Activitats esportives

27/09/2014

Més de 200 ciclistes inauguren el parc de BTT d’Altafulla


El parc de BTT d’Altafulla ja és una realitat. La regidoria d’Activitat Física i Esport, encapçalada pel regidor Guillermo Alonso, ha inaugurat el nou espai de la zona de Safranars aquest dissabte al migdia.
L’acte ha estat precedit per una bicicletada popular que ha arrencat des de davant del Castell i ha aplegat a més 200 persones. En arribar al parc, un cop s’ha donat el tret de sortida després de les paraules del regidor i del descobriment d’un panell amb el mapa i els itineraris fixats, la canalla de seguida s’ha endinsat a la traçada del circuit.
Aquest es tracta d’un nou projecte, pioner a les rodalies, per a petits i adolescents que ha d’actuar com a element dinamitzador de la coneixença d’aquest esport i de la pràctica del ciclisme, amb obstacles en general.
El parc de BTT dels Safranars està recomanat per a nens i nenes de sis a dotze anys. Està dissenyat perquè hi convisquin tres circuits diferents. El “Verd” de dificultat més baixa, el “Blau” de complexitat mitjana i el “Vermell” dissenyat per a un ús i domini de la bicicleta de muntanya més alt. Està prohibit recorre’l sense casc i cal respectar els sentits de marxa establerts.
Situat a l’entorn del parc infantil de la Ronda, esdevé una revalorització de l’espai a nivell lúdic i esportiu. L’any passat ja va acollir les proves d’orientació de la Copa de Tarragona. D’aquesta manera, el consistori creu que farà possible que el parc de Safranars poc a poc es vagi convertint en un lloc de referència per a la pràctica de l’esport.
Cal dir que s’ha respectat la utilització més festiva de l’espai tot complementant-ho amb un element atractiu i nou tant a la vila com a les rodalies. Segons el regidor Guillermo Alonso, aquesta és una nova mostra de com donar utilitat social als terrenys que, per diferents motius, estan en desús.
Amb un aprofitament dels propis recursos de la zona i la conseqüent senyalització, el cost de les noves instal·lacions ha estat gairebé zero.

Amb el suport de:
Diputació de TarragonaConsell Comarcal del TarragonèsConsorci Administració Oberta de Catalunya

Ajuntament d'Altafulla , Tots els drets reservats - Normes de privacitat - Qui som?