Ets a: Portada > Activitats i serveis

Activitats i serveis

Triatló
Altafulla és seu d’una de les vuit proves que conformen el circuït SERTRI, que organitza la Federació Espanyola de Triatló i la Cadena SER. L’objectiu d’aquest circuït és la promoció a nivell estatal de l’esport de la triatló. La competició que se celebra a Altafulla és la quarta prova d’aquest circuït estatal amb seus com ara Gijón, Valladolid, Bilbao, Saragossa, Badajoz, Madrid i Màlaga.
La prova compta amb més de 500 participants que gaudeixen d’un recorregut que combina la pràctica esportiva amb la descoberta del nostre passat romà.

Beach Volley
Altafulla és seu del millor Beach Volley de Catalunya, i és una de les proves esportives que formen part del Circuït Català de la Federació Catalana de Beach Volley i del Campionat d’Espanya de la Real Federació Espanyola de Beach Volley. Altafulla esdevé seu d’aquesta prova juntament amb les ciutats de Masnou, Cambrils, Platja d’Aro, Sitges, Viladecans i Salou.
El torneig, amb el suport de la Federació Catalana de Voleibol, està dirigit a jugadors d’alt nivell competitiu, tant en les categories masculina com femenina. Compta amb la participació de més de 100 esportistes de primer nivell, distribuïts en 20 equips femenins i 40 masculins, entre ells jugadors i jugadores de la Superlliga Espanyola de Vòlei en pista i esportistes que han estat olímpics. La competició es desenvolupa el primer cap de setmana d’agost en una competició non-stop.
Vela
Altafulla és seu habitual de diferents campionats i proves del circuït oficial de la Federació Catalana i Espanyola de Vela. Les regates de primer nivell organitzades a Altafulla els darrers anys han estat:
Campionat de Catalunya de Patí de Vela 2005
Campionat de Catalunya de Catamarans 2006 i 2008
Campionat d’Espanya de Patí de Vela (sènior i júnior) 2010
El Club Marítim Altafulla organitza més de 10 regates cada any que formen part dels circuits oficials de la Federació Catalana de Vela i que són classificatòries per a les corresponents classes.
Aquesta activitat tindrà continuïtat aquest 2012 amb les següents competicions de primer nivell:
Campionat de Catalunya de Patí de Vela, 2 i 3 de juny 2012
Campionat de Catalunya de Windsurf Techno 293, 9 i 10 de juny
Campionat de Catalunya d’Optimist G3, 16 i 17 de juny
Futbol Sala
Altafulla ha acollit el 2011 un dels tornejos més importants del calendari nacional a nivell de promoció. Els equips del FC Barcelona, Caja Segovia, CD Benicarló, Marfil Santa Coloma FS, CFS Altafulla, entre d’altres conjunts, han disputat competicions a les instal·lacions del Pavelló Municipal d’Altafulla.
L’organització de tornejos com aquest és fruit de la tradició d’Altafulla en aquest esport. En aquests moments, el Club Futbol Sala Altafulla té l’equip femení a la lliga Divisió d’Honor Catalana, fita que va aconseguir a la temporada 2009-2010. I d’altra banda, l’equip sènior masculí milita a la Tercera Divisió Nacional, ascens aconseguit la temporada 2011-2012.
Esport Popular
Altafulla és un referent de l’esport popular. A banda de les competicions d’alt nivell són moltes altres les que, amb caire popular, s’organitzen a la nostra població.
Vela escolar
Des del 2009, l’alumnat dels centres educatius d’Altafulla realitzen pràctiques de vela dins de l’horari escolar i es familiaritzen amb el mitjà aquàtic. L’activitat es realitza en dos cursos consecutius, un de descoberta, i un altre, de perfeccionament. A més, també es realitza un curs de formació específic per als mestres del municipi perquè també esdevinguin partícips del projecte.
Cursa 1 de Maig
Nascuda l’any 2008, s’ha situat com un referent dins de l’atletisme popular, tant en categoria sènior com en categories de promoció. Més de 600 nens i nenes, a més de 400 adults, fan d’aquesta cursa atlètica una festa de l’esport popular any rere any. Els millors i les millors atletes populars es barregen amb aquells que s’inicien en la pràctica esportiva, aconseguint que el nostre municipi visqui l’esport d’una manera especial.
Marxa dels Castells del Baix Gaià
Aquesta iniciativa, nascuda amb la intenció de promocionar l’activitat física no competitiva i al mateix temps de descobrir l’entorn del nostre poble, ha agrupat més de 500 participants amb un 45 per cent de participació femenina. L’objectiu és gaudir de la natura descobrint alguns dels castells més emblemàtics del Baix Gaià en un recorregut de 24 quilòmetres caminant.
24 h d’estiu de Futbol Sala
Un clàssic ja en la promoció d’aquest esport, tant en categoria masculina com femenina. El mes de juliol serveix perquè alguns dels millors equips de la comarca puguin mesurar-se entre ells a la vegada que els aficionats més populars puguin enfrontar-se a equips ja consolidats.
Trobada de Bàsquet La Portalada – Altafulla
Més de 300 nens i nenes s’apleguen en aquesta jornada de promoció del bàsquet. Des dels 5 anys fins als 12, competeixen en una campionat non-stop on a banda de les escoles d’Altafulla també hi participen d’altres de Tarragona, Reus i Torredembarra.
Trobada de Tennis Taula El Roquissar – Altafulla
Una de les dues úniques trobades que se celebren a la nostra comarca: nens i nenes descobrint l’esport del tennis taula, des dels 6 anys i amb la participació d’escoles d’Altafulla, Torredembarra, Tarragona i La Canonja.
Cros El Roquissar – Altafulla
Amb pocs anys de vida, aquest cros és l’únic que forma part del circuït del Consell Comarcal del Tarragonès, al nord de la ciutat de Tarragona, i que aplega a més de 400 nens i nenes de tots els indrets de la comarca. Des de la seva primera edició ha assolit un gran èxit de participació i organitzatiu.
Torneig 3x3 de Bàsquet
Com cada any, aquest torneig amenitza les tardes del mes d’agost. Compta amb categories infantils i sènior, tant en la seva modalitat masculina com femenina. La prova està organitzada pel Club Bàsquet Altafulla i es juga al Parc del Canal, a Baix a Mar.
Trobada Bàdminton – Institut Altafulla
El bàdminton és un esport nou a Altafulla on ja el practiquen els nostres joves dins del programa educatiu de l’Institut. Té continuïtat en una trobada escolar, que s’organitza al nostre municipi i esdevé una de les dues que només es realitzen a la nostra comarca.
Final Jocs Esportius Escolars Curses d’Orientació
Altafulla és la seu també de la final comarcal dels Jocs Esportius Escolars, classificatoris per al Campionat de Catalunya de curses d’orientació. La prova es desenvolupa a la muntanya de Sant Antoni que ja ha estat cartografiada per a aquest esdeveniment. Els nens i les nenes de les escoles i l’Institut d’Altafulla reben classes específiques per a poder participar en aquesta prova.
Final Jocs Esportius Escolars de Futbol Sala
Altafulla alberga la fase final comarcal dels Jocs Esportius Escolars de Catalunya d’aquest esport. La seu de la mateixa és el Pavelló Municipal d’Esports i l’organització va a càrrec del Consell Esportiu del Tarragonès, amb la col·laboració de l’Ajuntament d’Altafulla.
Cursa BTT per relleus
Amb la col·laboració de la Penya Ciclista d’Altafulla, un circuït tancat a la muntanya de Sant Antoni d’Altafulla és el marc on es desenvolupa aquesta original cursa en què equips de tres ciclistes fan relleus intentant donar el màxim de voltes possibles en un termini de 90 minuts.


Amb el suport de:
Diputació de TarragonaConsell Comarcal del TarragonèsConsorci Administració Oberta de Catalunya

Ajuntament d'Altafulla , Tots els drets reservats - Normes de privacitat - Qui som?