporada (setembre), de tecnificació (per Setmana Santa) i d'estiu. A més de les següents activitats: excursions, assistència a tornejos i Diada del Bàsquet en què participen equips de la província i que aplega més de 300 jugadors i jugadores. Des de fa dos anys, organitza el Torneig d'Estiu 3x3 de bàsquet.


 
Centre d'Entitats, al Parc del Comunidor
679740770


Amb el suport de:
Diputació de TarragonaConsell Comarcal del TarragonèsConsorci Administració Oberta de Catalunya

Ajuntament d'Altafulla , Tots els drets reservats - Normes de privacitat - Qui som?