Activitats esportives

26/05/2014

El triatló aconsegueix mobilitzar a Altafulla més de 300 voluntaris


El Campionat d'Espanya de Triatló i Aquatló ha aconseguit mobilitzar més de 300 voluntaris que desinteressadament han fet possible que les proves s'hagin pogut desenvolupar amb un gran èxit d'organització. La mateixa Federació Espanyol de Triatló ha elogiat la capacitat humana de la vila a l'hora d'organitzar grans esdeveniments com aquests.

Altafulla corona a Paula García Godín i Nan Oliveras

El municipi d'Altafulla ha coronat a dos espectaculars atletes com ara Paula García Godín i Nan Oliveras com a campions d'Espanya de Triatló Sprint en categoria elit. El cel ennuvolat i el vent no han pogut impedir encaminar als triatletes cap a la glòria en una de les competicions més trepidants del calendari de la Federació Espanyola de Triatló. Tot això ha discorregut per un escenari de somni com és la vila d’Altafulla, seu també dels propers Jocs del Mediterrani 2017.

En la competició elit femenina, Anna Godoy demostrava el seu gran nivell a l'aigua, sortint en primera posició després de la disputa dels 750 m de natació. Godoy restava al capdavant en el començament del tram ciclista, conservant la renda obtinguda durant la natació. Arribats a la T2, la neozelandesa Anneke Forrest Jenkins liderava la carrera, imposant la seva forta gambada sobre la resta de rivals. Ningú aconseguiria doblegar a la triatleta del Cidade de Lugo Fluvial en el seu camí cap a la recta de meta, per finalment endur-se la victòria en aquesta prova.

Mentre que l'espanyola Paula García Godín (C.T. Diablillos de Rivas) en un brillant últim sector de carrera a peu, recuperava posicions fins a col•locar-se segona, per creuar la línia de meta i convertir-se en la campiona espanyola de l'edició 2014 de la modalitat.

Miriam Casillas, que ha mantingut un ritme molt regular durant el transcurs de la competició, ha aconseguit la medalla de plata a la vegada que obtenia el títol de campiona Sub23. Per la seva banda, Eva Ledesma s'ha adjudicat la presea de bronze. Casillas, triatleta del Triatló Ferrol ha estat acompanyada en el podi per Xisca Tous (C.T.Diablillos de Rivas) segona classificada, i Anna Godoy (Cidade de Lugo Fluvial) ha aconseguit la tercera plaça. Per clubs, el triomf ha estat pel C.T. Diablillos de Rivas, seguits en segona posició pel Fasttriatlón Club i en tercera pel Saltoki Trikideak.

En el sector ciclista, un grup d'uns 16 triatletes, en el qual circulaven alguns dels favorits al triomf final com Aguayo, Hernández, Oliveras, es mantenia al capdavant de la competició circulant a un ritme molt ràpid. La situació es mantindria sense canvis fins a la conclusió del sector, amb els triatletes arribant molt igualats per afrontar el definitiu tram de dues voltes de carrera a peu.

Després del seu pas per la segona transició, Jordi García, Ricardo Hernández i Nan Oliveras sortien al capdavant aconseguint un petit avantatge sobre la resta. No obstant això, Benito estrenyia molt fort per darrere, i passat el primer quilòmetre es col•locava al capdavant, juntament amb Oliveras i Hernández.

Nan Oliveras de l'A.D. Tri-Penta Terras de Lugo demostraria ser el més fort, creuant la línia de meta en primera posició per proclamar-se campió d'Espanya amb un temps final de 56 minuts i 14 segons. Mentre que Luis Miguel Sánchez Rosat (Club Tri-Val Triatló Valdemoro) ha aconseguit el subcampionat a 16 segons del vencedor, i Lucas Mola (germà de Mario Mola) s'ha penjat la medalla de bronze.

Així mateix, el vencedor de la prova reina també s'ha adjudicat el ceptre en categoria sub23 masculina. Al costat d'Oliveras, el podi sub23 ha estat completat per Lucas Mola i el seu company d'equip, el canari Ricardo Hernández; segon i tercer respectivament.
El Fasttriatlón ha aconseguit la victòria per clubs masculins. Mentre que el Club Tri-Val Triatló Valdemoro ha obtingut la segona plaça i el Nutrifitness Triatló Albacete s'ha pujat al tercer graó del podi.

La Federació Espanyola de Triatló agraeix tot el suport i col•laboració institucional rebuda, especialment per l'alcalde d'Altafulla, Félix Alonso i el regidor d'esports, Guillermo Alonso i la Federació Catalana de Triatló. Al seu torn, la competició no hauria pogut dur-se a terme sense l'esforç i dedicació dels veïns de la localitat, els qui a més han animat durant tota la jornada amb entusiasme a tots els participants.

David Castro i Anna Godoy, amos i senyors del Campionat d'Espanya d’Aquatló

Per segona jornada consecutiva, Altafulla s'ha convertit en l'epicentre del triatló i aquatló, albergant aquest diumenge, el Campionat d'Espanya d’Aquatló. En categoria elit, Anna Godoy i David Castro han pujat al podi, després de recollir dues esplèndides actuacions.

La nit anterior, les condicions meteorològiques obligaven a canviar el format de la competició, atenent al reglament de competicions vetllant per la seguretat de tots els esportistes. Després de reunir-se Protecció Civil, el delegat tècnic, la Federació Espanyola de Triatló i Capitania Marítima, es va prendre la decisió d'extremar les mesures de seguretat davant la previsió meteorològica i atenent al Reglament de competicions (Art. 1.5), es va modificar la prova al format de Natació-Carrera (amb un primer segment d'1 km de natació, seguit de 5 km de carrera a peu).

Tal com va succeir en la jornada d'ahir, Anna Godoy ha sobresortit en el segment de natació, una situació que li ha atorgat una bona renda de cara a l'inici de la carrera a peu. Després del seu pas per la zona de transició, Godoy comandava la competició, seguida molt a prop per la neozelandesa Anneke Forrest Jenkins i Anna Flaquer. Per darrera, han estat Ana Ruz, Sara Pérez i Ana Mariblanca.

Jenkins i Godoy han començat liderant l’última volta del sector de carrera a peu, amb Sara Bonilla una mica més ressagada en tercera posició. A continuació marxaven Xisca Tous i Ruz, ambdues intentant recuperar posicions en aquests metres finals. La neozelandesa acabaria guanyant-li la partida a la seva companya d'equip en el Cidade de Lugo Fluvial i, igual que en la jornada d'ahir, ha repetit triomf en la general de la competició.

Per la seva banda, una espectacular Anna Godoy s'ha proclamat campiona d'Espanya, tant en categoria elit com en categoria Sub23. Després d'ella, Sara Bonilla del Triatló Clavería Móstoles ha estat la segona espanyola a creuar la línia de meta, obtenint el subcampionat de la modalitat. Mentre que Xisca Tous (C.T. Diablillos de Rivas) ha aconseguit la medalla de bronze en elit, a la vegada que ha aconseguit el subcampionat en Sub23. Mentre que la seva companya de club, Ana Mariblanca -setena en la general- ha aconseguit la tercera plaça del podi Sub23.

Per clubs, el triomf ha estat pel C.T. Diablillos de Rivas. Les madrilenyes han estat acompanyades en el podi per les representants del Triatló Clavería Móstoles en segona posició i el Fasttriatlón Club, en tercer lloc.

En l'elit masculina Víctor Benages ha liderat la competició en el primer sector, sortint al capdavant de la transició amb Emilio Aguayo, a escassos metres. Mentre que David Castro (desafortunat en el dia d'ahir, per un problema mecànic en el segment ciclista) s'ha situat en tercera posició, amb Luis Miguel Velásquez establert a la quarta plaça.

Començada la segona volta, Castro es col•locava al capdavant marcant un fort ritme, i ha anat augmentant el seu avantatge de forma considerable, fins a creuar la línia de meta en primera posició i pujar al podi amb el cap ben alt. El subcampionat quedava en mans d'un Lucas Mola que va demostrant la seva clara progressió en l'elit espanyola. Mentre que Pau Castellvell s'ha adjudicat la medalla de bronze. El mateix podi es repetia en categoria Sub23.

En la categoria de clubs la primera posició s'ha classificat el Fasttriatlón Club. Mentre que el Club Tri-Val Triatló Valdemoro s'ha emportat la medalla de plata i el C.T. de Triatló Diablillos de Rivas s'ha penjat la medalla de bronze.

La Federació Espanyola de Triatló ha agraït el compromís, treball i la col•laboració de l'organització, l'Ajuntament d’Altafulla, amb l'alcalde Félix Alonso, el regidor d'esports, Guillermo Alonso, i a tots els participants, espectadors que han animat sense parar i als més de 300 voluntaris que han contribuït en el desenvolupament de la competició. Altafulla té la mirada posada en la prova de triatló dels propers Jocs del Mediterrani Tarragona 2017.

En l’entrega de premis hi ha estat presents, la representant territorial d’Esports de la Generalitat a Tarragona, Gemma Solé; l’alcalde d’Altafulla, Fèlix Alonso; el regidor d’Esport, Guillermo Alonso; el president de la Federació Espanyola de Triatló, José Hidalgo, i el president de la Federació Catalana de Triató, Jesús Lluís Andreu.

Amb el suport de:
Diputació de TarragonaConsell Comarcal del TarragonèsConsorci Administració Oberta de Catalunya

Ajuntament d'Altafulla , Tots els drets reservats - Normes de privacitat - Qui som?